1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Už v sobotu začíná fotbalová sezóna. Blansko okusí divizi s puncem nováčka. Včera odehráli svěřenci trenéra Jiřího Hajského poslední přípravné utkání. Přestože porazili Moravskou Slavii Brno 1:0, kouč divizního celku spokojený nebyl.

přátelské utkání , 3. srpna 2013, FK Blansko - SK Moravská Slavia Brno

FK Blansko

1:0

SK Moravská Slavia Brno

Poločas: 0:0
Branka: 62. Trtílek

Sestavy

Juran - Gromský, Daněk, Bubeníček (C), Vágner (64. Müller) - O. Skoupý - Hepp (46. Mokrý), Horáček (65. Michálek), T. Zouhar, Buchta - Trtílek
Náhradníci: Müller, Mokrý, Michálek, Hansl
Trenér: Mgr. Jiří Hajský

F. Němec (55. Merkus) - Richtr (60. Staněk), Kováč, Panov, Hráček (46. Logara), Havel, Černý, Buršík (46. Hrázský), Veselovský, Dupal, Veselý (55. Zbořil)
Náhradníci: Hrázský, Staněk, Zbořil, Logara, Merkus
Trenér: Petr Vašíček

Přestože Blansko porazilo Moravskou Slavii Brno 1:0, kouč divizního celku spokojený nebyl. „Bylo to hodně nepřesné, nervózní. Je tam v mužstvu malá zkušenost," hodnotil po zápase.

Jediné jméno, které stálo v kolonce střelců, bylo Jan Trtílek. Blanenský útočník využil v 62. minutě chyby v rozehrávce hostujícího týmu a odvděčil se tak pár desítkám příznivců, kteří se přišli podívat na fotbal i v parném počasí. „Bylo to náročné, v tomhle vedru, i kdybych neměl zranění," přiznal autor vítězné branky.

Blanenský kanonýr nemusel zůstat jen u jednoho zásahu. „Dal gól, ale mohl dát čtyři. Je potřeba vidět i to, co nedal," hodnotil realisticky Hajský. Útěchu našel v tom, že jediný útočník, kterého má k dispozici, zlepšuje po dlouhodobém zranění svou fyzickou kondici.

V brance Moravské Slavie čelil svým nedávným spoluhráčům Filip Němec. V Brně je na půlročním hostování právě z Blanska.

Lavičce Moravské Slavie velí Petr Vašíček. „Bylo tu moje první angažmá hráčské, v mužích, trenérské. Určitá nostalgie je. Ale nechtěl bych se v tom dál pitvat. Mám tady své příznivce, mám tady své odpůrce," vzpomíná na éru, kdy působil u blanenského klubu. „Když jednou přijde nabídka z Blanska, budu velice rád," dodal v dobré náladě, kterou mu jeho svěřenci maličko pokazili hrubkou před inkasovaným gólem. „Když to vezmu v celém kontextu 90 minut, jsem spokojený," říkal s vědomím, že jeho tým z I. A třídy hrál proti diviznímu celku.

Na Blansko čeká poslední fáze přípravy. Trenéru Hajskému chybí minimálně pět hráčů, se kterými počítá do základní sestavy. Už příští sobotu musí na domácí hřiště poslat to nejlepší, co má. Startuje divize. V prvním kole budou jeho svěřenci hostit Rosice. Tým, který sestoupil z vyšší soutěže. „Hlavně doma bodovat, je jedno jestli vyhrát nebo remíza," přeje si Trtílek. Stejně tak doufá, že už si svůj příděl zranění vyčerpal.

O blanenských ambicích do celé sezóny mluví kouč opatrně. „Měli bychom být pokorní a snažit se to uhrát tak, abychom se vyhnuli sestupu," uzavřel spekulace.