1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
H o l i c e / B l a n s k o - Na závěr sezóny se tým starších žáků zúčastnil turnaje v Holicích, který bývá tradičně kvalitně obsazen a to i díky týmům ze Slovenska, Chorvatska a Polska. Z důvodu řady absencí museli naše řady posílit hráči z jiných týmů okresu.
Byli jimi Jiří Vorlický z Boskovic, Radek Dovrtěl z Rájce a Valter Formánek z Lipovce. Turnaje se zúčastnilo 18 týmů rozdělených do 3 skupin a byl hrán na třech různých místech, v Holicích, Albrechticích a Moravanech. Náš tým byl nalosován do skupiny A.

44. ročníku Mezinárodního žákovského turnaje v kopané Viktoria Cup - memoriál Ládi Vojíře


Výsledky ve skupině

FK Blansko - Strzelce Opolskie (PL) 0:0

Na úvod turnaje nepříjemný soupeř, v prvním poločase jsme byli lepší a vytvořili si také dvě šance, ve druhém naopak soupeř nastřelil tyčku, asi zasloužená remíza.

FK Blansko - SK Holice (KP Pardubického kraje) 5:0
Branky: Šmerda 2, Gansukh 2, Vorlický

V tomto utkání jsme byli jednoznačně lepší, v prvním poločase jsme dali dvě branky, díky tomu soupeř otevřel hru a my z brejků přidali další tři.

FK Blansko - Spartak Medzev (SK) 0:1

Po obědové přestávce kluci soupeře podcenili, ten hned v úvodu po rohu vstřelil branku a nám se i přes místy drtivý tlak nepodařilo vyrovnat. Náš nejhorší výkon na turnaji.

FK Blansko - FK Čáslav (1. liga) 3:0
Branky: Vorlický 2, Šmerda

Vzhledem k vývoji ve skupině jsme potřebovali v utkání zvítězit. Kluci zahráli excelentně a soupeře jednoznačně přehráli.

FK Blansko - FK Český Lev Neštěmice (KP Ústeckého kraje) 3:3
Branky: vlastní, Ševčík, Gansukh

V utkání o vítězství ve skupině, ale v případě porážky také o neúčast ve finálové skupině nezačalo dobře. Katastrofální vstup do utkání a hosté vedli 2:0. Do poločasu ale díky vlastní brance soupeře kluci snížili a v závěru dokonce Ševčík srovnal skore. Po změně stran jsme šli do vedení, které jsme však neudrželi. Hrálo se nahoru a dolů a v poslední minutě šel sám Gansukh na bránu, ale nedal.

Po úvodním dnu jsme obsadili 2. místo a postoupili do finálové skupiny. Tam nás hned na úvod díky postupovému klíči opět čekal tým z Neštěmic.

FK Blansko - FK Český Lev Neštěmice 0:2

Kluci tentokrát na soupeře nestačili, působili až příliš odevzdaně a soupeř měl po celou dobu turnaje utkání pevně ve svých rukách. V utkání poražených týmů nás čekal vítěz základní skupiny C tým FC Velim, hrající KP Středočeského kraje.

FK Blansko - FC Velim 2:0
Branky: Ševčík, Vorlický

Kluci měli po celý zápas hru pod kontrolou a ve druhém poločase vstřelili dvě branky a zaslouženě zvítězili. V utkání o konečné 5. místo na nás čekal tým FK Náchod, hrající 1. ligu a tým, který suverénně vyhrál všechna utkání v turnaji až na čtvrtfinále.

FK Blansko - FK Náchod 3:2
Branky: Vorlický 2, Doležel

Již ve 4. min. jsme prohrávali 0:2 a s naším unaveným týmem to nevypadalo příliš dobře. Soupeř měl další šance, ale nedal a tak přišel pro ně trest. V poslední minutě po brejku snížil Vorlický na 1:2. To co kluci předvedli ve druhém poločase bylo neuveřitelné. Postupně hru vyrovnali a opět Vorlický vyrovnal na 2:2. Kluci poctivě bránili a čekali na svoji šanci, ta přišla v samotném závěru, když se odražený míč dostal k Doleželovi a ten pumelicí z 30 metrů prostřelil brankáře.

Konečné 5. místo je velmi dobrý výsledek. Kluci se v silné konkurenci neztratili a zanechali v Holicích velmi dobrý dojem a opět zviditelnili kvalitu mládežnické kopané FK Blansko. Turnaj dohrávali ve velké únavě a řada hráčů i se zraněním, přesto bojovali až do konce. Dík patří i klukům, kteří vypomohli a dobře zapadli do party, která se v týmu vytvořila. Zejména Jiří Vorlický byl obrovským tahounem týmu a jednoznačně nejlepší hráč celého turnaje.

FK Blansko: Holík, Šamšula - Pačovský, Šenkeřík, Feik, Doležel, Souček, Sekanina - Šmerda, Ševčík, Dovrtěl, Formánek - Gansukh, Mlčoušek, Vorlický.

Komletní výsledky

Viktoria Cup - memoriál Ládi Vojíře