1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Fotbalisté FK Blansko sehráli poslední přípravné utkání před startem jarní části divize D. Svěřenci trenéra Kuglera se na domácím stadionu na Údolní rozešli smírně s Moravskou Slavií Brno po výsledku 2:2. Blanenské branky stříleli po přestávce Jan Trtílek a Tomáš Zouhar.

přátelské utkání , 14. března 2015, FK Blansko - SK Moravská Slavia Brno

FK Blansko

2:2

SK Moravská Slavia Brno

Poločas: 0:1
Branky Blanska: 71. Trtílek, 76. T. Zouhar
Rozhodčí: Hlubinka - Barák, Flek
Diváků: 80

Sestavy

Juran (76. Švancara) - Gromský, Šplíchal, Bubeníček, Šíp - Fousek, T. Zouhar (66. M. Zouhar) - Doležel (66. Jarůšek), Nečas, Chloupek (46. Müller) - Trtílek (74. T. Zouhar)
Náhradníci: Müller, Jarůšek, M. Zouhar, Švancara
Trenér: Michal Kugler

Maňák - Konečný, Kršák, Sedlák, Skhurupii - Svoboda - Černý, Šidla, Záruba, Mareš - Veselý
Náhradníci: Cenek, Viktora, Burčík, Veselovský
Trenér: Libor Danihelka

Generálka na start jarní části divizní sezóny byla oproti původním předpokladům a i díky výborně připravenému pažitu odehrána na domácím stadionu na Údolní. Proti druhému týmu tabulky krajského přeboru, který se může pyšnit nejlepším útokem v soutěži (49 vstřelených branek) zahájili svěřenci trenéra Kuglera utkání aktivně.

V 5. min. se v pokutovém území uvolnil Doležel, jeho střelu brankář Maňák kryl. Vzápětí se po akci Doležela dostal díky šikovnému uvolnění do dobré střelecké pozice Chloupek, svoji střelu však blanenský záložník namířil pouze do rukavic hostujícího brankáře. V 7. min. propadl míč po standardce Bubeníčka k Doleželovi, Maňák jeho pokus zblízka vytáhl na roh. Ve 22. min. zaútočili Blanenští do rozhozené obrany Morendy, T. Zouhar vybídl před vápnem ke střele Doležela, kterému se však míč dostal pod nohu a tak následná střela skončila pouze v ochranné síti za brankou.

Poté se začali osmělovat hosté. Ve 27. min. se po přesném centru z pravé strany ocitl před Juranem volný Záruba, blanenský brankář své mužstvo zachránil od pohromy a míč vytáhl na roh. Ve 36. min. domácí ztratili lehce míč před pokutovým územím hostů, ti podnikli rychlou brejkovou akci, na jejímž konci se prosadil chladnokrevně Radim Záruba - 0:1. O dvě minuty později postupoval sám na Jurana útočník Veselý, ale navýšit vedení Moravské Slavie se mu díky výbornému zákroku brankáře Blanska nepodařilo. Poločas pak uzavřela ve 41. min. šance Trtílka, který však na Maňáka nevyzrál.

Po přestávce se domácí ještě více tlačili do útoku, jejich snahu skórovat však často hatily nepřesnosti ve finální fázi. Hosté pozorně bránili a využívali možnosti chodit do brejků především díky rychlonohému Zárubovi. Ten se v 57. min. dostal po centru na Veselého k odraženému míči, který napálil vedle domácí svatyně. Stejný hráč se pokoušel prosadit o deset minut později, jeho přízemní střelu k pravé tyči vyškrábl Juran na roh.

Na druhé straně o dvě minuty později střídající M. Zouhar našel na hranici velkého vápna Nečase, ten bohužel pro Blansko přestřelil. A tak na sebe vzal odpovědnost ten nejpovolanější. V 71. min. Šípův přesný centr uklidil pohotově za záda Maňáka Jan Trtílek - 1:1.

Trenér Kugler poté vysunul na hrot Tomáše Zouhara a ten v 76. min. vystihl chybu v rozehrávce hostů a střelou k levé tyči strhl vedení na stranu Blanska - 2:1. O vítězství přišli domácí fotbalisté v poslední minutě, kdy za záda Švancary prošla střela z 18 metrů - 2:2.