1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Stejným skóre, jako před dvěma týdny s Vrchovinou, skončilo domácí utkání blanenského mužstva. Domácí hráči si vytvořili několik slušných příležitostí, ale nedokázali je oproti hostům patřičně využít v pravý čas a soupeři podlehli těsně 1:2.

25. kolo , 12. května 2018, FK Blansko - MSK Břeclav

FK Blansko

1:2

MSK Břeclav

Poločas: 0:1
Branky: 90+2 Bokůvka - 18. Musil, 68. Kriston
Osobní tresty: ŽK: 58. Feik - 26. Ianosteac, 53. Kriston, 90. Hloch
Doba hry: 45+0, 45+3
Počet diváků: 219
Rozhodčí: Ehrenberger - Malčánek, Zavřel
Delegát: Bábíček

Sestavy

Záleský - Gromský, Šplíchal (K), Bárta, Bokůvka - Imramovský, Kratochvíl, Kuldan, Feik - Dvořák, Sodomka
Náhradníci: Pšikal, Závodný, Trtílek, Chloupek, Petřík, Šmerda, Veselý
Trenér: Martin Maša

Fibingr - Smejkal, Dobšíček, Hloch - Trčka, Simandl (K), Ianosteac, Víger, Fiala - Kriston, Musil
Náhradníci: Kunický, Ulehla, Serafin, Wallisch, Bařina
Trenér: David Pazdera

Utkání 25. kola Moravskoslezské divize D začalo velmi pozvolna z obou stran. První nebezpečnější centr za obranu vyslali hosté v 6. minutě, gólman Záleský však byl od začátku velmi pozorný. V první patnáctiminutovce převládaly spíše nepřesnosti na kopačkách aktérů utkání. Tento herní stav "rozřešila" až 17. minuta, ve které se po přesném centru z levé strany prosadil hlavou nepokrytý Musil, jenž z prvního střeleckého pokusu tohoto utkání poslal hosty do vedení - 0:1.

Za dvě minutky přiletěl do pokutového území domácích další centr, Imramovský jej však zblokoval na rohový kop. Domácí hráči nadále nebyli schopni ohrozit soupeřovu branku, naopak se o míče připravovali chybami v kombinační hře. První větší závar blanenských fotbalistů přišel ve 28. minutě, kdy si po centru domácích do pokutového území málem vstřelil vlastní gól Smejkal. Z následného rohu Kratochvíla se míč dostal k Sodomkovi, jenž velmi dobře mířil k pravé tyči. Brankář Fibingr však pohotově jeho střelu vyrazil. Ve 31. minute reagoval trenér Maša na průběh utkání, když Imramovského vystřídal na hrací ploše Trtílek. Ten se zanedlouho dostal k první šanci, když po dalším rohu Kratochvíla hlavičkoval nad branku soupeře. Posledních 10 minut prvního poločasu patřilo domácímu mužstvu. Ve 40. minutě hlavičkoval těsně vedle levé tyče Bárta. Nátlak se stupňoval, přibývalo rohových a přímých kopů, po kterých se do dalších šancí dostávali Trtílek či opět Bárta, branku se jim ale do konce poločasu vstřelit nepodařilo.

Druhá půle začala podobně, jako skončila ta první. Ve 47. minutě sice zahrozili rychlým brejkem hosté, Bárta však tuto situaci ubránil a hra se přesunula výrazněji na blanenskou útočnou polovinu. 55. minuta přinesla pěknou kombinaci po ose Kratochvíl - Gromský - Trtílek. Před posledním jmenovaným hasil nebezpečí Fibingr, jenž domácímu útočníkovi výborným zákrokem sebral míč z kopaček. O minutku později vyslal Feik do rychlé akce Gromského, ten poté znovu adresoval centr na Trtílka, ale ten na míč v brankovém území nedosáhl. Z ojedinělé střely zahrozili v 57. minutě hosté, Záleský však pokus z 30 metrů bezpečně chytil. Za další dvě minutky rozjel sólo z poloviny hřiště Sodomka, nicméně ke střeleckému pokusu se nedostal. Nevyužité šance Blanska potrestala Břeclav v 65. minutě, kdy se po přihrávce ze středu pole dostal k míči Kriston, který z hranice pokutového území pohotově zakončil - 0:2.

Blanenští se však s tímto stavem nechtěli smířit a dál dobývali branku hostů. Z Kuldanova přímého kopu v 69. minutě hlavičkoval Bárta, byl však nachytán v ofsajdu. K dalším závarům před Fibingrovou svatyní došlo v 74. a 79. minutě. Střely Bokůvky a Kuldana nicméně nebyly natolik přesné, aby skončily v síti. K ojedinělému výpadu se odhodlali Břeclavští v 82. minutě, kdy střelu Wallische vyrazil Záleský na roh. Závěrečný nápor patřil domácím. Nejdříve, již poněkolikáté v utkání, měl blízko gólu hlavou Bárta, ale štěstena bohužel nebyla na jeho straně. Po dalších neproměněných šancích Trtílka či Kuldana to vypadalo, že se Blansko již gólu nedočká. V nastaveném čase se však dokázal prosadit Bokůvka, jenž upravil konečné skóre na 1:2.

K dalším zápasům zajíždí A-mužstvo ve středu do Rosic a v sobotu do Žďaru nad Sázavou. Obě utkání začínají v 17 hodin.

Fotogalerie

http://yokr.rajce.idnes.cz/FK_Blansko_-_MSK_Breclav/

Záznam z utkání

https://www.tvcom.cz/Zapas/Sport-Fotbal/Soutez-Divize-D/Pohlavi-Muzi/Sezona-2017-2018/151657-FK-Blansko,-o.s.-Mestsky-sportovni-klub-Breclav.htm

Výsledky 25. kola Fortuna Moravskoslezské divize D:

Havlíčkův Brod - Žďár nad Sázavou 0:4 (0:1)
Třebíč - Šumperk 0:0
Rosice - Polná 5:1 (2:0)
Stará Říše - Bzenec 0:2 (0:0)
Ždírec nad Doubravou - Strání 1:0 (0:0)
Tasovice - Vrchovina 1:3 (0:0)
Velká Bíteš volno