1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Tvrdý oříšek se nepodařilo v rámci 9. kola Moravskoslezské ligy rozlousknout A týmu FK Blansko. Svěřenci trenéra Zbyňka Zbořila podlehli na domácím trávníku vedoucímu týmu soutěže Vyškovu 1:3. Jedinou branku vstřelil po změně stran Stanislav Píšek, jenž v první půli skóroval i do vlastní sítě a v závěru zápasu byl vyloučen.

9. kolo , 1. října 2016, FK Blansko - MFK Vyškov

FK Blansko

1:3

MFK Vyškov

Poločas: 0:2
Branky: 62. Píšek - 7. Kirschner, 33. vlastní (Píšek), 58. Sečkář
ŽK: 11. Kučera, 27. Koudelka, 54. Píšek - 57. Kirschner
ČK: 82. Píšek (Blansko, po 2. ŽK)
Diváků: 466
Rozhodčí: Zdeněk Silný - Petr Líkař, Milan Vojáček
Delegát: Petr Vysloužil
Hrací doba: 45+0 ; 45+0
Střely na branku: 7:10
Střely mimo branku: 5:6
Rohy: 5:5
Fauly: 14:11

Sestavy

Floder - Gromský, Píšek, Müller (63. D. Pospíšil), Koláček (C) - Kratochvíl, Kučera - Duda, Trtílek (46. Chloupek), Koudelka - Kutal (63. Motyčka)
Náhradníci: Feik, Šplíchal, Chloupek, D. Pospíšil, Motyčka, Minx, Juran
Trenér: Zbyněk Zbořil

Klimeš - Němeček, Jeřábek (C), J. Krejčí, Nehyba - V. Novotný, Přerovský (90. Horváth), Lahodný, Sečkář - Kirschner, J. Lička
Náhradníci: Zezula, E. Horváth, Kollár
Trenér: Jan Trousil

Proti lídrovi tabulky nemohl domácí kouč Zbyněk Zbořil počítat se zraněným Štěpánem Kolaříkem a v základní sestavě chyběl také obvyklý střední obránce Jakub Šplíchal. Hostujícímu kouči Janu Trousilovi na poslední chvíli vypadl ze sestavy zkušený obránce Martin Kuncl, kterého do hry rovněž nepustilo zranění.

Vyškov se ujal vedení v 7. min., když špatné poziční hry i nedůrazu blanenských zadáků využil PETR KIRSCHNER, který po centru z levé strany z bezprostřední blízkosti překonal Flodera - 0:1. Domácí brankář byl poté v permanenci ve 13. min., když si poradil se zakončením J. Ličky.

Blansko odpovědělo útokem tři na tři, jenž zakončil Kučera střelou do rukavic připraveného brankáře Klimeše. Stejná dvojice hráčů se utkala ve vzájemném minisouboji ve 31. minutě. Kučera se postavil k exekuci trestného kopu a jeho povedenou střelu musel Klimeš vyrazit nad břevno. Hodnota blanenských akcií na úspěšný výsledek proti vedoucímu tabulky pak o dvě minuty později znovu poklesla níže. Centrovaný míč Přerovského totiž do vlastní branky usměrnil hlavou STANISLAV PÍŠEK - 0:2.

Ještě před odchodem do kabin si Blansko přesto vypracovalo dvě možnosti ke skórování. Ve 34. min. protáhl Koudelka svižnou střelou Klimeše, dorážející Duda branku přestřelil. Ve 43. min. pak po standardce vyrazil hostující brankář střelu Kučery.

Do druhého poločasu nahradil Trtílka v sestavě Blanska Chloupek. Domácí se však znovu nevyvarovali chyby v obraně. V 57. min. využil špatného dostupování MICHAL SEČKÁŘ, který umístil míč přízemní střelou k pravé tyči - 0:3.

Blansko i přesto nesložilo zbraně a v 61. min. se dočkalo snížení. Koudelka poslal ze standardky míč na hlavu STANISLAVA PÍŠKA a ten překonal Klimeše - 1:3. Trenér Zbořil poté provedl dvojité střídání, když místo Müllera a Kutala šli do hry D. Pospíšil a Motyčka. V 64. min. se po centru Koudelky dostal do slibné pozice Kučera, ale Klimeš včas vyběhl a stačil střelu domácího středopolaře vyrazit. Následně Kučera vysunul Chloupka, který místo střely volil přihrávku na Motyčku, tu však stačil kapitán Vyškova Jeřábek odvrátit do bezpečí.

466 diváků se rozhodně nenudilo. V 71. min. tleskali povedené střele Lahodného, kterou Floder dokázal vyrazit, dorážku stejného hráče už domácí brankář pokryl. V 80. min. se po zaváhání Motyčky v rozehrávce dostal do šance Přerovský, ale Floder své mužstvo podržel. Vzápětí neděje domácích na korekci výsledku definitivně zhasla, když po druhé žluté kartě putoval předčasně pod sprchy Píšek, který stáhl unikajícího Kirschnera.

V 85. min. mohl pátou branku v sezóně přidat J. Lička, brankář Floder však předvedl další spolehlivý zákrok. Ještě v téže minutě stejný hráč napsal pomyslnou tečku za utkáním, když se jeho střela zastavila na pravé spojnici blanenské svatyně.

Vyškov tak v Blansku potvrdil roli favorita a odvezl si tři body. Blanenské čekání na bodový zisk se protáhlo na 4 zápasy.

ONLINE textový přenos

FK Blansko - MFK Vyškov 1:3 (0:2)

Záznam z utkání

http://www.tvcom.cz/Zapas/Sport-Fotbal/Soutez-MSFL/Pohlavi-Muzi/Sezona-2016-2017/137228-FK-Blansko,-o.s.-Mestsky-fotbalovy-klub-Vyskov.htm

Další výsledky 9. kola Moravskoslezské ligy:

Sigma Olomouc B - Zlín B 3:0 (1:0), Líšeň - Hulín 1:1 (0:0), Hlučín - 1. FC Slovácko B 0:0, Mohelnice - Petřkovice 4:2 (3:1), Kroměříž - Třebíč 0:3 (0:1), Velké Meziříčí - Otrokovice 7:0 (3:0), Uničov - 1. HFK Olomouc 4:1 (2:1)