1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
R o u s í n o v / B l a n s k o - Fotbalisté FK Blansko prohráli v dohrávce 18. kola v Rousínově 2:4. Sice se dostali po brankách Pokorného a Zouhara do dvoubrankového vedení. Domácí předvedli dokonalý obrat a i díky hattricku Králíčka zvítězili. Utkání nedohráli Juran, Hansl a Pokorný.

18. kolo , 11. června 2013, Tatran Rousínov - FK Blansko

Tatran Rousínov

4:2

FK Blansko

Poločas: 1:2
Branky: 31., 55. a 71. Králíček, 77. M. Sedláček - 5. Pokorný, 19. Zouhar
ŽK: 71. M. Sedláček - nikdo
Diváků: 120
Rozhodčí: Teplý - Vodák, Petrucha
Delegát: Toman

Sestavy

Ustohal - J. Daněk, Hartl, Pekáč, Pupp (C) - Honek (84. Krejčíř), M. Sedláček, Kupčík, Benda (87. Benda) - Králíček (86. Radil), Strnad
Náhradníci: Barták, Krejčíř, Radil, Balák
Trenér: PaeDr. Petr Krahulec

Juran (37. Suchý) - Gromský, M. Daněk, Maška, Müller - Zouhar, Bubeníček (C), F. Křivánek (57. Nečas) - Trtílek, Pokorný, Hansl (71. Buchta)
Náhradníci: Nečas, Jarůšek, Buchta, Suchý
Trenér: Mgr. Jiří Hajský

Fotbalisté FK Blansko zavítali v rámci dohrávky 18. kola do Rousínova, který ve dvou předchozích domácích utkáních v roce 2012 porazili vždy výsledkem 5:1. V případě vítězství si mohli svěřenci trenéra Hajského zajistit prvenství v krajském přeboru a tedy i postup do divize.

V úvodu utkání se Blansko vytouženému cíly přiblížilo mílovými kroky. Již v 5. min. si přihrávku Zouhara zpracoval Martin Pokorný, dobře se uvolnil ve vápně a střelou, která se otřela o pravou tyč, dopravil míč do branky - 0:1. Pro ofenzivního záložníka, kterému na jaře trenér Hajský našel novou pozici ve středu tříčlenného útoku, to byla již desátá branka v sezóně. Rousínov záhy odpověděl střelou Strnada, s níž si brankář Juran poradil.

Aktivnější hosté se tak v 19. min. dočkali pojištění vedení. Po přihrávce Pokorného nejprve brankář Ustohal vyrazil nebezpečnou střelu Mašky, k míči se dostal Tomáš Zouhar a ten už se střelecky prosadil - 0:2.

Ve 28. min. se střelec druhé branky převtělil do role nahrávače, když ideálně vyslal do sólového úniku Trtílka, který v plném sprintu střelou z hranice vápna orazítkoval břevno. To domácí byli o tři minuty později efektivnější. Centr Strnada dopravil za záda Jurana kanonýr Ivo Králíček - 1:2. Blansko kontrovala šancí opět po trase Zouhar - Trtílek, nejlepšímu střelci Blanska střela z otočky nevyšla podle představ a míč domácí branku minul.

Ve 37. min. musela pro přetrvávající svalové problémy střídat blanenská jednička mezi tyčemi Juran, kterého nahradil brankář B týmu Vladimír Suchý. Ten ve druhém poločase několikrát své mužstvo podržel. V 53. min. si na něm vylámal zuby ve 100% šanci Honek. O dvě minuty později už bylo srovnáno, když se po pobídce M. Sedláčka podruhé mezi střelce zapsal Ivo Králíček - 2:2.

V 59. min. se povedenou individuální akcí prezentoval střídající Nečas, jehož prudká střela z hranice vápna těsně minula pravou tyč. Z podobné vzdálenosti střílel na druhé straně velmi dobře hrající Strnad, Suchý byl připraven. V 67. min. si Strnad postupně prohrál se třemi protihráči, jeho ideální přihrávku nedokázal Králíček nasměrovat do branky. O minutu později se Králíček už už radoval z hattricku, rozhodčí však postřehl předchozí hraní rukou a branku tak neuznal.

Následně byl při protiútoku nešetrně atakován Hansl, který musel vystřídat. Střela Pokorného z trestného kopu brankáře Ustohala nepřekvapila. V 71. min. se domácí, kteří byli po změně stran mnohem nebezpečnějším týmem, radovali z dovršení obratu. Po centru rychlonohého Honka již potřetí skóroval Ivo Králíček - 3:2.

O pět minut později zabránil stejnému hráči ve skórování pohotovým zákrokem Suchý. Zdecimované Blansko, které dohrávalo v deseti, když se krátce po třetím střídání Hansla zranil také Pokorný, dorazil v 77. min. Matěj Sedláček, jehož povedený volej počtvrté napnul síť blanenské branky - 4:2.

Labutí písní pak byla střela v 82. min. Nečase po narážce s Trtílkem, kterou Ustohal vytáhl mimo svoji svatyni. Blanenští tak odmítli první ze tří mečbolů a na potvrzení prvního místa si musí nejméně do nadcházejícího víkendu počkat.