1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
H e r c e g   N o v i - Není běžné sledovat fotbalisty z Blanenska v přímých přenosech České televize komentovaných matadory Pavlem Čapkem a Luďkem Zelenkou. Navíc při mistrovství Evropy.
Trojice David Bednář, Jan Koudelka a Ondřej Paděra patřila k výrazným osobnostem české reprezentace na mistrovství Evropy v malé kopané v republice Černá Hora. Každý z nich zasáhl do „Minieura" po svém. Ondřej Paděra se po trochu zakřiknutém výkonu v úvodním zápase se Španěly, který Česko prohrálo 0:3, stal nejlepším střelcem českého týmu. David Bednář jako jediný z týmu obdržel červenou kartu v zápase s Tureckem, takže zápas a půl stál a musel se znovu dostávat do tempa. Je potřeba dodat, že Bednář hasil zákrokem chybný výkop gólmana. Dvaadvacetiletý Jan Koudelka se velké akce nezalekl a řádil se svou typickou drzostí, připravoval šance i střílel branky. „Sledoval jsem až na semifinále všechny zápasy, výsledek je skvělý. Myslím, že třetí místo odpovídá síle týmu. Je to příslib i na mistrovství světa, které se hraje v zimě," uvedl předseda Malé kopané Blansko, která sdružuje soutěže v malém fotbale na Blanensku, Zdeněk Dolníček.

Úvodní španělský direkt český výběr nerozklepal. V dalších šesti zápasech na mistrovství Evropy v malém fotbalu ztratila česká reprezentace pouze semifinále proti obhájcům titulu z Rumunska. V duelu o bronz našli hráči větší vůli po cenném kovu a zdolali Německo 2:1. Po loňské páté příčce z Kréty tak zcela obměněný výběr vrátil české reprezentaci v Černé Hoře medailový lesk. „Bronz řadím rozhodně nejvýš v kariéře. Nikdy jsem nevěřil, že se zúčastním takové obrovské akce. Navíc ohlasy z České republiky byly naprosto úžasné," radoval se český obránce Michal Uhlíř.

Na úspěchu se podílelo šest Jihomoravanů. Brankářská jednička Marek Gruber společně s obráncem Lukášem Matyskou hrají Simost Superligu Brněnského svazu malé kopané za Tripoli. Za RKM Brno nastupuje útočník Jaromír Grim, který ovšem kvůli zranění zasáhl jen do úvodních dvou duelů. „Ještě si asi moc neuvědomuju, jakou cenu bronz má, ale časem mi to dojde a půjde o další obrovský úspěch v kariéře," hlásil přímo z dějiště v městě Herceg Novi bývalý prvoligový hráč Zbrojovky Matyska.

V Blansku hrají malou kopanou obránce David Bednář za celek Kvasar Černá Hora, Jan Koudelka za tým Viktoria Suchý a Ondřej Paděra za Sadros Boskovice. „Kvalitě týmu přispěli zkušení hráči z pražské Hanspaulské ligy. Individuálním výkonem přesvědčili Koudelka, Paděra a Demeter," pochválil hráče asistent reprezentačního kouče Stanislav Bejda.

Češi po úvodní porážce 0:3 se Španělskem zdolali Anglii 2:0 a Turecko smetli 7:1. Ze základní skupiny E postoupili z druhé příčky, v osmifinále přejeli Slovensko 5:1 a ve čtvrtfinále obrátili duel s Chorvaty. Po remíze 3:3 rozhodl o postupu triumf 2:0 na penalty. Češi je začali výborně, když se trefil kapitán Vít Turtenwald a Karamatiče vzápětí vychytal Jaroslav Bellada, který na penalty nahradil v brance Marka Grubera. Michal Uhlíř sice svou střelu neproměnil, ale následně zamířil vedle Ive Bura. Český celek pak poslal do semifinále rozhodující penaltou Jan Koudelka.

„Nedá se ani popsat, kolik energie bylo v týmu i za stavu 0:2. Partu jsme měli fantastickou. Všichni kluci byli výborní. Je až neuvěřitelné, jak nám to fungovalo," zářil Uhlíř.

V semifinále podlehli svěřenci brněnského hlavního trenéra Radka Pokorného 1:2 Rumunsku. Obhájci titulu pak ve finále zdolali Slovinsko 1:0. „Rumuni jsou opravdu kvalitní. Při troše štěstí jsme je však mohli porazit. Věřím, že příště," pravil odhodlaně Uhlíř, jenž hraje malou kopanou za pražský celek Santa Dominica.

V zápase poražených semifinalistů české mužstvo lépe zmobilizovalo síly a po brankách kapitána Víta Turtenwalda a Paděry zvítězilo 2:1. „Kluci tu placku chtěli hodně, motivovali se sami a ukázali týmovou sílu," těšilo Bejdu.

Mistrovství Evropy v malém fotbale 2014 - Černá Hora

Zápasy ve skupinách

Česká republika - Španělsko 0:3 (0:1)
Branky: 12. a 35. Fuentes, 40. Doalto, ŽK: 25. Pelaez, 29. Doalto, 38. Gutierrez, 39. Pineda.

Česká republika - Anglie 2:0 (0:0)
Branky: 40. Mařík, 40. Fitzel, ŽK: 29. Vernezza (Anglie).

Česká republika - Turecko 7:1 (2:1)
Branky: 4. a 25. vlastní, 11. Uhlíř, 30. Koudelka, 33. Mařík, 37. Paděra, 39. Demeter - 15. Ilikoba. ŽK: 20. Isik (TUR), 27. Ilikoba (TUR), ČK: 17. Bednář (ČR).

Osmifinále

Slovensko - Česká republika 1:5 (0:2)
Branky: 34. Beliš - 14. Koudelka, 15. a 36. Fitzel, 25. Novák, 27. Paděra, ŽK: 11. Novák, 19. Koudelka.

Čtvrtfinále

Chorvatsko - Česká republika 3:3 (0:2), penalty 0:2
Branky: 2. Rančič, 6. Lukavečki, 31. Karamatič - 28. a 35. Paděra, 29. Demeter.
Penalty proměnili Turtenwald a Koudelka, neproměnili Uhlíř - Karamatič, Bura.

Semifinále

Česká republika - Rumunsko 1:2 (0:1)
Branky: 40. Demeter - 12. Radu, 28. Craciun, ŽK: 13. Paděra - 32. Calugareanu.

Zápas o 3. místo

Česká republika - Německo 2:1 (1:0)
Branky: 35. Turtenwald, 39. Paděra - 40. Evers, ŽK: 40. Gruber (ČR).

Záznamy všech utkání

http://www.ceskatelevize.cz/porady/10114956110-fotbal/214471291124706-me-v-male-kopane-2014-cerna-hora/video/