1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B r n o / B l a n s k o - V sedmém přípravném utkání, hraném za jarního počasí, porazili fotbalisté FK Blansko 6. celek krajského přeboru Jevišovice poměrem 3:2. O výsledku rozhodli svěřenci trenéra Hajského v prvním poločase, v němž se dvakrát prosadil Jan Koudelka a jednou Jan Trtílek.

UT, ZŠ Janouškova , 1. března 2014, FK Blansko - Fotbal Jevišovice

FK Blansko

3:2

Fotbal Jevišovice

Poločas: 3:0
Branky: 25. a 44. Koudelka, 28. Trtílek - 54. Hazucha, 59. V. Jurka

Fotbalisté FK Blansko, kteří od pátku do neděle absolvují soutředění v Rosicích, o jehož průběhu vás budeme informovat v samostatném článku, sehráli v sobotu na umělé trávě ZŠ Janouškova v Brně přípravné utkání proti 6. celku krajského přeboru Jevišovicím.

V prvním poločase udávali noty utkání svěřenci kouče Hajského. Ti si již v průběhu úvodní čtvrthodiny vypracovali tři gólové příležitosti. V 5. min. kryl hostující brankář prudkou ránu Trtílka. Ve 14. min. pak po akci Buchty a přihrávce Koudelky Trtílkovu bombu brankář vytáhl na roh. Po něm míč zakroutil Pospíšil přesně na hlavu Čoupka, jehož pokus těsně minul pravou tyč.

V 18. min. vybídl Koudelka k zakončení Trtílka, ten orazítkoval pravou tyč. Ve 25. min. vybojoval Buchta rohový kop,
z něhož již Blanenští profitovali. Pospíšilův centr odvrátili hosté k Janu Koudelkovi, který z hranice vápna zakončil přesně - 1:0.

V 27. min. se střelec úvodní branky prokličoval až do vápna, kde si položil i brankáře, ale míč se mu za jeho záda procedit nepodařilo. Za minutu si však Koudelka spravil chuť, když jeho přihrávku zužitkoval Jan Trtílek, který skóroval levu nohou - 2:0.

Vydařenou pětačtyřicetiminutovku korunovali fotbalisté Blanska ve 44. minutě. Po ubráněné standardce bleskurychle zaútočili, Horáček dal do běhu Nečasovi, ten vyzval Jana Koudelku, který míč dopravil do branky - 3:0.

Po změně stran se role obrátily. Svěřencům trenéra Hajského nefungovala kombinace a houževnatý soupeř vycítil šanci.
V 54. min. se po přetaženém centru z pravé strany prosadil křižnou střelou k pravé tyči kapitán Pavel Hazucha - 3:1.

V 59. min. si pak při rohovém kopu vybral slabší chvilku brankář Macháč a volný Vít Jurka rozvlnil síť - 3:2. Blansko se do šestnáctky soupeře dostávalo ztuha. Až v 81. min. se dravým průnikem prenzentoval M. Skoupý, který prošel až před brankáře, který však střelu z bezprostřední blízkosti kryl.

Další přípravné utkání čeká fotbalisty FK Blansko v sobotu 8. března, kdy se od 14:00 představí na umělé trávě Sparty Brno proti domácímu A týmu, který po podzimu okupuje 5. místo tabulky krajského přeboru.