1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Dnes se významného životního jubilea - 70 let dožívá legenda FK Blansko, bývalý hráč a trenér Spartaku Metra Blansko pan Svatopluk Pokorný.
Svatopluk Pokorný začal svoji fotbalovou kariéru v rodném Slavkově v tamním žákovském klubu. Ta pokračovala v dorosteneckém věku. Na vojně hrál za Rudou Hvězdu Bučovice. Šikovného záložníka si všimli funkcionáři z nedalekého Kyjova a lákali ho do jejich klubu. Za Kyjov odehrál několik přátelských zápasů, ale nakonec se rozhodl pro jistotu. Pan Gruber ze Spartaku Metra Blansko mu nabídl i zaměstnání a tak nebylo co řešit. Od podzimu 1967 nastupoval v červenobílém dresu Metry až do roku 1983, kdy ve svých 37 letech ukončil hráčskou kariéru. Poté v tomto klubu deset roků střídavě trénoval A a B tým mužů.

Vedení FK Blansko přeje touto cestou panu Pokornému do dalších let pevné zdraví, hodně štěstí, spokojenosti a osobní pohody.