1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - V zápase schytal ostré zákroky, sám pak uviděl žlutou kartu. Po utkání si nestěžoval na to, že hosté srovnali, ale na to, že rozhodčí netrestali tvrdou hru Tasovic. Útočník Blanska Petr Švancara dal sice obě branky domácího týmu, ovšem na tradiční srandičky moc náladu neměl. „Okopávat se můžu nechat v nižších soutěžích, kde nemusím trénovat," říká v rozhovoru.
Vypadáte rozzlobeně…

Dnes za mě mluví spíš to, že jsem rozbitej a bere mně to chuť do dalších zápasů.

Naštval vás vyrovnávací gól po faulu na Kuglera?

To, že dostaneme na 2:2, to se stane, to je fotbal, hráli až do konce. Samozřejmě jsem viděl faul, ale kvůli tomu nebrečím, že jsme remizovali, rozhodčí to jednou posoudí tak, pak zase jinak, já brečím kvůli tomu, že ten zápas chci přežít a bavit lidi fotbalem, to je moje filosofie. A pokud budeme hrát s Tasovicemi, tak nevím, proč bych tam jezdil. Bere mi to chuť do dalších utkání, nevím, co si mám o tom myslet.

Narážíte na zákroky na vás?

Ten jejich stoper mi to dal celkem pocítit. Od začátku na mě hrál s tím, že mě chce zranit. Já jsem se ho ptal, jestli má se mnou nějaký záměr, samozřejmě mně vynadal. Ani nevím, jestli dostal vůbec žlutou. Pokud nás nebudou rozhodčí trochu chránit, já to hrát nebudu. Bere mi to chuť pokračovat. Atraktivita fotbalu skončí, jestli to nebudou rozhodčí řešit. Můžou si o mně lidi myslet, že brečím, ale já to nemám zapotřebí. A ten faul na Trtílka, který málem skončil v nemocnici, za to přece musí být červená karta, ať se na mě nikdo nezlobí.

Na začátku soutěže jste říkal, že ten přehnaný respekt k vám ze strany soupeřů skončí…

Já jsem s tím počítal, že to v divizi takhle bude, ale pokud rozhodčí ocení takový zákrok jako na Trtílka jen žlutou kartou, tak by si pak neměl zapískat pět zápasů. Mně nejde o respekt, ale o to, že pokud někdo hraje se záměrem na někoho šlápnout a úmyslně ho zranit, tak dobře, ale ať si to hrají beze mě, já se tohohle účastnit nechci. A trochu mě mrzí i to, jakým způsobem se někteří kluci chovají, jako mistři světa. Jsem smutný z toho, jak to vedou. Já se tímhle neživím, můžu se nechat okopávat ještě o dvě soutěže níž a nemusím tolik trénovat. Z tohoto důvodu mě to trochu mrzí.

Jak hodnotíte výkon vašeho týmu?

Je pravda, že jsme nepředvedli druhou půlku nic. Ani jsme dnes nehráli nějak moc dobře, akorát jsme využili jejich chyby v obraně a vedli jsme 2:0. Ale takhle to v divizi je, kolikrát se nehraje nic extra a vede se, to jsou takové ty zadarmo góly.

Trenér Tasovic byl spokojený…

Soupeři můžu pogratulovat, že tady získal bod, ale já se na ten fotbal dívám trochu jinak. Výkon rozhodčího mě hodně zklamal. Nevím, jestli nastoupím k zápasu, pokud by to znovu pískal tenhle rozhodčí, jde o to, že myslím na sebe. Trtílek málem skončil v nemocnici. Já nevím, jestli vůbec budu hrát za farmu, noha je oteklá, pokopanou mám i tu druhou, uvidím ráno.

Budete to ještě nějak řešit?

Já to nechci řešit, mně je to jedno, u mě je to o té chuti do fotbalu, dnes mi to zhořklo.