1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B L A N S K O - Už deset utkání nechyběl v sestavě FK APOS Blansko ani minutu. Levý obránce Petr Šíp v tom posledním musel spolu se svými spoluhráči zkousnout nepříjemnost v podobě ztráty dvou bodů v poslední minutě.
Tvé hodnocení utkání v Rousínově?

Hodnotím to špatně. Dlouho jsme vedli, nedokázali dát druhou branku a soupeř v poslední minutě vyrovnal. To se nám nemůže stát.

Opět se potvrdilo známé Nedáš - dostaneš. Několikrát jste mohli výsledek pojistit. Soupeř pak do poslední chvíle nakopával do vápna dlouhé míče, až nakonec z toho posledního udeřil.

Už v prvním poločase měl Libor Němec slušnou šanci, po změně stran Zdena Traxl, Hájis a Kuba Fous. Bohužel jsme Rousínov nechali žít a v poslední minutě nakopnutý míč nezvládneme a inkasujeme.

Defenzíva ale jinak pracovala spolehlivě, to stejné platí o Aldovi Slaninovi.

Určitě. Alda nás podržel a celkově nám dost pomohl, protože nebylo jednoduché hrát proti jejich útočníkovi, který byl vysoký a důrazný.

Jak ty osobně jsi se cítil? Byl docela dost těžký terén.

Mě takové terény ani nějak nevadí. V tomto ročním období člověk nemůže s ničím jiným počítat. Pro soupeře je to stejné. Co se týká mě, určitě některé situace jsem mohl vyřešit lépe, ale úplně špatné to nebylo.

Rousínov vedl váš bývalý trenér Vašíček. Byl už na projevu domácích znát jeho rukopis?

Co jsem postřehl, tak hráče nabádal aby hráli po křídlech a do tandemu, což ještě určitě nemají zažité a ani to tak rychle nejde změnit herní projev. Pokud trenér přijde do mužstva v průběhu rozjeté soutěže, není jednoduché do něj dostat svůj rukopis. Druhý poločas, kdy jsem hrál u střídaček jsem pár pokynů, které udílel i nám, zaslechl, takže jsem si trošku zavzpomínal.

Anglický týden pokračuje ve středu soubojem s prvním týmem tabulky Šardicemi. Na tohoto soupeře se jistě budete chtít vytáhnout.

Samozřejmě. Šardicím máme co vracet. V domácím prostředí nebereme nic jiného než tři body. Uvidíme, s čím soupeř přijede, ale také hlavně jaký bude terén.

Před rokem jsi si do týmu na post stopera přál Radima Vlčka. Přání se ti splnilo. Jak se ti zatím jeví nová posila a jak se třeba změnila komunikace v obraně?

Vlčák je pro nás 100% posila a navíc i osobnost. I já cítím, že on je taková jistotou vzadu. Je zkušený hráč, častokrát uhraje těžké balóny. Pro nás je jen dobře, že takový hráč tu je.

Děkujeme za rozhovor.