1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Vydařenou generálku před startem nového ročníku MSFL mají za sebou fotbalisté A týmu FK Blansko. Svěřenci Zbyňka Zbořila porazili na domácím stadionu na Údolní Moravskou Slavii 6:1. Hattrickem se blýskl Petr Kutal.

přátelské utkání , 30. července 2016, FK Blansko - SK Moravská Slavia Brno

FK Blansko

6:1

SK Moravská Slavia Brno

Poločas: 1:0
Branky: 31., 56. a 72. Kutal, 59. Chloupek, 67. Motyčka, 90. Prosecký - 85. T. Mica z pen.
ŽK: nikdo
Rozhodčí: Rek - Barašová, Loučka
Diváků: 75

Sestavy

Floder - Gromský, Píšek, Zich, Koláček (C) - Kratochvíl, Duda (26. Motyčka) - Chloupek, D. Šmerda, Minx - Kutal
střídali: Prosecký, Motyčka, Z. Veselý
Trenér: Zbyněk Zbořil

Dvořák - Krejčíř, Konečný, Handl, Kvasnička - Buršík, Veselovský - Dohnal, Záruba, Černý - M. Stehlík
střídali: M. Zezula, Logara, J. Veselý, T. Mica
Trenér: Michal Dufek

V posledním přípravném utkání před startem nového ročníku Moravskoslezské ligy přivítalo Blansko na stadionu na Údolní loňský 6. celek krajského přeboru Moravskou Slavii. Premiéru v sestavě Blanska si odbyl brankář Jiří Floder (r. 1997), který přišel z brněnské Zbrojovky.

V 10. min. se po centru Koláčka dostal do zakončení Chloupek, jeho volej však postrádal přesnost. O dvě minuty později po zisku míče Zichem unikl po levé straně Minx, po jeho pobídce spálil tutovku Kratochvíl. Hosté kontrovali akcí Záruby, po níž prováhal vhodný moment ke střele Černý.

Po hlušší pasáži hry ve 31. min. vysunul D. Šmerda PETRA KUTALA, který chladnokrevně zakončil samostatný únik - 1:0. Morenda odpověděla centrem Krejčíře, po němž zakončil povedeně Dohnal, Floder předvedl jistý zákrok.

Ve druhém poločase se v dresu hostů na hřiště dostali Jan Veselý, Vanja Logara, Tomáš Mica, který přípravu zahajoval v Blansku a odehrál proti němu přípravné utkání ve středu v dresu Bystrce.

V 52. min. domácí předvedli povedenou kombinaci po ose Chloupek – Motyčka, přihrávka druhého jmenovaného na Kutala však ve finální fázi postrádala přesnost. V 55. min. Černý našel ve vápně Zárubu, jehož prudkou ránu z voleje obětavě zblokoval důsledný Zich. O minutu později domácí udeřili podruhé. Motyčka vysunul do úniku PETRA KUTALA, který podruhé zakončil samostatný únik chladnokrevně - 2:0.

Hosté mohli ihned snížit, když T. Mica po samostatné akci obešel i brankáře Flodera, pozorný Koláček však v poslední chvíli stačil střele do prázdné branky zabránit. A zákrok blanenského kapitána měl o další chvíli později mnohem větší význam. To se totiž do vápna dostal LUBOŠ CHLOUPEK, který se šikovně uvolnil a přízemní střelou zvýšil vedení Blanska - 3:0.

Další přímočará akce domácích následovala po pasu Motyčky, Chloupek našel zpětnou přihrávkou v dobré pozici Gromského, který mířil vysoko nad. V 67. unikl Chloupek po pravé straně, míč poté putoval k nohám Kutala, jenž nachystal gólovou pozici pro JAROMÍRA MOTYČKU, který nezaváhal - 4:0.

Další branku přidali svěřenci Zbyňka Zbořila v 72. min., kdy znovu unikl po levé straně PETR KUTAL, který završil hattrick - 5:0.

V 77. min. byl po delší době v permanenci Floder, který u bližší tyče vyrazil střelu Zezuly. V 84. min. se ve vápně střetl Zich se Zárubou a rozhodčí Rek nařídil pokutový kop. Ten TOMÁŠ MICA bezpečně proměnil - 5:1. Konečnou podobu výsledku dal v poslední minutě PATRIK PROSECKÝ, v závěru naskočil do útoku a využil chyby brankáře Morendy - 6:1.