1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - V rámci zimní přestávky postupně s trenéry jednotlivých mládežnických týmů zhodnotíme průběh podzimní části sezóny 2014. Dnes se zaměříme na mladší přípravku, která pod vedením trenérů Zdeňka Veselého a Pavla Rajtšlégra na podzim zvítězila ve všech mistrovských utkáních.
Na podzim tohoto roku začala mladší přípravka, ročník 2006 a mladší svoji druhou soutěžní sezónu. V jejím průběhu kluci sehráli 15 utkání okresního přeboru mladších přípravek. Všechny zápasy jsme vyhráli. Nejlepšími střelci byli Marek Souček, Jiří Nejezchleb a Nikolas Slanina.

Vyhráli jsme sice všechny zápasy, ale zdaleka ne ve všech jsme podali odpovídající výkon. V utkáních v Knínicích a s Adamovem jsme předvedli nesoustředěný výkon, plný individuálních chyb, pomalé práce s míčem a "hurá" fotbalu, kdy byli všichni hráči "všude a nikde". Naopak musíme vyzdvihnout náš výkon v zápasech s těžkými soupeři z Rájce a Lipůvky.
V těchto zápasech se nám povedlo soupeře přehrát, předvedli jsme v nich i několik pěkných fotbalových akcí, na které se opravdu "dalo dívat", a zaslouženě jsme je vyhráli.

Další věcí, kterou bychom chtěli vyzdvihnout, je účast na trénincích. Z 20-ti členné skupiny se tréninků, které máme dvakrát týdně, účastnilo průměrně 16 kluků. Tréninky byly zaměřeny na základní dovednosti, které by měl každý fotbalista ovládat, tj. vedení míče, přihrávky, převzetí míče, individuální techniku, prostorovou orientaci, střelbu apod.

Zahálet nebudeme ani v zimě. Od začátku listopadu do března trénujeme dvakrát týdně v tělocvičně Gymnázia v Blansku. Během dlouhé zimní přestávky budeme mít dost času na vylepšení individuální činnosti hráčů. Budeme klást důraz na rychlost práce s míčem, kde máme velké nedostaky, na kvalitu a přesnost přihrávek i další fotbalové dovednosti, abychom se dobře připravili na jarní část soutěže.

Že máme co zlepšovat nám ukázal i turnaj v Nezamyslicích. Kluci si v pěkné hale zahráli se soupeři mimo okres Blansko. Turnaje se zúčastinlo 8 mužstev, které se mezi sebou utkala systémem každý s každým. V sedmi zápsech jsme dosáhli 3 vítězství, 2 remíz a 2 porážek, skončili na pěkném čtvrtém místě, když nám bronzová placka unikla o pověstný chloupek.

Většinou jsme sehráli vyrovnaná utkání. Vymykalo se jen utkání se suverénním vítězem turnje z Nového Jičína, který nás jasně přehrál a ukázal nám, že máme ještě mnoho co zlepšovat.

Výsledky na turnaji v Nezamyslicích

FK Blansko - FK Nové Sady 2:2
branky: Plachý, Nejezchleb

FK Blansko - FC Boskovice 2:1
branky: Slanina, Nejezchleb

FK Blansko - TJ Sokol Čechovice 2:2
branky: Plachý, Nejezchleb

FK Blansko - SK Líšeň 5:0
branky: Souček 3, Nejezchlech, Nippert

FK Blansko - TJ Sokol Slavonín 1:0
branka: Souček

FK Blansko - FK Nový Jičín 0:7


FK Blansko - SK Hranice 1:4
branka: Nippert

V zimě se dále zúčastníme turnajů v Bystřici (2x) a Vyškově. Na začátku března bychom měli uspořádat turnaj v Blansku v hale ASK. Krom "velkých" turnajů budeme pořádat i tzv. miniturnaje, kdy si kluci zahrají vždy dva zápasy se dvěma soupeři.

Věříme, že se i v roce 2015 budou kluci poctivě přistupovat k tréninkům i zápasům a budou svoje fotbalové dovednosti dále rozvíjet.

Mgr. Zdeněk Veselý, Pavel Rajtšlégr
trenéři mladší přípravky

Výsledky mistrovských utkání

Soupiska týmu

Tabulka střelců po podzimu 2014

96 - M. Souček
40 - Nejezchleb
24 - Slanina
18 - Nippert
14 - Slabý
10 - Brázda, Klimeš
7 - Doležel
4 - Vlasák
3 - Žák
1 - Boček, Čermák
Mladší přípravka FK Blansko - podzim 2014
legendy
horní řada zleva: Tomáš Plachý, Mgr. Zdeněk Veselý - trenér, Vojtěch Žák, Tomáš Slabý, Marek Doležel, Jan Brázda,
Jiří Nejezchleb, Jan Vlasák, Matěj Boček, Ing. Pavel Rajtšlégr - trenér, Matyáš Dvořák
dolní řada: Nikolas Slanina, Marek Souček, Bruno Klimeš, Oliver Nippert, Viktor Čermák, Ondřej Soušek