1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
Ž d í r e c / B l a n s k o - Fotbalisté FK Blansko ve 13. kole divize D uhráli na půdě jednoho z nováčků letošního ročníku remízu 0:0. Svěřenci trenéra Kuglera však byli blízko vítězství, když v největší šanci již v 7. minutě zachránil domácí při střele Pavla Mezlíka na brankové čáře obránce Pátek.

13. kolo , 1. listopadu 2015, Tatran Ždírec nad Doubravu - FK Blansko

Tatran Ždírec nad Doubravu

0:0

FK Blansko

Poločas: 0:0
ŽK: 57. Kolouch, 68. Novotný - 38. P. Fousek
Diváků: 230
Rozhodčí: Batík - Mikula, Ságl
Delegát: Brtníček

Sestavy

Janda - Kysilko, Michalec, Čalkovský, Pátek - Fikar, Štukhejl, Smejkal (80. Klimeš), Mrázek (88. Slavík) - Novotný, Kolouch (C) (70. Najman)
Náhradníci: Slavík, Klimeš, Najman, R. Fousek
Trenér: Miroslav Plíšek

Juran - F. Blažek, Šplíchal, Müller (C), Šíp - Gromský, P. Fousek, Kugler, Chloupek (74. Jarůšek) - Trtílek (47. Ullmann), Mezlík (66. Nečas)
Náhradníci: Jarůšek, Kratochvíl, Ullmann, Chlad, Nečas, Prosecký
Trenér: Michal Kugler

FK Blansko se v rámci 13. kola poprvé v historii střetlo s mužstvem Ždírce nad Doubravou. Nováček letošního ročníku divize D si účast v této soutěži zajistil díky prvenství v uplynulém ročníku krajského přeboru Vysočiny, v němž získal 59 bodů. Také v divizi si Ždírec počíná velmi sympaticky. V domácím prostředí prostředí zatím nepoznal hořkost porážky a zdolal zde například Hodonín 3:1 a naposledy nejlepší venkovní tým divize D Bystřici nad Pernštejnem 5:3.

Blanenský trenér Kugler vrátil do sestavy uzdraveného Mezlíka, který operoval na hrotu útoku s Trtílkem. Poprvé od začátku v této sezóně nastoupil Chloupek.

Hosté vstoupili do utkání lépe. Již v 1. min. po pasu Kuglera a centru Gromského zakončoval mimo tři tyče Chloupek. V 7. min. se zrodila největší šance celého utkání. Šíp od levé postranní čáry našel Trtílka, který precizní únikovou přihrávkou osamostatnil Mezlíka. Ten pronikl až do vápna, kde udělal kličku brankáři Jandovi, ale jeho střelu stačil dobíhající Pátek vykopnout z brankové čáry.

Ve 13. min. se osmělili domácí. Kapitán Kolouch ve vápně zpětnou přihrávkou oslovil Fikara, ale jeho střelu zblokoval Šíp. V 16. min. po autovém vhazování Mezlík z jedné vysunul do úniku Trtílka, ten ve vápně předložil míč Chloupkovi, jehož střelu zablokoval i s pomocí ruky Štukhejl, pokračovalo se však ve hře.

Ve 21. min. provětral rukavice Jurana tvrdou střelou z trestného kopu ze vzdálenosti 25 metrů Čalkovský, blanenský brankář konečky prstů vyrazil míč na roh. O šest minut později se v nadějné pozici ocitl Novotný, ale na Jurana nevyzrál. Ve 34. min. fauloval Čalkovský před šestnáctkou Trtílka. Následný trestný kop Mezlíka Janda s námahou vyrazil mimo tři tyče. V 41. min. pro změnu zahrozil sám Trtílek, také jeho tečovaná střela skončila těsně nad. Bohužel to byla poslední akce blanenského forvarda v utkání. Ve 42. min. při férovém souboji o míč s Michalcem inkasoval ránu pod koleno. Nepomohla ani poločasová pauza a tak již ve 47. min. přepustil své místo

v sestavě Ullmannovi. Také po změně stran začali lépe hosté. V 50. min. Ullmann udržel míč mezi trojicí protihráčů, oslovil Mezlíka, po jehož přihrávku před branku scházel Gromskému k míči krok. V 53. min. pak po precizním centru Šípa zakončil Ullmann vedle levé tyče. V 66. min. našel Chloupek dlouhým pasem Mezlíka, který udržel míč proti dvojici protihráčů, vnikl do pokutového území, bohužel pro zkušeného forvarda znamenala tato akce konec utkání, protože proti byl stehenní sval. Blanenský útok byl touto absencí výrazně otupen.

V 68. min. kryl Juran trestný kop domácích. V 70. min. po centru Nečase pálil z ostrého úhlu na zadní tyči Chloupek, Janda míč vyrazil na roh. V 79. min. po akci Fikara odkopl slabou střelu Štukhejla z nebezpečného prostoru dobře postavený F. Blažek. Ve zbytku utkání se obě mužstva v útočných snahách dokonale eliminovala a tak nebylo příliš divu, že se branky 230 přítomných diváků nedočkali. Domácí vůbec poprvé v sezóně vyšli v domácím prostředí střelecky naprázdno, Blansko již potřetí během podzimu uhrálo na cizím hřišti bezbrankovou remízu.

Záznam utkání

http://fotbal.tvcom.cz/Zapas/Soutez-Divize-D/Pohlavi-Muzi/Sezona-2015-2016/129350-Tatran-Zdirec-nad-Doubravou-FK-Blansko,-o.s..htm

Další výsledky 13. kola Moravskoslezské divize, skupiny D:

Hodonín - Uherský Brod 1:2 (1:2), Přerov - Vrchovina 4:0 (1:0), Polná - Rosice 0:0, Stará Říše - Havlíčkův Brod 6:1 (1:1), Žďár nad Sázavou - Kozlovice 0:1 (0:1), Šumperk - Bystřice nad Pernštejnem 1:3 (0:1), Pelhřimov - Tasovice 1:2 (1:0)