1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Fotbalisté FK Blansko sehráli ve 25. kole divize D velmi kvalitní a vyrovnanou partii s druhým celkem tabulky Viktorií Otrokovice, který na jaře šlape a ve svém středu má kanonýra Jana Silného. Ten se sice dvakrát prosadil, Blanenští však dokázali vždy odpovědět a uhráli cennou remízu 2:2.

25. kolo , 9. května 2015, FK Blansko - FC Viktoria Otrokovice

FK Blansko

2:2

FC Viktoria Otrokovice

Poločas: 1:2
Branky: 27. Müller, 82. M. Němec vlastní - 26. a 44. Silný
ŽK: Trtílek, R. Fousek, Šíp - M. Němec, Mlýnek, Šuranský, Juráň
Diváků: 225
Rozhodčí: Klement - Ságl, Nejedlý
Delegát: Bábíček

Sestavy

Juran - Bubeníček (C), Šplíchal, R. Fousek, Müller - P. Fousek, Šíp - Gromský (71. Chloupek), T. Zouhar (64. Nečas), Doležel - Trtílek
Náhradníci: Nečas, Chloupek, Buchta, F. Němec
Trenér: Michal Kugler

Juřík - Kryšpýn, Juráň, Juhás, Kovařík (C) - M. Němec, Foltýn, Šuranský, Hlava (69. Skřivan) - Mlýnek, Silný
Náhradníci: Soška, Kozel, Skřivan, Balážik
Trenér: Boris Káňa

V rámci 25. kola zavítaly do Blanska Otrokovice. Ty na jaře získaly již 16 bodů a drží se na výborné 2. příčce tabulky. Navíc mají gólově vydatně disponovaného útočníka Jana Silného, který na jaře zatížil konta soupeřových brankářů již 9 brankami a celkem jich v sezóně zaznamenal již 16. Hostující trenér Boris Káňa postrádal útočníka Vavrušu, autora 8 branek. Domácí lodivod naopak po jednozápasové pauze vrátil do sestavy uzdraveného kapitána Bubeníčka a hrát od začátku již mohl také T. Zouhar, kterému své místo v základní sestavě přepustil Nečas.

Hosté se od začátku prezentovali aktivním celoplošným fotbalem a díky útočné snaze Blanska se na Údolní hrál velmi dobrý divizní fotbal. Jako první se ve 3. min. osmělili domácí, po rohovém kopu Bubeníčka hlavičkoval vysoko nad branku Müller. V 6. min. skončil tečovaný pokus Šuranského z trestného kopu mimo. V 11. min. mohlo jít Blansko do vedení. Po pasu Bubeníčka poslal Kovařík nepřesnou malou domů na brankáře Juříka, míč získal Trtílek, po jehož pobídce zachránil hosty od pohromy Juřík, jenž vyrazil střelu Doležela, dorážející Gromský z hranice velkého vápna odkrytou branku Otrokovic přestřelil. Na druhé straně kontroval v zápětí drzým průnikem do šestnáctky M. Němec, jehož pokus na bližší pravou tyč Juran vyrazil.

Ve 13. a 17. min. se ke dvěma hlavičkám dostal Hlava, ani jedna však gólové parametry neměla. V 18. min. vytvořili po gólu lačnící domácí Doleželem tlak v soupeřově vápně, střelecké pokusy Gromského a Šípa však byly zblokovány. Ve 22. min. získal míč důrazný P. Fousek, posunul jej rozběhnutému Doleželovi, jehož nebezpečný centr Juřík pokryl. Velká škoda pro domácí, kteří se v dostatečném počtu dostali do pokutového území.

Ve 26. min. šli do vedení hosté. Vynikající průnikovou přihrávku Šuranského převzal rozběhnutý JAN SILNÝ, který po kličce Juranovi trefil prázdnou branku - 0:1. Blansku se však podařilo promptně odpovědět. Ve 27. min. poslal Doležel do vápna vysoký centr ze standardky, brankář Juřík ho nedokázal zkrotit a míč propadený jeho rukavicemi doklepl hlavou do sítě číhající DAVID MÜLLER - 1:1.

Ve 31. min. předvedl povedený slalom hostující obranou aktivní Doležel, hosté zmařili tento průnik domácího útočníka v poslední chvíli. O tři minuty později po rohovém kopu Šípa připravil o gólovou radost Trtílka brankář Juřík, který před domácím útočníkem míč vyrazil do bezpečí. Vypadalo to na remízový první poločas. Ve 44. min. však nakopnutý míč z pravé strany špatně odhadl obránce Šplíchal, jehož zaváhání využil v pohodě hrající JAN SILNÝ, který přidal svoji druhou branku v utkání - 1:2.

Druhý poločas po hlušší desetiminutovce odstartoval v 56. min. trestný kop Šuranského, proti němuž předvedl výborný zákrok domácí Juran. O dvě minuty později mířil těsně vedle levé tyče přízemním pokusem Šíp. V 67. min. práhl vystřídavší Nečas střelou k pravé tyči brankáře Juříka, ten však byl pozorný. V 71. min. byl blízko dosažení hattricku Silný, ale Juran jeho střelu zneškodnil. V 73. min. po centru P. Fouska míč prolétl napříč celým pokutovým územím, kde na něho těsně nedosáhli dobíhající Trtílek a Doležel, následně napálil Šíp odražený míč do míst, kde stál připravený Juřík.

V 78. min. se po důrazném odkopu Chloupka dostal do úniku Trtílek, který ve vápně hledal zpětnou přihrávkou jednoho ze spoluhráčů, dobíhající Nečas s Doleželem si však dávali navzájem přednost a ke střele se nakonec nedostal ani jeden. V 81. min. skončil po přihrávce Chloupka zblokovaný pokus Doležela rohovým kopem. Šíp poslal do vápna ostrý centr, který i díky tlaku domácích hráčů na bližší tyči Juřík pouze vyrazil a s pomocí teče MARKA NĚMCE míč doputoval do branky - 2:2.

Domácí vyrovnávací branka nabudila. V 84. min. hlavičkoval z nadějné pozice mimo tři tyče Šíp. V 87. min. pak měli Blanenští po faulu hostí výhodu trestného kopu. Proti Trtílkově střele se Juřík vyznamenal a míč vyrazil nad břevno. Atraktivní duel tak skončil zaslouženou dělbou bodů, která při prohře Uherského Brodu s Rosicemi znamená pro Blansko srovnání bodové bilance s týmem na nesestupové 14. příčce.

K dalšímu utkání zajíždějí fotbalisté FK Blansko již ve středu 13. května do Bystřice nad Pernštejnem, kde se od 17:00 představí na stadionu Lužánky v rámci vloženého 17. kola.

Další výsledky 25. kola Moravskoslezské divize, skupiny D:

Žďár nad Sázavou - Velké Meziříčí 1:4 (0:1), Uherský Brod - Rosice 1:2 (1:1), Hodonín - Napajedla 1:2 (1:1), Stará Říše - Havlíčkův Brod 1:1 (1:0), Pelhřimov - Vrchovina 1:1 (0:1), Mutěnice - Slavoj Polná 0:1 (0:0), Tasovice - Bystřice nad Pernštejnem 3:1 (2:0)