1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - V zápase popocházel kolem postranní čáry a dirigoval tým. V tropickém vedru schovaný za tmavými slunečními brýlemi. Dvakrát smutně rozhodil rukama, když míč z kopaček blanenských fotbalistů orazítkoval břevno a tyč. I přes porážku 0:3 od prvoligové Zbrojovky Brno byl trenér FK Blansko Zbyněk Zbořil s výkonem Blanska spokojený.
„Dneska klukům musím vyseknout velkou poklonu. Bojovali, odjezdili celý zápas. Byly tam dvě tyče. Škoda. S trochou štěstí jsme poločas mohli vyhrát. Ve druhé půlce se už projevila mnohem větší kvalita Zbrojovky," řekl Zbořil Blanenskému deníku Rovnost krátce po přátelském zápase.

Pro Zbrojovku to bylo první utkání v letní přípravě. A pro váš tým?

Dost našich hráčů je na dovolené. Někteří už tu nehrají. Aby to mělo nějaký smysl a byli jsme pro Zbrojovku důstojný sparingpartner, tak jsme se poskládali s kluky z tišnovské farmy, kteří nám v sezoně pomáhali. Vytáhl jsem také mladší dorostence. Vyhráli divizi a zápas s takovým týmem, jako je Zbrojovka, pro ně může být impuls a zkušenost do budoucna. Makat na sobě a někam to fotbalově dotáhnout.

Jak v současnosti vypadá soupiska FK Blansko před startem třetí ligy?

Někteří hráči odchod hlásili už předem. Další dali přednost nižším soutěžím. Pryč je Švancara, Mezlík, Schneider a kapitán Nečas. Brankář Juran odlétá na testy do Bulharska. Do týmu z druhé ligy.

A posily?

Chci to postavit na hladových hráčích, kteří budou třetí ligu brát jako odrazový můstek ve své kariéře. Je mi jasné, že je to riziko a že to nemusí vyjít. Třetí liga je obrovský výkonnostní skok oproti divizi. Vsadím na dravé typy.

Můžete už prozradit konkrétní jména?

O posilách jednáme. Věřím, že nám pomůže i Zbrojovka. Nějaké hráče máme předjednané. Nemá cenu teď řešit jejich jména, když to ještě není jisté. Přípravu zahájíme osmého července, to už budeme vědět víc.

Co například špílmachr s ligovými zkušenostmi David Bednář, který bydlí přímo v Blansku? Nebo tvořivý záložník Ondřej Paděra z Boskovic?

David Bednář pokračuje v Rakousku v nižší soutěži. A Ondřej Paděra v divizním Hodoníně.

Spekuluje se také o příchodu útočníka Jana Koudelky. V minulé sezoně hrál za Prostějov, se kterým postoupil do druhé ligy…

Koudy má teď nějaké zdravotní problémy. S Prostějovem máme dohodu, že když se dá dohromady, bude se rozehrávat v Blansku.

Na jakém postu potřebujete nejvíc posílit?

Když to zobecním, tak hledáme zkušeného stopera a tvořivého záložníka. Do útoku už hráče vytipované máme. Doufám, že to klapne a vepředu budeme silní. Pro chemii týmu je důležitý stoper, který bude mít vůdčí roli, jakou třeba měl Franta Schneider.

Autor: Deník/Jan Charvát