1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Minulý týden navštívil přátelské utkání našich fotbalistů s Ráječkem František Karaffa, bývalá opora zadních řad, která v Blansku pamatuje dva postupy.
Poslední zápas za Blansko odehrál 31letý obránce 14. června 2009 na Srbské proti B týmu tehdy ještě 1. FC Brno. V letní přestávce se pak přesunul do nedalekého Ráječka, kde nejčastěji nastupoval na levém okraji obrany. „Byl to docela velký skok dolů. Ještě na jaře jsem hrál třetí ligu, potom jsem si musel zvykat na krajský přebor, ale co se dá dělat, takový je fotbalový život. Mě bohužel práce nedovoluje účast na většině tréninků, to je hlavní problém. Vypadá to, že na podzim asi nebudu hrát nikde, protože mi to prostě moje práce nedovoluje,“ dodává smutně Karaffa.

I když se ani jednoho utkání v Blansku z časových důvodů nemohl zúčastnit dění v našem klubu sledoval. „Myslím, že uplynulý rok byl nejen pro Blansko hodně hektický. Spousta klubů měla problémy. Bohužel se ukazuje, že pokud jsou peníze, jde to. Naopak bez peněz se dnes fotbal dělat nedá. Informace o dění v Blansku jsem získával hlavně z novin a z internetu, protože osobně přijet moc nešlo. Zápasy Ráječka se často kryly. Byl jsem v kontaktu pouze s Fárem a s Klímem (Radim Farník a Martin Klimeš). Přátelský zápas Blanska s Ráječkem jsem si prostě nemohl nechat ujít, protože znám hodně hráčů z obou mužstev,“ sdělil hlavní důvod své přítomnosti na utkání František Karaffa.

Odchovanec Bohunic v Blansku strávil 3 sezóny během nichž zažil 2 postupy a 1 sestup. „Na působení v Blansku budu vždy vzpomínat v dobrém. Za to děkuji Petrovi Vašíčkovi, který mě sem z Bohunic, kde jsme spolu hrávali, vytáhl. Byla to pro mě velká a velmi dobrá zkušenost. Měl jsme tu hodně dobrou partu hlavně, když se postupovalo a vyhrávalo se. V MSFL už přišlo hodně nových kluků a navíc se častěji prohrávalo, tak ta parta se vždycky dělá hůř, ale i tak to špatné nebylo. Klukům přeji, aby se jim dařilo a v Blansku už se situace stabilizovala. Myslím si, že divize je momentálně optimální soutěž. Určitě jsem zvědavý na její průběh, protože je tu spousta nových klubů, to stejné i v krajském přeboru.“

Na závěr připojil František Karaffa i jedno přání. „Chtěl bych, aby se v klubu zlepšila finanční stránka a více pomáhalo město, protože bez toho to v dnešní době nejde. Klukům přeji jenom samá vítězství a dobrou partu v kabině“.