1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
B r n o / B l a n s k o - Minulý týden si fotbalisté z Jihomoravského kraje zajistili v Srbsku postup na amatérské EURO. Kdy se turnaj uskuteční? Kdo bude jeho pořadatelem? S kým se může Jihomoravský kraj potkat?

Termín

V reglementu UEFA je uveden termín závěrečného turnaje červen 2015. "Dle mých informací se turnaj bude opravdu konat v červnu 2015," potvrdil sekretář JmKFS Josef Dvořáček.

Účastníci

Na závěrečný turnaj postupuje osm vítězů kvalifikačních skupin. Kromě České republiky si amatérské EURO zahraje Německo, Bosna a Hercegovina, Polsko, Severní Irsko a Turecko. Poslední dva účastníci vzejdou z turnajů v Chorvatsku a Maďarsku.

Postupující budou rozlosováni v místě konání turnaje do dvou skupin po čtyřech. Vítězové skupin si zahrají finále, týmy na druhých místech budou brát bronzovou medaili, o třetí příčku se totiž nehraje.

Pořadatel

Bude jím jeden z finalistů. "Pořadatel závěrečného turnaje bude určen až po odehrání všech kvalifikačních skupin. De facto do konce roku by mělo být jasno," uvedl Josef Dvořáček. Turnaj se ale určitě nebude hrát na jihu Moravy. "O pořadatelství nebudeme mít zájem z důvodu pořádání EURO „21". Navíc se v červnu koná v Brně poprvé v historii Valná hromada FAČR, takže organizovat ještě další akci by bylo velmi složité," dodal.

Zdroj: www.jihomoravskyfotbal.cz

Foto: www.uefa.com