1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
M ü r z z u s c h l a g / B l a n s k o - Podobně jako v podzimní části divize D byl také na turnaji v rakouském Mürzzuschlagu nejlepším střelcem FK Blansko Jan Trtílek. Autor tří branek se v rozhovoru ohlédl za průběhem turnaje.
Jak hodnotíš vaše vystoupení na turnaji?

Myslím si, že všichni soupeři, se kterými jsme hráli, byli kvalitní. S výsledky samozřejmě nejsme spokojeni, ale celkově se nám pobyt v Rakousku líbil. Stmelil se kolektiv, do kterého zapadli kluci z dorostu Jirka Kratochvíl a Michal Skoupý. Z B týmu se k nám připojili Andrej Vašák a Adam Zavoral. Bohužel jsme nebyli příliš sehraní a než jsme si zvykli na povrch a halu tak už jsme dva zápasy prohráli.

Jak ti osobně vyhovovaly mantinely kolem hrací plochy? Často šlo i o zdraví…

Moc nechápu, co tím pořadatelé sledovali. Pravidla byla hodně specifická. Na druhou stranu to bylo pro všechny stejné. Zvyknout si na to ale bylo obtížné.

Tomáš Zouhar však ukázal, že mantinely pevně přidělány rakouští pořadatelé neměli.

Tomáš tam ve druhém zápase prohodil protihráče, ale naštěstí se to obešlo bez zranění. V posledním zápase se pak pustil i do rozhodčího, takže byl takovým zlým mužem naší sestavy. Vyplynulo to však ze hry, víc bych se v tom nepitval.

Ubytování v hotelu Winkler a servis byl na velmi dobré úrovni.

Za to bych chtěl poděkovat, byli jsme moc spokojení. Na zpáteční cestě jsme měli možnost krátce navštívit i předvánoční Vídeň, což jsme si užili.

Co říkáš na to, že družba Blanska a Mürzzuschlagu již trvá 50 let.

To je obdivuhodné. Je dobře, že to stále pokračuje a my měli možnost v úspěšné družbě pokračovat.

Co bys popřál fanouškům FK Blansko k svátkům a do nového roku?

K svátkům jim přeji, ať je stráví, jak nejlépe umí se svými rodinami a příbuznými. Do nového roku jim přeji hodně zdraví a ať s námi mají trpělivost. Děkujeme vám za podporu.