1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B o s k o v i c e / B l a n s k o - FK Blansko a MFK Vyškov. To jsou další dva postupující do zářijového Velkého finále E.ON Cupu. Hostem turnaje, který se konal v neděli 23. června byl Martin Pospíšil z SK Sigma Olomouc.
Za krásného počasí se odehrálo poslední regionální kolo turnaje E.ON Junior Cup pro hráče do deseti let. Pod zříceninou hradu Boskovice byly k vidění pěkné gólové akce a na své si přišli díky bohatému doprovodnému programu i příchozí návštěvníci.

V základní skupině I byl nejlepší Vyškov, který vyhrál všechny zápasy při skóre 37:9. Ve druhé skupině si podobně počínal Žďár nad Sázavou, který nastřílel 48 gólů a devětkrát inkasoval. Dále z druhých míst postoupily týmy Blanska a Čechovic.

Blansko v semifinále zaskočilo favorizovaný Žďár nad Sázavou a po výhře 6:4 se radovalo z postupu do finále. Souboj mezi Vyškovem a Čechovicemi byl jednoznačný – 11:1. Velké drama nabídly zápasy o umístění. Ze třetího místa se nakonec radovaly Čechovice, které porazily Žďár nad Sázavou až po penaltovém rozstřelu 7:6.

I finále bylo napínavé. Blansko po boji udolalo Vyškov 4:3 a slavilo postup. „Kluky bych chtěl pochválit za předvedenou hru. Bojovali a šli za vítězstvím. Oba týmy neměly už tolik sil, ale my jsme se s tím vypořádali lépe. Hodně si zakládám na fyzické připravenosti a vyplatilo se to. Navíc nás podržel i brankář,“ uvedl trenér vítězného týmu Miroslav Koňařík.

Hráči Vyškova měli po prohraném finále slzy v očích, ale při vyhlašovacím ceremoniálu jim byla udělena divoká karta, takže do Velkého finále postoupili i oni. „Ve Velkém finále se představí 24 týmů a kluci z Vyškova nás za svou bojovnost přesvědčili, že by tam neměli chybět,“ uvedl Marek Pagač z marketingového oddělení energetické společnosti E.ON.

Na všechny účastníky turnaje čekal bohatý doprovodný program. Rodiny mezi sebou soupeřily v E.ON Rodinném turnaji, děti se vydováděly v E.ON Fotbalovém parku a svou práci s míčem ukazovali soutěžící v Energy Freestyle fotbálku. To ale nebylo vše. Byly připravené i jízdy na elektrických koloběžkách či na Segway. Sekce Smart Mobility pak nabídla informace o alternativních pohonech na CNG a elektro. Na turnaj dorazil i ambasador Martin Pospíšil, který rozdával podpisy a se zájemci se i fotil. Velké finále se koná 14. a 15. září v Polné na Vysočině. Mezi nejlepšími týmy v republice nebudou chybět ani postupují z Boskovic – Blansko a Vyškov.

Konečné pořadí týmů:
1. FK Blansko
2. MFK Vyškov
3. TJ Sokol Čechovice
4. FC ŽĎAS Žďár nad Sázavou
5. FC Boskovice
6. FC Slovan Rosice, a.s.
7. SK Bystřice n.P.
8. TJ Sokol Velké Opatovice
9. FC Kuřim
10. FK Němčice n/H
11. SK Sokol Lipovec
12. TJ Sokol Borová

Nejlepší hráč: Patrik Ševčík (FK Blansko)
Nejlepší střelec: Jiří Osmik (13, FC ŽĎAS Žďár nad Sázavou)
Nejlepší gólman: Jaroslav Zabořil (TJ Sokol Čechovice)

Fotogalerie





Reportáž