1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B L A N S K O - Dvě velké rány musí vstřebat fotbalový klub FK APOS Blansko. Od 1. ledna 2010 bude bez předsedy klubu, od A týmu navíc včera odešel hlavní trenér Zbyněk Zbořil, kterého zlákala nabídka nováčka MSFL SK Líšeň.
Na úterním zasedání výkonného výboru FK APOS Blansko předseda Alois Ťoupek oficiálně oznámil vedení skutečnost, že k 31. 12. 2009 končí ve své funkci. K tomuto rozhodnutí jej vedly tři hlavní důvody.

1. K 15. 11. 2009 byly všem hráčům zrušeny jejich dohody o výkonu sportovní činnosti, které byly ujednány 30. 6. 2008, to je vstupem do třetí ligy. Nově nastavené podmínky většina hráčů neakceptovala a snažili se oproti ostatním zvýhodnit.

2. Celková finanční situace v klubu, kdy rok a půl většina finančních výdajů ležela výhradně na bedrech předsedy. Klub sice nemá žádné dluhy, momentálně však není jasné, zda se najdou finance pro rok 2010.

3. Nestandardní přístup města v otázce převzetí sportovišt do vlastní režie. Velmi omezená finanční podpora podnikajících subjektů v Blansku a jeho regionu.

Na vzniklou situaci reagoval i trenér Zbyňek Zbořil, který přijal nabídku v třetiligové Líšni. Vysvětlení tohoto kroku podá výkonnému výboru dne 8. 12. 2009. Na tomto zasedání bude zároveň stanoven termín, kdy výkonný výbor probere situaci s hráči A týmu. Co bude dál je v tuto chvíli ve hvězdách. Budoucnost klubu je každopádně velmi nejistá. Navíc valná hromada klubu se má konat koncem ledna příštího roku.