1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Přípravné období "přiválo" do Blanska několik nových tváří. Většina z nich se představila jak v přípravných utkáních, tak také v prvním soutěžním utkání jarní části proti Staré Říši. Odkud tito hráči přišli a jaké pocity zatím mají ze svého dosavadního působení?
Na soupisce A-mužstva momentálně najdeme celkem 20 hráčů. Mezi nově příchozí patří stoper Vítězslav Bárta (z týmu SK Olympia Ráječko), David Petřík (z FC Fastav Zlín), Radim Dvořák (z TJ Tatran Rousínov), Jaromír Motyčka (návrat z hostování SV Eintracht Elster - Německo), František Kuldan a Tomáš Sodomka (oba AFK Tišnov). Po dlouhodobějším zranění se vrátil do sestavy Petr Gromský .

V zimní pauze naopak odešli Martin Šmerda (Sloup), Tomáš Škrabal (Kralice na Hané) a nově Luboš Chloupek (AFK Tišnov).

O dvou nových tvářích FK Blansko, a sice o Radimu Dvořákovi a Vítězslavu Bártovi, se dozvíme více v tomto kratičkém rozhovoru.

Jak byste zhodnotili své dosavadní působení v přípravných utkáních A-mužstva?
Radim:
Těžko říct, nerad se hodnotím. Tohle je otázka spíš k trenérovi, aby nás nebo konkrétně mě zhodnotil,nicméně v každém zápase jsem se cítil celkem dobře a snažil jsem se odvést maximum pro tým.
Vítězslav:
Já osobně jsem se snažil pojmout přípravné zápasy hlavně k tomu, abych poznal kluky na hřišti. To se podařilo. Některá utkání snesly přísnější měřítko, jiná už tak povedená nebyla, ale tomu se nevyhne žádný tým.

Překvapilo vás něco v tréninkovém či herním zatížení během zimní přípravy v novém klubu?
Radim:
Určitě je pro mě novinkou práce s kondičním trenérem.
Vítězslav:
Velice příjemně mě překvapilo tréninkové zázemí v Blansku. Díky tomu jsme mohli čtyřikrát v týdnu kvalitně potrénovat, ať už na výborné umělé trávě nebo s kondičním koučem Kofym (kterého tímto zdravím :-D).

Cítíte určité možnosti ve zlepšení ve vašich individuálních dovednostech směrem k mistrovským utkáním?
Radim:
Já myslím, že ano. Každým tréninkem se cítím lepší a jistější, tak snad si to dokážu přenést i do soutěže.
Vítězslav:
Jak mi denně opakují moji mladší spoluhráči (takže všichni), takovej dědek jako já už se nemůže zlepšit. Ale minimálně svoji trpělivost a asertivní dovednosti si díky nim zlepšuji každý trénink. :-D

Jak na vás působí blanenský kolektiv hráčů a funkcionářů?
Radim:
Perfektně!Zaprvé bych strašně moc rád poděkoval, že mi Blansko umožnilo vyzkoušet si zimní přípravu ve vyšší soutěži, a že je z toho nakonec moje setrvání tady. A zadruhé musím říct, že všichni mí spoluhráči jsou super kluci,včetně vedení týmu. Máme pozitivně naladěnou kabinu, ve které to funguje a jsme samá legrace. To je podle mě základ a věřím,že se to odrazí a projeví i na hřišti v mistrovských utkáních.
Vítězslav:
Už jsem těch kabin a kolektivů zažil docela hodně a můžu říct, že současná blanenská kabina patří k těm nejlepším. Já osobně vidím základ pro dobře fungující kabinu, aby v ní panovala příjemná atmosféra a neustále dobrá nálada. To ta naše splňuje beze zbytku. Takže nebyl problém pro nás nové zapadnout.

Jste spíše klidnější naslouchací povahy, nebo si rádi prosadíte v kabině svoje?
Radim:
Od každého trošku. Určitě klidnější, ale když se mi něco nelíbí nebo s něčím nesouhlasím, určitě se nebojím promluvit.
Vítězslav:
Musím říci, že si spíše prosadím svoji, ale když je potřeba, tak umím i vyslechnout. To potvrdí i spoluhráč Pavel Imramovský, když jsme si volili čísla dresů na jarní část sezóny.

S jakými osobními cíli vstupujete do jarní části soutěže?
Radim:
Pro mě je jednoznačnej cíl pro jarní část záchrana v divizi! A doufám, že to tak máme v hlavách nastavený všichni.
Vítězslav:
Osobně si přeju, aby mě fotbal pořád bavil a měl jsem z něho radost, jako teď od ledna a taky, aby vydrželo zdraví a byl jsem klukům i celému Blansku nápomocen k vylepšení naší pozice v tabulce.

Máte kromě fotbalu čas také na rodinu, přátele či své koníčky?
Radim:
Jelikož jsme teď v zimní přípravě trénovali čtyřikrát týdně a o víkendu hráli, tak toho času na nic víc úplně nebylo,ale to mi nevadí. Fotbal je můj největší koníček,takže vlastně dělám nejvíc to, co mě od mala baví, co víc si přát.Rodina je pro mě hodně důležitá a čas na ni si udělám vždycky nějakej, byť jen na chvíli. A přátelé, kteří mě dobře znají,tak ví, jak to mám a pochopí, že si na ně taky nějakej čas udělám, ale ne vždycky to jde.
Vítězslav:
Jelikož už nějaký rok trénuji mládež v Brně, tak mi fotbal zabere skoro veškerý čas na koníčky. Každopádně na rodinu a přátele si čas vždy najdu.