1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Dnes čeká fotbalisty FK Blansko dohrávka v Rousínově. V případě vítězství mohou slavit postup do divize. Pokud prohrají, nic se neděje, mají další dva reparáty.
Blanenský trenér Jiří Hajský sice uznává, že titul už je hodně blízko, pořád ale varuje před polevením. Hraje se až do konce. „Poslední krok bývá nejtěžší," říká v rozhovoru tři zápasy před koncem krajského přeboru.

Jasně jste porazili Rajhrad, podle výsledku to vypadá jednoduše, ale jak jste se cítili před utkáním?

Po zápase je každý králem, ale věděli jsme, že nás čeká těžké utkání s mužstvem, které bojuje o záchranu a navíc minule remizovalo v Mutěnicích. Hlavně z pohledu psychiky to bylo náročné.

Znamená to, že je tým už vyspělejší? Zápasy se slabšími soupeři byly často problém, tentokrát hráči nic nepodcenili a makali a dávali góly…

Když vedete o dvě o tři branky, soupeř se pak složí, vidí, že nemá šanci. Tím je to pro nás pak jednodušší. Naopak z nás to napětí spadne a hraje se v pohodě.

Ale nejdřív jste ty první góly museli nastřílet…

To je pravda, jsme rádi, že jsme to zvládli. Byli jsme také pod tlakem před těmi posledními koly, kdy hrajeme zbylá tři utkání venku, z toho dvakrát se soupeři, kterým jde o záchranu.

Vypořádali jste se i s těžkým terénem.

Terén byl horší, hrát na něm bylo složitější, ale zároveň pro oba týmy stejné. Horší bylo vypořádat se s tou pauzou, hráči v kabině vychladli a museli se pak znovu rozehřát. Z toho jsem měl větší strach.

Jak hodnotíte čtyři góly Pokorného?

Zaplaťpánbůh, že nejsme odkázání jen na jednoho střelce. Po podzimu to bylo po odchodu Šenka a Doležela všechno na Trtílkovi. Teď dávají branky i další. Hansl, Pokorný…

Vedete před Mutěnicemi o pět bodů, přitom máte zápas k dobru a do konce soutěže už jen dvě kola. Teď už je jasné, že byste se museli snažit, abyste titul ztratili…

Při pohledu do tabulky je jasné, že by to bylo velké zklamání, kdybychom to nedotáhli, ale pořád ještě potřebujeme dva body k jistotě. Ještě to není jasné. Zbývá nám poslední krok a ten bývá nejtěžší, podívejte se třeba na Spartu.

V úterý vás čeká Rousínov, přizpůsobíte silnému soupeři taktiku?

Nemám důvod nic měnit na rozestavení 4–3–3, hrajeme si pořád svou hru na tři útočníky a zatím nám to vychází. Něco jiného jsme hráli pouze s jediným týmem, s brněnskou Spartou. Tam jsme respektovali sílu soupeře a víc se soustředili na obranu.

Úterní dohrávka 18. kola Framoz Rousínov - FK Blansko se hraje od 18:00 na stadionu v Rousínově.