1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
S l o u p / B l a n s k o - V pátek 26. února odpoledne odjeli žáci FK APOS Blansko k zimnímu soustředění do Sloupu v Moravském Krasu, kde pro ně bylo v budově základní školy až do středy zajištěno ubytování a stravování.
Přímo v areálu školy absolvovali žáci tréninky na zdejším školním hřišti s umělým povrchem, v tělocvičně a v bazénu. Pod vedením trenérů Petra Stupky a Michala Kuglera se soustředění zúčastnilo v plném rozsahu 10 starších žáků a tři další dojížděli a absolvovali jeden nebo dva dny soustředění.

Mladších žáků se soustředění pod vedením trenérů Michala Šenkeříka Jana Matušky zúčastnilo 16 a všichni absolvovali soustředění v plném rozsahu, přičemž deset z nich reprezentovalo v pátek, a to velmi úspěšně, OFS Blansko na turnaji v Hodoníně, a osmička hráčů pak v sobotu odpoledne pod vedením svých trenérů předváděla modelový trénink na školení trenérů v Blansku.

Už v pátek odpoledne proběhl první venkovní trénink, bohužel školní hřiště leželo pod nedotknutou silnou vrstvou letošního sněhu, takže nemohlo jít o herní trénink, ale spíše o pokračování v hrubé zimní přípravě. Večer pak měli nejprve na hodinu pro sebe tělocvičnu mladší žáci a po nich také na hodinu starší. Po tělocvičně pak následovaly dvě po sobě jdou půlhodiny v bazénu.

V následujících dnech pak byl časový program stejný - dvouhodinový trénink na venkovním hřišti dopoledne, dvouhodinový trénink venku odpoledne a večer vždy po hodině tělocvična a pak na půl hodiny do bazénu. Trenéři se mezitím střídali s hrably v rukách při odklízení sněhu nejprve z jedné poloviny hřiště, pak z oválu kolem hřiště a nakonec se podařilo odstranit sníh z celé hrací plochy.

Poděkování patří kuchařkám ze školní kuchyně a také těm rodičům, kteří pomohli s dopravou v pátek na soustředění, tak ve středu ze soustředění domů. Pětidenní třífázový trénink dal všem klukům docela zabrat, ale určitě se zúročí v jarní části krajského přeboru žáků.

Info: Jaroslav Matuška

Poznámka: Poděkování si rovněž zaslouží i vedoucí týmu starších žáků pan Jaroslav Matuška, který soustředění zajistil a organizačně vedl. Poděkování patří i hráčům za vzorné chování po celou dobu soustředění.