1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
B y s t ř i c e / B l a n s k o - Fotbalisté FK Blansko na desátý pokus vybojovali plný bodový zisk na hřišti soupeře. Svěřenci trenéra Hajského zvítězili v rámci 20. kola v Bystřici nad Pernštejnem 5:1, když do střelecké listiny se zapsalo pět různých střelců.

20. kolo , 5. dubna 2014, SK Bystřice nad Pernštejnem - FK Blansko

SK Bystřice nad Pernštejnem

1:5

FK Blansko

Poločas: 1:2
Branky: 16. Čech - 34. Koudelka, 40. M. Skoupý, 56. Čoupek, 82. Trtílek, 89. Hepp
ŽK: Malý - Trtílek
Diváků: 210
Rozhodčí: Hrůza - Smekal, Tesař
Delegát: Kundelius

Sestavy

Novotný - R. Sklenář, Vícha (C), Chocholáč, Mitáš - Malý, Padrtka, Štěrba (63. Holý), Zbytovský - Čech, Prášil
Náhradníci: Holý, Veselý, Svoboda, Trávníček
Trenér: Karel Fencl

Juran - Gromský, Müller, Čoupek, Šplíchal - M. Skoupý (46. Pospíšil), Horáček (75. Pokorný), T. Zouhar (60. Buchta), Nečas (C) (80. Hepp) - Trtílek, Koudelka
Náhradníci: Pospíšil, Vágner, Hepp, Buchta, Pokorný, Macháč
Trenér: Mgr. Jiří Hajský

V úvodní půlhodině hry byli aktivnějším týmem domácí. Jejich ofenzivní akce měla převážně na svědomí trojice Prášil, Čech, Malý a nebezpečné standardní situace zahrával Zbytovský.

V 6. min. po rohovém kopu Zbytovského odvrátil nebezpečný centr ve vápně Šplíchal. Totéž se opakovalo i o tři minuty později. V 16. min. se ve vápně uvolnil Prášil, který nezištně přihrál na Davida Čecha, který propálil svého jmenovce v brance Blanska střelou k pravé tyči - 1:0. V 19. min. Čech prostrčil míč na volného R. Sklenáře, jehož hlavička skončila těsně nad brankou. Ve 23. min. se k odraženého míče za vápnem zmocnil Zbytovský, který pálil těsně nad. O čtyři minuty později po zaváhání obrany Blanska mířil do stejných míst aktivní Prášil.

Ve 30. min. Nečas oslovil Koudelku, jemuž v poslední chvíli zabránil ve střele R. Sklenář. Ve 33. min. si brankář Juran bravurně poradil se zakončením Čecha. Na druhé straně vybojoval míč Horáček, následně Nečas vysunul uličkou Jana Koudelku, který si pohrál se dvěma protihráči a z levé strany střelou ke vzdálenější tyči rozvlnil síť - 1:1.

Domácí reagovali akcí Malého, který ve 38. min. posunul míč na Čecha, ten našel zcela volného Prášila, jehož pokus skončil těsně nad. O pár vteřin později se proti Prášilovi vyznamenal spolehlivě chytající Juran, který podobně jako v předchozích utkáních držel akcie svého mužstva výrazně nad vodou. Ve 40. min. vybojoval míč Šplíchal, poslal do úniku Koudelku, ten ve vápně vybídl k zakončení Trtílka, jehož střelu brankář Novotný vyrazil pouze před sebe, dorážka Michala Skoupého však již skončila v brance - 1:2.

Po změně stran musel trenér Hajský podobně jako v minulém utkání hned ve 46. min. zasáhnout do sestavy, když zraněného střelce druhé branky M. Skoupého nahradil Pospíšil. Ve 47. min. po standardce Zbytovského odvracel do bezpečí míč obránce Čoupek. V 56. min. Petr Čoupek překvapil domácího brankáře trestným kopem z 28 metrů, který doplachtil až za jeho záda - 1:3. Tato branka přinesla na kopačky blanenských hráčů více klidu. Domácí hrozili převážně ze standardek, které se hostům podařilo dobře bránit a vyjíždět do protiútoků.

V 64. min. se Blanenští zmocnili odraženého míče a postupovali v přečíslení čtyři na jednoho, Nečas posunul míč na Trtílka, který střelou z hranice velkého vápna těsně minul levou tyč. V 75. min. se domácí definitivně připravili o možnost zvrátit výsledek utkání ve svůj prospěch, když Čechovu stoprocentní šanci zlikvidoval pozorný brankář Juran.

V 82. min. domácí nepřesně odvrátili míč, který hlavou prodloužil přes špatně vyběhnuvšího brankáře Novotného Pospíšil a pro dobíhajícího Jana Trtílka již nebyl problém trefit prázdnou branku - 1:4. V předposlední minutě zpečetil premiérové vítězství Blanska na hřišti soupeře v této sezóně první trefou v divizi Jiří Hepp, který dorážel míč do prázdné branky po předchozí individuální akci a střele Koudelky - 1:5.

Další výsledky 20. kola Moravskoslezské divize, skupiny D:

Hodonín - Bohunice 3:1 (1:1), Vyškov - Napajedla 3:1 (0:1), Rosice - Vrchovina 0:1 (0:1), Líšeň - Velké Meziříčí 4:1 (2:1), Tasovice - Polná 1:0 (1:0), Stará Říše - Uherský Brod 0:0, Bystrc - Pelhřimov 1:1 (0:1)