1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Blanenskému A-týmu vyšly poslední dva zápasy na výbornou. Nejdříve porazil na domácí půdě Velkou Bíteš a poté přivezl tři body z Třebíče. Objektivní zhodnocení výkonů mužstva a další postřehy, směrem k jarní části soutěže, zprostředkoval v tomto krátkém rozhovoru záložník FK Blansko Jiří Kratochvíl.
Ahoj Jirko, jak bys zhodnotil dosavadní výkony A-týmu v jarních mistrovských utkáních?
Ahoj. Myslím si, že až na druhý poločas proti Staré říši, můžeme být prozatím se svými výkony spokojeni. Tým se ještě na poslední chvíli před sezónou dával dohromady, proto první kolo nebylo úplně ideální, ale zápas od zápasu se zlepšujeme a odpovídají tomu také výsledky.

Ve Staré Říši i proti Velké Bíteši v domácím prostředí jsi skóroval a vytvořil několik slibných akcí, po zápase v Třebíči ses dokonce objevil v sestavě kola. Převládá spokojenost z osobních výkonů?
Prozatím víceméně spokojený jsem, ale k ideálu mají mé výkony ještě hodně daleko. Nezbývá mi nic jiného, než nadále poctivě pracovat, abych mohl týmu co nejvíce pomoct na hřišti.

V Třebíči se podařilo vybojovat důležité tři body a čekal tě tak volný víkend. Využil jsi tento čas k individuálnímu tréninku, nebo spíše k relaxaci?
Vzhledem k tomu, že během sezóny není téměř žádný volný čas, tak volného víkendu jsem využil k menšímu výletu do Anglie, což ale neznamená, že jsem se někde válel. Byl jsem si zde párkrát zatrénovat, protože v Blansku kluci dřou jako koni, tak aby mi neujel vlak. (smích)

Jak bys zatím zhodnotil výkony nových posil?
Všichni kluci nejenže podávají dobré výkony na hřišti, ale také výborně zapadli do party. Obecně musím říct, že na to kolik se v Blansku obmění hráčů, tak tu byla vždy výborná parta. Všichni nově příchozí hráči přidávají mužstvu určitou kvalitu, třeba kvůli Bártičovi vybereme víc peněz do kasy, protože by dával pokuty i za to, že má někdo u rozhovoru barevnou fotku, tak jsem zvědavej, na kolik mě to přijde tentokrát. (smích)

21. dubna čeká A-tým zápas v Bzenci, se kterým jste v domácím prostředí remizovali 1:1. Podaří se dle tebe odvézt nějaké body z jejich hřiště?
V Bzenci náš určitě nečeká nic jednoduchého. Už jejich výsledky svědčí o tom, že na domácím hřišti jsou mnohem nebezpečnější, než venku. Na druhou stranu věřím, že když zopakujeme výkony z posledních kol, nějaké body si z Bzence přivezeme.