1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
N o v o s e d l y / B l a n s k o - Fotbalisté FK Blansko vstoupili úspěšně do posledního anglického týdne v sezóně. V rámci 26. kola krajského přeboru zvítězili svěřenci trenéra Hajského díky brankám Martina Pokorného a Ladislava Hansla v Novosedlech 2:0.

26. kolo , 1. června 2013, Sokol Novosedly - FK Blansko

Sokol Novosedly

0:2

FK Blansko

Poločas: 0:0
Branky: 53. Pokorný, 61. Hansl
ŽK: 83. Foltýn - nikdo
Diváků: 120
Rozhodčí: Urbánek - Vejtasa, Linhart
Delegát: Strouhal

Sestavy

Šelc - Šebesta, Němeček, K. Křivánek, Svízela (62. Ligas) - Eliáš (74. Vaněk), Matušík, Foltýn (C), Janůfka - Štyks, P. Knee (62. Spodný)
Náhradníci: P. Němec, Vaněk, Spodný, Ligas, Šlachta
Trenér: Bohdan Ryšavý

Juran - Gromský, Daněk, Maška, Müller - Zouhar, Bubeníček (C), Nečas (71. F. Křivánek) - Trtílek (88. Buchta), Pokorný (76. Jarůšek), Hansl
Náhradníci: F. Křivánek, Jarůšek, Buchta, F. Němec
Trenér: Mgr. Jiří Hajský

Podobně jako v posledním vzájemném měření sil těchto soupeřů v Novosedlech v rámci 18. kola krajského přeboru 2011/2012, které Blanenští vyhráli 3:0, ovlivňoval hru místy poměrně silný vítr. Do sestavy Blanska se po jednozápasové pauze vrátil nejlepší střelec Jan Trtílek.

V úvodu zahrozili jako první domácí. V 5. min. se snažil využít příznivě foukajícího větru útočník Štyks, jehož prudká střela z 20 metrů těsně minula pravou tyč Juranovy branky. V 10. min. měli Blanenští jedinečnou možnost otevřít skóre. Zouhar křižným pasem vysunul Hansla, ten ve vápně předložil míč Trtílkovi, který však odkrytou branku netrefil. Za necelé dvě minuty pak vysoko přestřelil obránce Daněk. Tento dorostenec nastoupil po boku zkušeného Mašky již podruhé v základní sestavě.

V další fázi se diváci spíše nudili. Blanenští se snažili překonat obranu soupeře středem pole, což se jim příliš nevedlo. Navíc několikrát jejich snažení zastavilo ofsajdové postavení. Až ve 32. min. narýsoval do vápna přesný centr Gromský, hlavičkující Pokorný branku Šelce neohrozil. O dvě minuty později se po rohovém kopu Bubeníčka dostal k zakončení stoper Maška, pohotovou střelu levačkou zprvní brankář domácích pokryl.

Novosedly zahrozily ve 35. min., Štyks vybídl ke střele Janůfku, brankář Juran však byl připraven. Poločas zakončil individuální akcí nejaktivnější domácí hráč Štyks, jeho svižnou střelu z úhlu Juran vyrazil mimo tři tyče.

Po změně stran Blansko projevovalo mnohem větší touhu po vstřelení branky. V 50. min. přetažený centr Müllera zakončil na dlouhou nohu Trtílek nepřesně. V 53. min. opět dobře hrající Müller našel ve vápně Martina Pokorného a ten už trefil přesně - 0:1.

V 61. min. rozehrál střelec úvodní branky ukázkově standardní situaci, v šestnáctce se nejlépe zorientoval Ladislav Hansl, jehož osmá jarní branka znamenala navýšení vedení Blanska - 0:2.

Domácí trenér Bohdan Ryšavý reagoval na vývoj utkání dvojím střídáním, které jeho mužstvu pomohlo. V 74. min. hlavičkoval osamocený ve vápně Štysk, trefil ale pouze prostor, kde byl připraven Juran. Stejná dvojice hráčů se střetla v minisouboji v 81. min., blanenský brankář včasným vyběhnutím zamezil Štyksovi v ohrožení branky.

Domácím nebylo přáno. V 86. min. po centru střídajícího Vaňka neuspěl kapitán Foltýn. A když se mezi tři tyče nevešel ani pokus dalšího střídajícího hráče, konkrétně Spodného, odvezlo si Blansko z Novosedel důležité tři body.

Další výsledky 26. kola:
IE Znojmo - Rajhrad 3:4 (2:0), Ivančice - Boskovice 2:0 (0:0), Bzenec - Ráječko 1:2 (0:0), Kuřim - Mutěnice 1:4 (0:2), Bosonohy - Rousínov 2:7 (1:2), Podivín - Kyjov 0:0, Moravský Krumlov - Sparta Brno (odloženo pro nezpůsobilý terén)