1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B r n o / B l a n s k o - Obdivuje španělskou ligu, ale je realista. Jeho fotbalový cíl se jmenuje česká nejvyšší soutěž. Aby jej dosáhl, rozjel rovnou dvě kariéry. Útočník FK Blansko Jan Trtílek zkouší po hřišti běhat i s píšťalkou v ústech.
„Na Masarykově univerzitě v Brně jsem si vybral obor rozhodcovství fotbalu. Chci do první ligy, ať už jako hráč, nebo rozhodčí,“ hlásí forvard, který si v nové sezóně vyzkouší divizi D. Do ní Blansko postoupilo jako vítěz krajského přeboru. „Čekám, že všechno bude rychlejší. Hned v prvním kole hrajeme s Rosicemi. Už asi nebudeme na špici,“ odhaduje.

K postupu do divize přispěl devatenáctiletý fotbalista patnácti góly, přičemž deset jich stihl už na podzim. „Před sezónou jsem nepočítal s tím, že jich nastřílím tolik, ale když se podívám, kolik jsem jich měl v polovině, mohlo jich být nakonec i víc,“ povídá sebekriticky útočník, který vzhlíží k fotbalovým schopnostem záložníka Andrése Iniesty z Barcelony.

Ve větší porci nastřílených branek mu dost možná zabránily časté zdravotní potíže. V sezóně skoro netrénoval a limity pociťoval i při soutěžních utkáních. „Hrál jsem pod prášky. Poslední dva zápasy už vůbec. Celý rok jsem měl problémy s kolenem. Projevilo se to i na mých výkonech,“ lituje.

I přesto si jeho výkonů všimli ve Svitavách, ale Blansko jej v zimním přestupovém období do divizního celku nepustilo. „Zatím nevím, zda se něco objeví, ale předpokládám, že zůstanu i dál v Blansku,“ přemýšlí o své nejbližší budoucnosti.

Ačkoliv při studiu rozhodcovství získává i přehled z druhé strany, k sudím je coby hráč stále nekompromisní. „Zatím mi moc nejde být k nim shovívavý. Chyby rozhodčích mi prostě vadí. Vím, jak je to těžké, ale někdy mi při zápase také tečou nervy,“ připouští Jan Trtílek.

Pohled trenéra

„S jeho příchodem se zvedla naše útočná síla. Bude ale záležet na tom, jestli bude zdravý,” říká kouč FK Blansko Jiří Hajský.

Autor: Deník/Martin Vymyslický