1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
U h e r s k ý   B r o d / B l a n s k o - Fotbalisté FK Blansko poprvé po sedmi kolech okusili hořkost porážky. Na hřišti Uherského Brodu inkasovali branku hned v úvodu utkání a i přes několik šancí nedokázali překonat domácího brankáře Ondrůška. Na jaře tak poprvé neskórovali.

25. kolo , 10. května 2014, ČSK Uherský Brod - FK Blansko

ČSK Uherský Brod

1:0

FK Blansko

Poločas: 1:0
Branka: 5. Josefík
ŽK: 34. R. David, 55. Šálek - 49. Trtílek
Diváků: 156
Rozhodčí: Páral - Adamec, Běhal
Delegát: Nedbal

Sestavy

M. Ondrůšek - Solařík, M. David (C), Vrága, Kúdela - R. David (75. Nevařil) - Dvořák, Josefík (80. Michalec), Šálek, Mančík (89. Vojtěch Dolina) - Hruboš (56. Velecký)
Náhradníci: Michalec, Vojtěch Dolina, Jan Pochylý, Vít Dolina, Velecký, Nevařil
Trenér: František Ondrůšek

Juran - Gromský, Šplíchal, Čoupek, Müller - T. Zouhar, Nečas (C), Horáček (65. Hansl), Pospíšil - Trtílek (60. M. Skoupý), Koudelka
Náhradníci: M. Skoupý, Hansl, Macháč
Trenér: Jiří Hajský

Jediný anglický týden jarní části divize D zakončili fotbalisté FK Blansko duelem v Uherském Brodě. Opět šlo o souboj týmů, které byly ve zcela odlišném rozpoložení. Uherský Brod naposledy vyhrál v úvodním jarním utkání v Bystrci 1:0. Od té doby svěřenci trenéra Františka Ondrůška vydolovali v sedmi utkáních pouhé tři body a vstřelili čtyři branky. Blansko naopak od porážky ve Vyškově čtyřikrát vyhrálo a třikrát remizovalo, získalo patnáct bodů a svým soupeřům nasázelo devatenáct branek.

Oba soupeři do utkání nastoupili s útočným apetitem. Domácí zahrozili hned ve 2. min., když přetažený centr na zadní tyči netrefil v nadějné pozici Mančík. Na druhé straně vysunul Horáček do úniku Trtílka, jehož prudkou přízemní střelu brankář Ondrůšek pouze ztlumil, před dobíhajícím Horáčkem však strážce domácí svatyně míč na poslední chvíli pokryl. Hned z protiútoku Brod udeřil. Dlouhý nakopnutý míč propadl za blanenskou obranu, kdy se na něj naběhl Stanislav Josefík, který přeloboval vybíhajícího Jurana - 1:0.

Blansko se snažilo o rychlou odpověď. Ve 12. min. míč putoval po trase Koudelka, Nečas až k Horáčkovi, který po zasekávačce vypálil levačkou těsně vedle levé tyče. V 15. min. Trtílek při brejku přihrál Koudelkovi, který dvakrát před pokutovým územím poslal svého strážce na „párek“, jeho technická střela jen o vlásek minula levou tyč. V 17. min. nebezpečný centr Josefíka proletěl napříč celým vápnem Blanska, před dotírajícím Dvořákem ho odvrátil důsledný Pospíšil.
Za minutu se před domácí šestnáctkou příliš s míčem mazlil hračička Koudelka, akce skončila zblokovanou střelou kapitána Nečase.

Ve 23. min. zahrozila dvojice domácích hráčů Josefík - Hruboš, druhý jmenovaný pálil po zemi vedle pravé tyče. Za minutu podržel své mužstvo Juran, když po centru Dvořáka vychytal hlavičkujícího Šálka. Ve 30. min. našel T. Zouhar přesným pasem Koudelku, jehož v poslední chvíli o míč ve výhodné střelecké pozici připravil obránce. Ve 38. min. se nepříjemně hlavami střetli obránci M. David s Müllerem, hostující zadák vyvázl bez újmy, domácí kapitán se po ošetření krvavého šrámu krátce poté vrátil za potlesku tribun do hry.

Druhý poločas se nesl ve znamení rostoucí útočné aktivity Blanska. Ta v 50. min. vyústila po kombinaci trojice Koudelka, Nečas, Gromský centrem posledně jmenovaného do vápna, kde se ve velké šanci ocitl Trtílek, který však domácí branku přestřelil. V 56. min. nadělala domácímu brankáři plno starostí svižná střela Koudelky z 25 metrů. Za dvě minuty stejný hráč po pobídce Trtílka pro změnu přestřelil. Krátce na to musel trenér Hajský stáhnout ze hry pro tříselné problémy Trtílka, kterého nahradil další mladý forvard M. Skoupý. A za pět minut šel do hry i další útočník Hansl, který nahradil Horáčka.

Blansko svého soupeře přehrávalo a domácí často nestíhali. Přesto se v 72. min. dostali do ojedinělé šance, k čemuž mu však vydatně přispěli chybou v rozehrávce Blanenští, Juran se však proti střídajícímu Veleckému vyznamenal. Za dvě minuty hosté ťukesem na jeden dotek v podání dvojice Pospíšil - Koudelka vyšachovali domácí obranu, druhý jmenovaný míč posunul do střelecké pozice M. Skoupému, který se místo zakončení rozhodl celou akci vyšperkovat zpětnou přihrávkou na Koudelku, kterého již domácí odzbrojili. V 77. min. hlavičkoval po rohu Koudelky Nečas zády k brance, míč skončil na horní síti.

V závěru utkání při převaze Blanska a snaze o vyrovnání využili domácí ke dvěma brejkům, v prvním případě pálil do země nikoho Josefík, ve druhém střelu Kúdely Juran vytěsnil na roh. Blansko tak po závěrečném hvizdu poprvé od 22. března okusilo hořkost porážky, domácí se ziskem tří bodů odpoutali od celků bezprostředně ohrožených sestupem.

Další výsledky 25. kola Moravskoslezské divize, skupiny D:

Rosice - Vyškov 3:2 (2:0), Líšeň - Stará Říše 7:0 (3:0), Napajedla - Bohunice 1:0 (0:0), Velké Meziříčí - Bystřice nad Pernštejnem 2:2 (2:0), Vrchovina - Hodonín 3:2 (0:1), Pelhřimov - Polná 4:3 (1:1), Bystrc - Tasovice odloženo pro nezpůsobilý terén na 21. 5. od 17:00