1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Fotbalisté A týmu FK Blansko se na jaře trápí. Ve 21. kole Fortuna Moravskoslezské ligy podlehli svěřenci trenéra Zbořila na domácím trávníku 1. HFK Olomouci 0:1. Po čtvrté prohře v řadě tak klesli na poslední místo tabulky.

21. kolo , 15. dubna 2017, FK Blansko - 1. HFK Olomouc

FK Blansko

0:1

1. HFK Olomouc

Poločas: 0:0
Branka: 51. Žák
ŽK: 17. Stehlík - 65. Přikryl
Diváků: 247
Rozhodčí: Ondřej Cieslar - Jakub Bureš, Karel Mikeska
Hrací doba: 45+0 ; 45+2

Sestavy

Floder - Gromský, Šplíchal, Hanuš, Koláček (C) - Kratochvíl (67. Kolařík), Kučera - Minx (67. Chloupek), Trtílek, Duda (83. Píšek) - Stehlík
Náhradníci: Juran - Feik, Píšek, Kolařík, Chloupek, Buchta
Trenér: Zbyněk Zbořil

Mucha - Přikryl, Řehák, Horka (C), Vedral - Pyclík (73. Wolf), Buček, Langer, Marek (83. Šteigl) - Nekuda, Žák (88. Krejčí)
Náhradníci: Snášel - Šteigl, Wolf, Krejčí
Trenér: Vlastimil Palička

Domácí Blansko nastupovalo do dalšího důležitého záchranářského souboje s vědomím, že ho páteční vítězství Líšně nad Slováckem B odsunulo na poslední místo v tabulce. Proti 1. HFK Olomouci tak muselo pro vzkříšení naděje na záchranu bodovat naplno. Hostům v sestavě chyběl nejzkušenější hráč Filip Rýdel, který v lize oblékal dresy Plzně, Zlína, Brna či Českých Budějovic. Na soupisce Blanska byť jen mezi náhradníky figuroval poprvé na jaře Stanislav Píšek, který s v průběhu zimní přípravy musel podrobit operaci kolena.

Cestu za ziskem důležitých bodů začaly oba týmy kostrbatě. V úvodní půlhodině čekali diváci na gólové příležitosti marně. Za zmínku stojí snad jen průnik Nekudy do vápna ve 4. min, když celou situaci z pohledu domácích uhasil kapitán Koláček odkopem do zámezí. Stejného hráče zastavil ve 26. min. ve vápně čistým skluzem obránce Gromský. S několika standardními situacemi hostů si domácí obrana poradila. Po půlhodině hry zaměstnal Muchu svoji standardkou Kučera, míč po teči jednoho z hostujících hráčů skončil v rukavicích olomouckého brankáře. Vzápětí na druhé straně hlavičkoval po centru Vedrala do boční sítě Žák.

Pak se v útoku připomnělo Blansko. Ve 34. min. pálil z 20 metrů Minx, Mucha jeho pokus vyrazil. Za další minutu našel Hanuš pasem za obranu rozběhnutého Stehlíka, jehož střelu však stačil dobíhající obránce Řehák zblokovat na roh. Hosté nejvážněji zahrozili ve 37. min, když po pasu Bučka postupoval na domácí branku Nekuda, který po tlakem dobíhajícího Gromského vypálil před vápnem, brankář Floder míč vytáhl mimo tři tyče. Ještě před odchodem do kabin měli domácí po šlapáku na Minxe výhodu trestného kopu ze vzdálenosti 18 metrů, Kratochvíl však svoji střelu nasměroval pouze do zdi.

Vstup do druhého poločas vyšel lépe hostům z Olomouce. V 51. min. po rohu Langera zakončoval na bližší tyči Nekuda a Floder měl plné ruce práce, vyražený míč nasměroval Pyclík nad branku. Ještě v téže minutě přišel rozhodující moment utkání. Míč putoval po trase Buček - Marek - Vedral, posledně jmenovaný poslal přihrávku na malé vápno, kde nepokrytý FILIP ŽÁK míč zprvní umístil do sítě - 0:1. Žák se do šance probíjel také v 63. min., po kličce ve vápně jeho pokus ve skluzu odvrátil na roh Gromský.

Domácí se v útoku trápili. Nejvážnější šanci vypracovala bezprostředně po svém příchodu na hřiště dvojice střídajících hráčů. V 67. min. po Kolaříkové pobídce pálil ve vápně Chloupek, Mucha však dobře vyběhl a střelu domácího záložníka za svá záda nepropustil. A protože se v poslední minutě neujala ani střela Píška, který v závěru posílil blanenský útok, prohrálo Blansko čtvrtý zápas v řadě o jednu branku.

ONLINE textový přenos

FK Blansko - 1. HFK Olomouc 0:1 (0:0)

Záznam z utkání

http://www.tvcom.cz/Zapas/Sport-Fotbal/Soutez-MSFL/Pohlavi-Muzi/Sezona-2016-2017/145714-FK-Blansko,-o.s.-1.HFK-Olomouc-a.s..htm

Další výsledky 21. kola Fortuna Moravskoslezské ligy:

Líšeň - Slovácko B 1:0 (1:0), Hulín - Otrokovice 4:2 (3:1), Sigma Olomouc B - Vyškov 1:0 (0:0), Mohelnice - Kroměříž 0:1 (0:0), Hlučín - Třebíč 2:1 (1:1), Uničov - Zlín B 2:2 (1:0), Velké Meziříčí - Petřkovice 2:0 (1:0)