1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B r n o / B l a n s k o - Fotbalisté FK Blansko měli utkání 9. kola Moravskoslezské divize D velmi dobře rozehrané. V poločase vedli po brankách Jana Trtílka a Ondřeje Ullmanna 2:1. Konečnou dělbu bodů zařídil v 77. minutě výstavní trefou z trestného kopu ex-ligový harcovník Pavel Šustr.

8. kolo , 28. září 2013, TJ Tatran Bohunice - FK Blansko

TJ Tatran Bohunice

2:2

FK Blansko

Poločas: 1:2
Branky: 5. Král, 77. Šustr - 26. Trtílek, 45. Ullmann
ŽK: 64. Král, 76. Kotol - 60. Gromský, 62. Ullmann, 76. Buchta
Diváků: 200
Rozhodčí: Reich - Holub, Nejedlý
Delegát: Brtníček

Sestavy

Gruber - Záboj, Píšek (C), Král, Hon (60. Masařík) - Forman (46. Kostka), Kulička, Suchý, Kotol - Damborský (69. Burčík), Šustr
Náhradníci: Táborský, Kostka, Cigánek, Burčík, Masařík, Sova
Trenér: Lukáš Kříž

Juran - Gromský, Maška (C), Müller, O. Skoupý (70. Hepp) - Pospíšil, T. Zouhar, Nečas, Buchta - Ullmann (79. Hansl), Trtílek (88. Horáček)
Náhradníci: Hansl, Horáček, Hepp, M. Šmerda
Trenér: Mgr. Jiří Hajský

Blansko mělo po vzoru několika předchozích utkání špatný úvod. Sice jako první zahrozilo, když po pobídce Nečase rozvlnil boční síť Gruberovy branky Trtílek. Pak však vzal poprvé iniciativu do svých rukou, resp. nohou zkušený útočník domácích Pavel Šustr, který odehrál v 1. lize 117 utkání za Brno. V 5. min. umě zakroutil standardku na zadní tyč, kde nikým nehlídaný obránce Marek Král propálil z voleje bezmocného Jurana - 1:0. V 10. min. po centru Záboje hlavičkoval z nadějné pozice vysoko nad Damborský.

Blanenští se oklepali až ve 20. minutě. V ní nádherně uličkou našel Pospíšil naběhnutého Trtílka, který mířil opět na bližší tyč, leč těsně vedle. Na druhé straně obrana hostů zazmatkovala při rozehrávce, Juran však své mužstvo podržel, když vyrazil střelu Damborského. Ve 23. min. O. Skoupý nejprve trefil levačkou pouze svého spoluhráče Nečase, aby se k němu míč znovu odrazil a blanenský obránce tentokrát pravou nohou mířil vedle pravé tyče. Za necelou minutu pak po Trtílkově přihrávce pod sebe střílel Nečas z hranice vápna vysoko nad.

V té době aktivnější hosté se vyrovnání dočkali ve 26. minutě. Ullmann vysunul Jana Trtílka a ten si připsal již čtvrtý zářez na pažbě v této sezóně - 1:1. Domácí ztratili pevnou půdu pod nohama, čehož mohl záhy využít po dalším nájezdu na Gruberu aktivní Trtílek, pro něhož míč vydřel Buchta, střelu blanenského útočníka brankář Bohunic ztlumil, nakonec míč skončil těsně vedle pravé tyče.

Ve 33. min. našel O. Skoupý centrem svého jmenovce v útočné formaci Ullmanna, který po zaváhání Píška pálil těsně vedle Gruberovy svatyně. Domácí odpověděli po dalším dobře zahraném rohu Šustra, hlavičkující Král tentokrát brankový prostor trefit nedokázal. První poločas nakonec zaslouženě vyhráli Blanenští, kteří udeřili v jeho poslední minutě. Trtílek oplatil Ondřeji Ullmanovi gólovou přihrávku a také druhý blanenský útočník se přesnou střelou pod vyběhnuvším Gruberem dočkal radosti - 1:2.

Po změně stran bylo k vidění více osobních soubojů. Domácí se snažili překonat hostující defenzivu nákopy na vytáhlého Píška, který svoji urostlou postavou dal blanenským obráncům zabrat. Trpělivým vyčkáváním si však Blansko počkalo na své příležitosti. Nejprve v 55. min. z výhodné pozice nastřelil boční síť Ullmann. Za minutu pak vysunul T. Zouhar do úniku Buchtu, který postupoval na Grubera z levé strany. Blanenský záložník v poslední chvíli přihrál na ještě lépe postaveného Trtílka, který při velké šanci tentokrát zaváhal a míč se mu i s přispěním dotírajícícho obránce soupeře nepodařilo dopravit do odkryté branky.

V 60. min. předvedl další úspěšný zákrok brankář Juran, který vytáhl z podbřevna nebezpečnou hlavičku střídajícího Masaříka. Blanenští kontrovali akcí Ullmanna, který v pádu mířil nepřesně. V 72. min. spálil velkou šanci k vyrovnání další střídající hráč v dresu Bohunic Burčík, jenž mířil ve vápně mimo tři tyče. V 76. min. fauloval v blízkosti pokutového území Buchta Kotola. Ten v přerušeného hře udeřil blanenského beka hlavou, rozhodčí však nepochopitelně místo vyloučení Kotola potrestal oba hráče žlutou kartou. K exekuci trestného kopu se postavil Pavel Šustr, za jehož ukázkovou střelou do šibenice se Juran natahoval marně - 2:2.

Domácí vyrovnávací branka povzbudila. V 81. min. po standardce Šustra se Jurana pokoušela překonat dvojice domácích stoperů Píšek - Král, ve skluzu však míč za blanenského brankáře protlačit nedokázala. V 89. min. se do brejku dostával střídající Hepp, který přihrávkou uvolnil Nečase, do situace se však zapojil i v ofsajdové pozici stojící Hansl a tak k ohrožení Grubera nedošlo. A když už ve 3. min. nastaveného času mířil ve vápně do nebes kapitán Bohunic Píšek, o body se oba sokové podělili.

Další výsledky 8. kola Moravskoslezské divize, skupiny D:

Vyškov - Velké Meziříčí 2:0 (1:0), Stará Říše - Vrchovina 0:0, Bystřice nad Pernštejnem - Pelhřimov 1:3 (1:1), Hodonín - Napajedla 2:0 (1:0), Tasovice - Rosice 1:2 (1:2), Bystrc - Líšeň 1:1 (1:0), Polná - Uherský Brod 2:1 (1:0)