1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Totožným výsledkem jako podzimní klání v Brně skončilo utkání 17. kola divize D mezi fotbalisty FK Blansko a Dostou Bystrc. Blansko se ujalo vedení po proměněném pokutovém kopu, hosté zásluhou Doležela a Kuglera skóre otočili, konečnou podobu výsledku dal Nečas.

17. kolo , 7. května 2014, FK Blansko - FC Dosta Bystrc-Kníničky

FK Blansko

2:2

FC Dosta Bystrc-Kníničky

Poločas: 0:1
Branky: 17. Koudelka z pen., 80. Nečas - 34. Doležel, 72. Kugler
ŽK: 43. Šplíchal, 82. Koudelka, 90. Buchta - 17. Jirásek, 40. Šíp, 45. Fousek, 74. Lidmila
Diváků: 250
Rozhodčí: Mayer - Miklík, Strya
Delegát: Blažek

Sestavy

Juran - Gromský, Šplíchal, Müller, Buchta - M. Skoupý (67. Hansl), Nečas (C), T. Zouhar (18. Horáček), Pospíšil - Trtílek, Koudelka
Náhradníci: Hansl, Vágner, Horáček, Pokorný, Macháč
Trenér: Jiří Hajský

Sehnal - Šenk, Bárta, Jirásek (C), Šíp - Chlad (76. Crhák), Kugler, Košulič, Fousek, Doležel - Lidmila (90. Kratochvíl)
Náhradníci: Gryc, Crhák, Mezník, Kratochvíl, Thiel
Trenér: Radek Toman

Oba celky nastupovaly do utkání v rozdílném rozpoložení. Blansko v minulém kole vyhrálo na hřišti Tasovic 4:2. Bystrc naopak na domácím trávníku podlehla Rosicím 1:5. Domácí trenér Jiří Hajský nemohl počítat se zkušeným Petrem Čoupkem, který si musel odpykat jednozápasový trest za vyloučení v Tasovicích. Za Bystrc nastoupilo v základní sestavě pět hráčů, kteří v minulosti oblékali dres Blanska - brankář Martin Sehnal, Petr Šíp, Michal Šenk, Michal Kugler a Jan Doležel. V závěru pak do hry zasáhl i zkušený Petr Crhák.

Celé utkání se odehrálo za deštivého počasí, které však tempu hry prospělo. Již ve 3. min. prověřil pozornost svého bývalého spoluhráče Jurana svižnou střelou zpoza šestnáctky Kugler. První důležitý moment přišel v 17. minutě. Po přihrávce Pospíšila fauloval Jirásek v pokutovém území Trtílka, za což uviděl žlutou kartu. Následnou penaltu s přehledem proměnil Jan Koudelka - 1:0. Vzápětí musel domácí trenér poprvé zasáhnout do sestavy, když zdravotně indisponovaného T. Zouhara nahradil Horáček.

Ve 20. min. se před vápno propracoval Koudelka, po jeho pobídce zamířil z voleje vysoko nad Nečas. Ve 27. min. po nepřesné rozehrávce hostů se v šanci ocitl Trtílek, jehož nepříliš umístěnou střelu však brankář Sehnal vykryl. Následně Bystrc převzala iniciativu a po sérii rohových kopů se ve 34. min. dočkala vyrovnání. Jirásek nacentroval od rohového praporku, Fousek míč tečoval směrem k brance a neobsazený Jan Doležel ho dopravil do sítě - 1:1.

Po změně stran déšť ještě nabral na intenzitě, oba týmy se však s obtížnějším klimatickými podmínkami vypořádali se ctí. Po sérii pološancí na obou stranách se domácí v 66. min. už už radovali z vedoucí branky. Trtílkovu prudkou střelu Sehnal neudržel, míč za jeho záda dorazil Koudelka, rozhodčí však pro ofsajd branku neznali. O dvě minuty později vyhlavičkoval z branky nebezpečný centr Košuliče přímo od rohového praporku pozorný Müller. V 72. min. opět po akci agilního Košuliče nejprve předvedl výborný zákrok proti střele Chlada Juran, strážce domácí branky míč vyrazil vedle sebe, důrazný Michal Kugler ho však v pádu u levé tyčky propasíroval do branky - 1:2.

Domácí dokázali kontrovat. V 80. min. napálil míč z trestného kopu Koudelka, Sehnal střelu vyrazil před sebe, důsledný Jan Nečas byl u míče jako první a rozvlnil síť - 2:2. V 85. min. zakončil centr Šenka nepřesně Doležel. Na druhé straně pomohlo hostujícímu brankáři při lobu Koudelky břevno. Vzápětí mohl po akci Horáčka rozhodnout utkání Hansl, jeho hlavička z malého vápna branku minula. Konečná dělba bodů znamená pro Blansko zisk 15. jarního bodu a udržení velmi solidního jedenáctibodového náskoku na sestupové příčky.

Další výsledky 17. kola Moravskoslezské divize, skupiny D:

Bohunice - Vyškov 0:0, Hodonín - Bystřice nad Pernštejnem 0:1 (0:1), Polná - Stará Říše 2:3 (1:2), Uherský Brod - Rosice 0:3 (0:2), Napajedla - Líšeň 2:1 (1:1), Pelhřimov - Velké Meziříčí 6:1 (4:0), Vrchovina - Tasovice 2:1 (1:1)

ONLINE přenos

FK Blansko - FC Dosta Bystrc-Kníničky

Video z utkání

Ohlasy po utkání

Generální partner FK Blansko