1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Fotbalisté FK Blansko pokračují v jízdě domácím Pohárem České pošty. Po vyřazení Hodonína si v 1. kole po penaltovém rozstřelu poradili s třetiligovým celkem 1. HFK Olomouc a v dalším kole doma přivítají účastníka fotbalové národní ligy MFK Frýdek-Místek.

1. kolo pohár ČP , 26. července 2014, FK Blansko - 1. HFK Olomouc

FK Blansko

0:0

1. HFK Olomouc

Poločas: 0:0
Pokutové kopy: 4:3
Rozhodující penalta: Gromský
Střelci: Čoupek, Müller, T. Zouhar, Gromský - Lukášek, Šuba, Lysoněk, neproměnili: R. Keprt - Můčka, Bača
ŽK: 36. Müller, 38. T. Zouhar, 75. Gromský - nikdo
Diváků: 180
Rozhodčí: Trávníček - Svoboda, Běhal

Sestavy

Juran - Gromský, Müller, Čoupek, Pokorný (85. R. Keprt) - T. Zouhar, Kopecký - M. Zouhar, Nečas (C), Buchta - Trtílek (82. Beránek)
Náhradníci: Beránek, R. Keprt, Švancara
Trenér: Radim Bubeníček

Mucha - Drbal (86. Bořil), Lukášek (C), Lysoněk, Bernard - Štěpánek (59. Buček), Bača, Můčka, Šuba - Varaďa, Pezzotti (76. Blažkovský)
Náhradníci: Buček, Krumpolc, Blažkovský, Bořil, Kopřiva
Trenér: Jiří Derco

V prvním kole Poháru České pošty porazilo Blansko na penalty třetiligovou Olomouc a slaví postup do druhého kola. Vítěznou penaltu trefil Petr Gromský. V dalším kole Blansko narazí na druholigový Frýdek-Místek, který prošel přes Brumov. „Určitě to může mít pro tým jen pozitivní přínos, kluci se přesvědčili, že se dá hrát proti každému soupeři, vyzkoušeli si to na vlastní kůži, podali velmi dobrý výkon a slavíme postup. Musím hráčům jenom pogratulovat," líčil nadšeně trenér Blanska Radim Bubeníček.

První kuželku si z cesty shodili blanenští fotbalisté v předkole v Hodoníně. Další, o poznání těžší balvan odvalili po devadesátiminutové „šichtě" až v penaltách. Brankář David Juran si v předkole vyzkoušel kvůli nedostatku hráčů i roli útočníka. Na zápas proti Olomouci už se vrátil do brány. A rád. „Před zápasem jsme si z toho dělali srandu. Chtěl jsem si někdy zkusit hrát dopředu, ale jak jsem poznal, není to zas tak jednoduché. Rád jsem se vrátil do brány," komentoval s nadsázkou blanenský brankář výpomoc útočníku Trtílkovi. Proti Olomouci ukazoval od začátku, že je platnější v bráně. Při drobných zaváháních mu vypomohla obrana.

Do první šance utkání se dral už ve 4. minutě Bača. Juran všechny přesvědčil, že rozcvičku nevzal na lehkou váhu a střelu vytáhl mimo tyče. V 10. minutě vyslal krásnou střelu po signálu ze standardky Čoupek, míč se šrouboval do horního rohu, gólman Mucha ho stačil vyrazit. Ve 37. minutě se na domácí řítila pohroma. Pezzotti dostal balon za brankovou čáru, ale rozhodčí ho kvůli předchozímu faulu loktem na obránce Müllera neuznal.

Do druhého poločasu vlétli Olomoučtí lépe a snažili se vytěžit z úvodního tlaku gól. Střela Bernarda těsně minula bránu, Lukášek ani Pezzotti nedokázali trefit ve skluzu balon, který plachtil přes šestnáctku. Oba skončili na trávníku skropeném deštěm a s hlavou nevěřícně složenou v dlaních. Ani v dalším průběhu utkání nemohla Holice jásat. V 88. minutě si srazila míč na vlastní tyč blanenská obrana, na Údolní to zahučelo obavami a nakonec úlevou, když balon skryl brankář Juran ve svých rukavicích.

O minutu později se vyznamenal domácí brankář znovu. Lukáškovu hlavičku vyškrábl z brankové čáry a udržel pro svůj tým naději na úspěch.

Až do devadesáté minuty nepohnulo nic stavem skóre a tak si mohli diváci vychutnat fotbalovou lahůdku. Penalty. V nich vynikl Juran. Dokázal soupeři zneškodnit dvě penalty a tak ani nevadilo, že poslední střelec Blanska R. Keprt nastřelil tyč. „Zkusil jsem skočit na jednu stranu a pak jsem si řekl, že zkusím druhou, naštěstí to dvakrát vyšlo," usmíval se nevinně blanenský hrdina.

Stejně jako on i trenér Radim Bubeníček věděl, že je to zásluha celého týmu a ne jednotlivce v bráně. „Penalty už jsou vabank, o štěstí. Spíš jsem se ptal kluků, kdo se cítí. Každý kope jinak, bylo to čistě na nich," říkal trenér Blanska, který se týmu ujal po odchodu Jiřího Hajského.

Za Blansko úspěšně proměnili své penalty Čoupek, Müller, T. Zouhar a Gromský, jehož proměněný kop znamenal vítěznou branku. Dva exekutoři HFK neuspěli. Juran vychytal Můčku i Bače, přesto Jiří Derco neházel nic na zpackaný závěr. „Přijeli jsme jako favorité, ale nebyli jsme produktivní, nemůžeme být spokojení s proměňováním šancí, protože jsme žádnou nedali. Fotbal se hraje na branky, chyběl nám důraz v koncovce a to rozhodlo," povzdechl si trenér hostů a pak dostal „kapky" od vedení mužstva, aby své svěřence před sezonou rychle probral.

Místo favorita z Olomouce si druhé kolo Poháru České pošty zahraje Blansko proti Frýdku-Místku, který je účastníkem fotbalové národní ligy. Hraje se ve středu 13. srpna od 17:00 opět na stadionu na Údolní.

Další výsledky 1. kola Poháru České pošty: http://nv.fotbal.cz/pohar-cmfs/rozpis/1-kolo/index.php