1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
B r n o / B l a n s k o - Již zítra vstoupí do boje o možný postup do 1. kola poháru České pošty fotbalisté FK Blansko. Na hřišti v Rudici přivítají v rámci předkola od 17:00 divizní celek FC Dosta Bystrc-Kníničky, vedený bývalým trenérem Blanska Michalem Kuglerem.
Mistrovskou sezónu v České republice oficiálně otevře v pátek 12. července Superpohár, ve kterém si to rozdají vítěz ligy Plzeň s vítězem poháru Jabloncem. Ještě dřív než začnou mistrovské boje dalším čtrnácti prvoligovým celkům, vstoupí do sezóny 58 amatérských klubů po celé republice - předkolem Poháru České pošty. Start sezóny, nad kterým nejeden fotbalový příznivec kroutí hlavou. Začátek termínové listiny poháru je uzpůsoben klubům Fotbalové národní ligy, pro které bude generálkou na soutěže 1. pohárové kolo 20. července.

Už v sobotu tak vyběhnou k prvnímu mistrovskému klání nováček divize Blansko a Bystrc. A oba kluby v silně improvizovaných sestavách. Utkání se odehraje v Rudici od 17 hodin. Lavičce Dosty šéfuje Michal Kugler, který ještě před rokem trénoval právě Blansko. „Chceme vyhrát a postoupit, protože jde o prestižní soutěž, ale budeme to mít hodně náročné. Pokud přežijeme předkolo, do dalšího utkání už nastoupíme silnější,“ řekl trenér kouč Dosty. Problémy se složením sestavy má i blanenský trenér Jiří Hajský. „Náš jediný cíl je dát dohromady jedenáct hráčů a nějak o odehrát. Nastoupíme s mixem hráčů A týmu, B týmu a dorostu. Na tréninku jsem měl tři hráče, které můžu postavit, je to katastrofální.“

Nad systémem rozlosování poháru České pošty se podivuje také brankář Rosic Patrik Lengál, jehož celek se loni probojoval až do 3. kola, kde vypadl se Slovanem Liberec. V neděli rosický Slovan nastoupí na hřišti třetiligového Žďáru nad Sázavou. „Kádr teprve skládáme, takže budeme rádi, když nastoupíme v jedenácti. Na postup příliš nemyslíme, spíš nechceme udělat ostudu," uvedl rosický brankář.

Pohár České pošty 2013/2014
Předkolo

Sobota 13. července, 17:00
FK Blansko - FC Dosta Bystrc-Kníničky, hřiště Rudice
(Možní soupeři při postupu: FC Viktoria Otrokovice (divize E), HFK Olomouc (MSFL), SK Slavia Praha (I. liga)

Neděle 14. července, 17:00
FC Veselí nad Moravou - RSM Hodonín, hřiště Zarazice
MFK Vyškov - FK Mohelnice, hřiště Drnovice
Sokol Tasovice - Tatran Bohunice
FC Žďas Žďár nad Sázavou - FC Slovan Rosice
Kompletní rozpis poháru České pošty: http://nv.fotbal.cz/pohar-cmfs/rozpis/index.php

Jak si vedou v poháru od ročníku 1993/94?
Blansko: připíše si sedmou účast, první zaznamenalo hned v sezoně 93/94, kdy tehdejší ČKD Blansko prohrálo s LeRK Brno 0:2, v soutěži dva zápasy vyhrálo - v devadesátých letech porazilo na penalty Svitavy (95/96) a pak Židenice (96/97). Poslední konfrontací s Českým pohárem bylo utkání 1. kola tehdejšího Ondrášovka Cupu 24. 7. 2010, kdy na hřišti ve Vavřinci prohráli tehdejší svěřenci Romana Šindelky s 1. HFK Olomouc 0:3. K utkání nastoupili v této sestavě: Švancara - Bezděk, J. Cupal (76. P. Cupal), Pokoj, Beneš - Jarůšek (33. L. Němec), Nečas (69. Blatný), K. Janíček, Šíp (C) - Sehnal, Pernica.
Bystrc: tradiční účastník, v poháru už poosmnácté, třikrát se probojovala do 3. kola - na podzim 2000 vypadla s Libercem, 2005 s Brnem a 2006 se Spartou Praha.

Zdroj: www.jihomoravskyfotbal.cz, www.brnenskydenik.cz