1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B r n o / B l a n s k o - V dalším přípravném utkání, hraném v TCM v Brněnských Ivanovicích, zdolali fotbalisté FK Blansko účastníka krajského přeboru FC Ivančice poměrem 5:0. Hattrickem se blýskl testovaný útočník Vojtěch Cupák.

TCM, Brn. Ivanovice , 9. února 2014, FK Blansko - FC Ivančice

FK Blansko

5:0

FC Ivančice

Poločas: 0:0
Branky: 75., 84. a 88. V. Cupák, 69. Müller z pen., 77. Čoupek
Rozhodčí: Chabiča

Sestavy

Juran (46. F. Němec) - Gromský, Šplíchal, Bubeníček (29. Kubec), Čoupek - Pospíšil (66. Horáček), T. Zouhar, Pokorný (46. Hepp), Müller - Nečas - V. Cupák
Náhradníci: Horáček, Hepp, Kubec, Buchta, F. Němec, Macháč
Trenér: Jiří Hajský

Podolský (46. Sojka) - Gaňa, Pekáč, Ryška, Němec - Bittner, Kunc (70. Hron), Mičko (70. Štěpanovský), Štěpanovský (46. Urban) - Čožík, Hron (46. Holý)
Trenér: Tomáš Kovanda

Další přípravné utkání sehráli fotbalisté FK Blansko v tréninkovém centru mládeže Zbrojovky Brno v Brněnských Ivanovicích, kde byl jejich soupeřem 14. celek krajského přeboru FC Ivančice. Do sestavy se po vyléčení achilovky vrátil brankář David Juran. Útočník Jan Trtílek naopak vinou zranění utkání vynechal, do hry nezasáhl ani Robin Buchta, kterého trápilo tříslo. Ve stavu zraněných je stále útočník Ladislav Hansl. Omluven byl také ofenzivní štírek Jan Koudelka a další obránce Aleš Vágner. Trenér Jiří Hajský poslal od úvodních minut do sestavy útočníka Vojtěcha Cupáka (r. 1994), který je v Blansku na testech z Tatranu Kohoutovice.

Blanenští se do náznaku šance dostali již ve 2. min., kdy Pospíšil vypíchl obránci míč, který však těsně před ním ukryl ve svých rukavicích pozorný brankář Ivančic. V 6. min. pálil po akci Nečase z voleje nad branku Čoupek. V 9. min. se do vápna prokličkoval Mičko, zde ho však o míč dobrým obranným zákrokem připravil důsledný Bubeníček. V 11. min. se Mičko řítil po narážečce se spoluhráčem na branku Blanska, vyběhnuvší Juran ho však vytlačil ze střeleckého úhlu a následný pokus o centr ivančického záložníka zblokoval obránce Gromský. Ve 14. min. našel Pokorný dlouhým pasem Cupáka, následnou střelu obránce ztečoval na roh. Po něm se dvakrát do míče opřel Gromský, jehož druhý pokus levačkou se změnil v padající list, který brankář bez problému kryl.

Za další minutu předvedla rychlou akci trojice Čoupek, Pokorný, Nečas, posledně jmenovaný se však přes důrazného beka ke střele neprotlačil. V 19. min. našel Müller českou uličkou ve vápně Pospíšila, tomu se mezi tři tyče zacílit nepodařilo. V 21. min. po pobídce Pokorného a Müllerově centru hlavičkoval těsně nad Cupák. Po půlhodině hry musel pro potíže s kolenem ze hry odstoupit kapitán Bubeníček. Poločas pak uzavřela akce Ivančic ze 40. min., na jejímž konci zakončující hráč z voleje vysoko přestřelil.

Po změně stran již hru, až na několik kratších úseků, ovládali Blanenští. Ti se dostali do vedení v 68. min., kdy po spolupráci Gromského a T. Zouhara druhý jmenovaný vyslal do vápna Heppa, který byl při pokusu o střelu faulován a nařízenou penaltu bezpečně proměnil David Müller - 1:0.

V 75. min. se po Čoupkově centru z levé strany ve vápně prosadil důrazný Kubec, jehož přihrávku gólově zhodnotil Vojtěch Cupák - 2:0. O dvě minuty později byl rychlonohý Nečas faulován na hranici velkého vápna. Exekuce trestného kopu se ujal Petr Čoupek, za jehož technickou střelou se brankář natahoval k levé tyči marně - 3:0. V 83. min. centroval Nečas, zakončující Hepp však navýšení skóre odmítl.

To však neplatilo za další minutu. Nečas vysunul Vojtěcha Cupáka a technickou střelou rozvlnil síť - 4:0. Instinkt střelce pak potvrdil mladý útočník ještě v 88. min., kdy se Kubec prohnal pokutovým územím a přihrávkou jako na zlatém podnosu vybídl Vojtěcha Cupáka ke zkompletování hattricku, který tuto nabídku neodmítl - 5:0.

Další přípravný zápas sehrají fotbalisté FK Blansko příští sobotu 15. února od 14:00, kdy se střetnou se 4. týmem divize C, jímž jsou TJ Svitavy, kde po celý rok 2013 hostoval obránce Jakub Šplíchal. Utkání se hraje na umělé trávě ve Svitavách-Lánech.