1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Fotbalisté FK Blansko zvládli další důležitý duel s tabulkovým sousedem z Hodonína. I když se hostům podařilo deset minut před koncem srovnat stav, přišla v podání Blanska smrtelná čtyřminutovka, během které třikrát gólově uštkla dvojice Jan Koudelka - Jan Trtílek.

21. kolo , 12. dubna 2014, FK Blansko - FK Hodonín

FK Blansko

4:1

FK Hodonín

Poločas: 1:0
Branky: 80. a 84. Koudelka, 45+1. Müller, 82. Trtílek - 79. Pospiš
ŽK: 47. Čoupek, 51. Gromský - 31. Koryčánek, 60. Pospiš, 78. Novotný
Diváků: 320
Rozhodčí: Kozubík - Růžička, Koláček
Delegát: Slabý

Sestavy

Juran - Gromský, Müller, Čoupek (C), Buchta (88. Vágner) - M. Skoupý (62. Horáček), Šplíchal, T. Zouhar (89. Hepp), Pospíšil (85. Pokorný) - Trtílek, Koudelka (86. Hansl)
Náhradníci: Hansl, Vágner, Hepp, Horáček, Pokorný, Macháč
Trenér: Jiří Hajský

Navrátil - J. Maršálek, Novotný, Spazier (C), H. Maršálek - Drápal (55. Šturma), Ondryáš (58. Přikryl), Polák, Reška (80. Jankůj) - Pospiš, Koryčánek (73. Žáček)
Náhradníci: Kyselka, Šturma, Přikryl, Žáček, Jankůj, Petráš
Trenér: Luděk Zlámal

Domácí lodivod Jiří Hajský nemohl pro toto utkání počítat se službami záložníka Nečase, který se zranil v posledním utkání v Bystřici nad Pernštejnem. Roli kapitána po něm převzal nejzkušenější hráč domácího výběru, ex-ligový Petr Čoupek.

Souboj dvou týmů, které nasbíraly do dnešního utkání shodný počet 24 bodů, nabídl divákům svižný fotbal s několika šancemi na obou stranách. V 7. min. po nepřesném výhozu Jurana pálil mimo tři tyče Pospiš. Podobné zakončení předvedl o čtyři minuty později Ondryáš. Následně dva slibné domácí útoky v krátkém sledu zastavil ofsajd, do kterého byl polapen Koudelka. V 15. min. pak Zouhar chytře obloučkem přehodil hostující obránce, před dotírajícím Trtílkem míč včas lapil pozorný brankář Navrátil.

V 18. min. se musel pro změnu činit domácí Juran, když zlikvidoval pokus Pospiše. Ve 20. min. si vybral slabší chvilku brankář Navrátil, který po akci Trtílka a přízemním centru Koudelky na rohu velkého vápna neodhadl situaci, míče se zmocnil Pospíšil, po jehož následném centru trefil z ostrého úhlu Koudelka boční síť odkryté hostující svatyně.

Domácí obránce často větral svými průniky po levé straně hbitý záložník Reška. Ve 29. min. musel při jeho sólovém postupu na branku předvést své umění Juran, který jeho střelu dokázal vyrazit. Domácí odpověděli další centrem Koudelky do šestnáctky, po kterém nebezpečnou hlavičku Müllera z bezprostřední blízkosti Navrátil ve spolupráci s obránci zpacifikoval.

Pěkný fotbalový moment vidělo 320 diváků ve 39. min., když technickou střelu Drápala z 22 metrů Juran reflexivně vytěsnil z podbřevna na roh. V 45. min. si Koudelka pohrál s kapitánem hostí Spazierem. Výsledkem jeho snažení byl rohový kop. Ten rozehrál Čoupek, na bližší tyči jeho centr přizvedl Šplíchal a dobře postavený David Müller míč na břiše dopravil do branky - 1:0.

Po přestávce se hosté snažili o vyrovnání, domácí však byli v defenzivní činnosti pozorní a obětaví, za což si několikrát vysloužili potlesk diváků. Důkazem toho byla 57. min., kdy Čoupek čistým skluzem zastavil útok Pospiše. V 60. min. se ideálně nezorientoval při vysokém míči Juran, střelu Pospiše zablokoval dobře postavený Gromský.

V 69. min. se Pospiš dožadoval po průniku do šestnáctky a kontaktu s Pospíšilem odpískání pokutového kopu, u hlavního sudího však nepochodil. V době, kdy si oba týmy vyměnily několik útočných a střeleckých pozdravů přišla v 79. min. ztráta míče v podání domácího forvarda Trtílka. Brejkovou akci Hodonína zakončil střelou H. Maršálek, Juran jeho pokus vyrazil před sebe, dorážející Tomáš Pospiš se už nemýlil - 1:1.

Domácí však tento moment nepoložil. V 80. min. Horáček milimetrovým pasem vysunul Trtílka, ten poslal do vápna pohotový přízemní centr, který si zpracoval Jan Koudelka a neomylně zavěsil - 2:1. V 82. min. navíc dlouhý výkop Jurana Trtílek prodloužil na Koudelku, střelec druhé domácí branky šikovnou přihrávkou vrátil míč svému útočnému parťákovi, který se rychlou kličkou zbavil obránce a „angličanem“ od levé tyče potřetí překonal Navrátila - 3:1.

Strhující závěr v podání Blanska pak v 84. min. podrtrhl Jan Koudelka. Dotírající Robin Buchta donutil k nepřesné rozehrávce Žáčka, těsně před vápnem Koudelku fauloval Polák. Sám postižený se postavil k exekuci trestného kopu a střelou k levé tyči počtvrté rozjásal domácí příznivce - 4:1.

Další výsledky 21. kola Moravskoslezské divize, skupiny D:

Líšeň - Tasovice 3:0 (1:0), Napajedla - Stará Říše 0:3 (0:2), Uherský Brod - Bystřice nad Pernštejnem 1:4 (0:3), Bohunice - Polná 2:1 (1:0), Velké Meziříčí - Rosice 0:2 (0:1), Vrchovina - Bystrc 2:1 (0:1), Pelhřimov - Vyškov 3:4 (1:1)