1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
L i p o v e c / B l a n s k o - Fotbalisté FK APOS Blansko zvládli v rámci 2. kola krajského poháru utkání na hřišti Lipovce. Po dvou brankách Martina Sehnala a jedné Marka Pernici vyhráli 3:2 a postoupili do jarního čtvrtfinále.

2. kolo , 7. září 2011, Sokol Lipovec - FK Blansko

Sokol Lipovec

2:3

FK Blansko

Poločas: 2:3
Branky: 7. M. Zouhar, 23. Vágner - 9. a 18. Sehnal, 42. Pernica
Diváků: 120

Blansko do utkání nevstoupilo ideálně. V 7. min. se domácím podařil rychlý brejk, kdy si po ztrátě ve středu pole počíhal na ideální míč za obranu M. Zouhar, který svůj únik zakončil mazácky a poslal Lipovec do vedení - 1:0.

Ještě v téže minutě mohl vyrovnat Šenk, jehož volej mířil těsně vedle. I přesto se svěřencům Michala Kuglera podařilo bleskurychle vyrovnat. V 9. min. posadil Vašák míč ze standardní situace na hlavu Sehnalovi a ten zamířil přesně k pravé vzdálenější tyči - 1:1.

Ve 14. min. se pokusil Janíček překvapit domácího brankáře dalekonosným pokusem, který však strážce lipovecké svatyně vytáhl na roh. V 18. min. zafungovala spolupráce Beneše a Pernici a po přistrčení druhého jmenovaného se střelou zpoza vápna prosadil podruhé Sehnal a poslal Blansko do vedení - 1:2.

Domácí však nesložili zbraně a zásluhou zkušeného Vágnera dokázali opět skóre vyrovnat. Ve 23. min. totiž domácí levý obránce překonal blanenského Bednáře technickou střelou z trestného kopu ze vzdálenosti 23 metrů - 2:2.

Ve 30. min. musela být hra na pět minut přerušena z důvodu prudkého deště. Tato přestávka zjevně více prospěla Blanenským. Ti se totiž ve 42. min. opět dostali do vedení. Sehnal si výborně zpracoval dlouhý nákop za obranu a po jeho přihrávce pod sebe se levačkou zpoza velkého vápna prosadil také druhý blanenský forvard Pernica - 2:3.

Druhý poločas již divákům žádnou branku nenabídl. V 56. min. na ostrý centr Pernici těsně nedosál Šenk, o pět minut později se zase vyznamenal brankář bednář, který zneškodnil šanci domácího levého záložníka. V 72. min. prodloužil Benešovu přízemní přihrávku skluzem na vlastní branku jedne z domácích obránců, míč těsně minul levou tyč.

V 84. min. pak domácí zahrozili přízemní střelou, která minula o vlásek opět levou tyč. V poslední minutě mohl postup Blanska ztvrdit střídající Doležel, který si pohrál s domácí obranou, s jeho obloučkem však brankář Lipovce problémy neměl.

Blansko si i přesto mohlo po závěrečném hvizdu zhluboka oddechnout a radovat se z postupu do čtvrtfinále krajského poháru, které se bude hrát v jarní části sezóny na neutrální půdě.