1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B r n o - Jednoznačným vítězstvím skončilo druhé přípravné utkání fotbalistů FK APOS Blansko v rámci zimního turnaje v Líšni. Svěřenci Tomáše Šenka si poradili s tabulkovým sousedem z divize Spartou Brno. Dvakrát se mezi střelce zapsal útočník Jan Doležel.

přátelské utkání , 29. ledna 2011, FC Sparta Brno - FK Blansko

FC Sparta Brno

0:3

FK Blansko

Poločas: 0:1
Branky: 33. a 57. Doležel, 52. Cupal J.

Sestavy

není


1. poločas: Slanina - Bezděk, Oulehla, Klimeš, Šíp - Nečas, Hájek, Jelínek, Beneš - Němec - Doležel
2. poločas: Slanina (51. Trubák) - Bezděk, Oulehla, Zich, Kuda - Poprik, Hájek, Cupal J., Matuška - Němec (57. Nečas) - Doležel
Trenér: Tomáš Šenk

Ve druhém utkání na zimním turnaji narazilo Blansko na tabulkového souseda z divize Spartu Brno, na jejíž lavičce sedí bývalý obránce Spartaku ČKD Blansko Milan Zika. V brance Blanska se po více jak roční přestávce objevil Aleš Slanina, který vyjednává o možném působení v našem klubu.

V úvodu prvního poločasu měla častěji míč na kopačkách Sparta, která se pokoušela prosadit po stranách centrovanými míči. Několikrát byl blanenský brankář Slanina v permanenci, míč však za svá záda nepropustil. Naopak byli to Blanenští, kteří dokázali svoji šanci proměnit. V 10. min. se sice po rohu Němce do černého netrefil stoper Oulehla, jehož volej z hranice velkého vápna skončil těsně nad, ve 33. min. však Němec prošel až do vápna Sparty, kde uvolnil Doležela, který chladnokrevně zakončil - 0:1. Za necelé dvě minuty posunul Němec míč na levou stranu, kde jej napálil bez přípravy Beneš, střela blanenského záložníka skončila nad.

Po změně stran si více střeleckých příležitostí vytvořilo naše mužstvo. Nejprve ve 49. min. pálil po rohovém kopu do tyče Poprik. V 52. min. Blansko své vedení navýšilo, když centrovaný míč Němce ze standardní situace hlavou uklidil k pravé tyčce J. Cupal - 0:2. Definitivní podobu výsledku dal v 57. min. svoji druhou brankou utkání aktivní Doležel, který napadal rozehrávku Sparty tak důsledně, že brankář vyrobil obrovskou hrubku, po které útočník Blanska střílel do prázdné branky - 0:3. Těsně před koncem utkání mohl Doležel zkompletovat hattrick, tentokrát jej však brankář Sparty vychytal.

Blansko tak ve druhém utkání vyhrálo jednoznačně, nutno přiznat, že soupeř mu školáckými chybami vítězství usnadnil. Mnohem těžší prověrka čeká svěřence Tomáše Šenka v úterý, kdy se od 17:00 střetnou s celkem 1. HFK Olomouc. Utkání se hraje na umělé trávě v Holici.

Další výsledky 2. kola:
FC Zbrojovka Brno B - FRAMOZ Rousínov 3:2 (1:1)
Branky: Štourač, Kunc, Buchta - Outrata, Fiala

FC Dosta Bystrc - FC Zbrojovka Brno st. dor. 0:0

2. 3. 17:30: SK Líšeň - SK ROSTEX Vyškov