1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
P e l h ř i m o v / B l a n s k o - Výbuch. Tak by se jedním slovem dal charakterizovat výsledek a výkon fotbalistů FK Blansko v utkání na půdě Pelhřimova. Svěřenci kouče Hajského prohráli v rámci zahajovacího duelu 27. kola divize D vysoko 6:0!

27. kolo , 24. května 2014, FK Pelhřimov - FK Blansko

FK Pelhřimov

6:0

FK Blansko

Poločas: 3:0
Branky: 7., 31., 69. Niederle, 4., 57. Krtek, 63. Moravec z pen.
ŽK: 76. Naniaš - 62. Juran
Diváků: 150
Rozhodčí: Hlubinka - Hrůza, Vařacha
Delegát: Kundelius

Sestavy

Moravec - Benda (84. Starý), Čížek, Sládok, Mádl - Naniaš - Bartoň (66. Vacek), Dýnek, Niederle (72. Kmoch), Homolka (60. Klofáč) - Krtek (C)
Náhradníci: Kmoch, Duchan, Klofáč, Vacek, Starý, Dvořák
Trenér: Leoš Mitas

Juran - Gromský (71. Brichta), Šplíchal, Čoupek, Müller - M. Zouhar (46. Horáček), T. Zouhar (60. Hansl), Nečas (C), Pospíšil (60. Buchta) - M. Skoupý, Koudelka
Náhradníci: Hansl, Brichta, Horáček, Buchta, Macháč
Trenér: Jiří Hajský

Utkání se hrálo v netradičním sobotním dopoledním čase, který si vyžádal domácí klub z důvodu vstupu do stavu manželského kapitána Pelhřimova Daniela Krtka. Na to část domácích příznivců reagovala vyvěšením transparentu s nápisem „Dane proč?“ a odpálením několik petard v úvodu prvního poločasu. Zklidnit je musel až opakovanými výzvami hlasatel ve spolupráci s pořadateli.

Blanenští již měli před utkáním matematickou jistotu setrvání v divizi pro příští ročník, domácím tato definitiva ještě chyběla. Na hře obou týmů to bylo evidentně znát. Svěřenci kouče Hajského po celých 90 minut působili jako hodní svatební hosté, kteří nekladou žádný odpor.

Laxní vstup Blanska do utkání potrestal budoucí novomanžel Daniel Krtek již po necelých čtyřech minutách hry. Centrovaný míč z levé strany v obtížné pozici odhlavičkoval Čoupek pouze k nohám Bendy, ten ho promptně poslal pod sebe a domácí kapitán nekompromisní střelou propálil Jurana - 1:0. V 6. min. navíc agilní Benda při brejkové akci ideálně předložil míč Michalu Niederlemu, který ranou od břevna přidal druhou branku domácích - 2:0.

Blansko se z katastrofálního vstupu oklepalo po čtvrthodině hry a zahrozilo zásluhou dvojice nejmladších hráčů, která do tohoto utkání zasáhla. 18 letý Michal Zouhar odcentroval do pokutového území na svého jmenovce, 17 letého M. Skoupého, jehož povedený volej Moravec s námahou vytěsnil mimo tři tyče. Ve 28. min. vyslal Koudelka uličkou do šestnáctky Müllera, před kterým na poslední chvíli míč odkopl do bezpečí Čížek.

Bohužel ve 31. min. Blansko vyrobilo další hrubku v obraně, kterou po kličce Juranovi potrestal střelou do prázdné branky Michal Niederle - 3:0. Hosté mohli nepříznivé skóre částečně vylepšit krátce před odchodem do kabin. Ve 43. min. našel Koudelka milimetrovým pasem na pravé straně volného M. Zouhara, jehož nebezpečnou střelu Moravec vyrazil před sebe, dorážející kapitán Nečas nedokázal trefit poloodkrytou branku.

Také po přestávce se obraz hry nezměnil. Blansko má přitom druhé poločasy výrazně lepší a v tabulce tohoto ukazatele mu patří výborné 4. místo. I tato statistika však ve městě rekordů vzala za své. Již ve 48. min. musel Juran likvidovat prudkou střelu Krtka z 20 metrů. Za dvě minuty pak blanenský brankář vychýlil z nebezpečné trajektorie střelu Bartoně. Blansko v útoku působilo hodně jalově, labutí písní byla v 55. min. zblokovaná střela M. Skoupého, následně střílel z voleje nepřesně T. Zouhar.

V 57. min. brankář Juran vyběhl daleko z brány, aby odkopl míč do bezpečí. Ten se však dostal k nohám volného Daniela Krtka, jenž z dobrých 35 metrů míč pohotově vrátil do opuštěné branky - 4:0. Opora Blanska mezi třemi tyčemi završila svoje fotbalové dopoledne hrůzy v 63. min., kdy u postranní čáry faulovala uvnitř velkého vápna Bartoně. Nařízenou penaltu suverénně proměnil strážce domácí branky Josef Moravec, který se letos jako první brankář zapsal mezi divizní střelce - 5:0.

Ani to však nebyla třešnička na pelhřimovském dortu. Tu nachystal nejen pro domácí příznivce v 69. min. Michal Niederle. Domácí středopolař po kličce Čoupkovi prudce vypálil z 20 metrů a jeho pumelice skončila po odrazu od obou tyčí za zkoprnělým Juranem - 6:0. Krátce na to opustil autor hattricku za bouřlivých ovací tribun hrací plochu.

Zdecimované Blansko se alespoň snažilo o čestný gólový úspěch, nebylo mu však přáno. V 74. min. Koudelkův prudký centrovaný míč od rohového praporku vyrazil pozorný Moravec. Za tři minuty pak střelu stejného hráče vytěsnil brankář Pelhřimova na roh. Zmar hostů v koncovce pak v 87. min. završil po další individuální akci Koudelky Horáček, který orazítkoval břevno. Blansko tak utrpělo nejtěžší porážku za poslední tři roky. Naposledy inkasovalo 6 branek 11. března 2011, kdy prohrálo v dohrávce 17. kola ve Žďáře nad Sázavou 1:6.

Další výsledky 27. kola Moravskoslezské divize, skupiny D:

Vyškov - Tasovice 3:0 (2:0), Rosice - Bystřice nad Pernštejnem 1:3 (1:1), Líšeň - Hodonín 1:1 (1:0), Napajedla - Uherský Brod 1:0 (1:0), Velké Meziříčí - Polná 5:0 (3:0), Bystrc - Stará Říše 4:4 (2:2), Vrchovina - Bohunice 3:0 (1:0)