1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
M u t ě n i c e / B l a n s k o - Vydařený návrat do základní sestavy prožil v nedělním utkání na hřišti Mutěnic Jan Trtílek. Blanenský forvard se velkou měrou podílel na vítězné trefě Martina Levaie, díky které si Blanenští připsali další tři body ze hřiště soupeře.
Klíčová akce se zrodila ve 20. min., při níž dobře zakombinovala trojice Tomáš Zouhar, Petr Gromský, Jan Nečas. „Honza Nečas mi dal pěkný balón po lajně, sice byl na dlouhou nohu, ale stihl jsem si to píchnout před sebe a obešel obránce. Viděl jsem nabíhajícího Martina Levai, který nabíhal z druhé vlny. Tomu už stačilo pouze trefit prázdnou branku,“ popsal celou situaci Jan Trtílek.

Bojovný zápas nakonec situace z poloviny prvního poločasu rozhodla. „Bylo to spíše remízové utkání, klidně mohli ale vyhrát i domácí. Zápas byl bojovný, podržel nás hodně hlavně v prvním poločase David Juran. Jsme hlavně rádi, že se nám podařilo odčinit debakl s Hodonínem,“ oddechl si blanenský útočník.

Podobně jak před dvěma roky při tehdejší premiéře Karla Jarůška na lavičce Blanska se týmu podařilo v Mutěnicích vyhrát. Tehdy u první branky Michala Šenka asistoval rovněž Jan Trtílek. „Určitě jsem si na ten zápas vzpomněl. Doufal jsem, že by to mohlo být podobné utkání. Jsem rád, že máme tři body, které nám pomohou před dvěma důležitými domácími zápasy,“ doplnil Trtílek.

V sestavě Blanska si premiéru odbyl střední záložník David Jukl, který zásoboval své nové spoluhráče přesnými míči za obranu. „David je silný na míči, má dobrý přehled a z jeho hry určitě budeme těžit. Adaptoval se hodně rychle,“ řekl na adresu nové tváře Jan Trtílek.