1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Poslední derby v podzimní části čeká zítra v rámci 12. kola krajského přeboru fotbalisty FK APOS Blansko. Na stadionu na Údolní přivítají svěřenci trenéra Kuglera od 14:30 tým SK Olympia Ráječko.

Vizitka soupeře

Ráječko se po 11 odehraných kolech nachází na 9. místě tabulky se ziskem 16 bodů, skóre 11:12. Svěřenci trenéra Lubomíra Zapletala pět utkání vyhráli, v jednom remizovali a v šesti utkáních odešli poraženi. Nejlepším střelcem je tříbrankový Martin Tainaj.

Střelci Ráječka: 3 - Tainaj, 2 - Karásek, Jarůšek, 1 - Kupský, Neděla, J. Sehnal, Starý

Na opačné straně barikády

V Ráječku působí čtyři hráči, kteří dříve oblékali blanenský dres: obránce Tomáš Koutný, záložník Michal Štrajt a útočníci Petr Starý a Tomáš Jarůšek. Posledně jmenovaný v Ráječku hostuje do konce podzimu. Ráječkovský dres na podzim oblékl také další útočník Jan Karásek, který byl v loňském ročníku divize se sedmi góly nejlepším střelcem Blanska. V současné době působí Karásek v týmu SK Sokol Prosetín, který je účastníkem 1. B třídy, skupiny A Pardubického kraje.

Také v kádru Blanska jsou čtyři hráči, kteří v minulosti hájili barvy soupeře. Již téměř před 10 lety za Ráječko hrál Michal Hájek, který zde odkroutil 3 sezóny. Dvojice Marek Pernica Michal Šenk působila v Ráječku v sezóně 2008/2009, druhý jmenovaný pak i v následující sezóně. Nejčerstvější vzpomínky na Ráječko má spolu s Michalem Šenkem i obránce Michal Beneš, který zde působil na podzim 2009.

Aktuální forma obou týmů

Ráječko prožilo menší výsledkovou krizi na konci záři, kdy v anglickém týdnu prohrálo postupně venku s Bzencem 0:2, stejným poměrem na domácí půdě s Vracovem a neúspěšný týden pak korunovalo třetí porážkou s IE Znojmo v poměru 0:3. V posledních dvou kolech se však Ráječko zvedlo a po remíze 0:0 v Novosedlích přišla domácí důležitá výhra v derby nad Rájcem 1:0, o kterou se v 82. minutě postaral utěšenou střelou Tomáš Jarůšek.

Blansko na konci září vytěžilo ze tří utkání v jednom týdnu 5 bodů, ke kterým přidalo v posledních dvou utkání po vítězstvích nad Zbýšovem 1:0 a v Kuřimi 3:1 dalších 6 a posunulo se v tabulce na 2. místo. Další body budou chtít svěřenci Michala Kuglera získat v zítřejším utkání. „Respektujeme sílu Ráječka, má ve svém kádru řadu kvalitních fotbalistů, navíc se proti nám budou chtít ukázat kluci, kteří v Blansku dříve hráli. Derby nemívá favorita. Domácí prostředí nám však velí zvítězit a já věřím, že se nám to podaří. Jsem rád, že za Ráječko nenastoupí Honza Karásek, který byl v loňské sezóně určitě naším nejlepším útočníkem. On je sice trošku složitá povaha, ale na hřišti vždy odvedl poctivou práci,“ poznamenal na adresu svého bývalého svěřence blanenský trenér.

Poslední měření sil

Oba soupeři se naposledy v mistrovských utkáních střetli v sezóně 2006/2007, v níž Blansko slavilo postup do divize. Bilance vyznívá ve prospěch našeho mužstva, které v Ráječku vyhrálo 2:0. V jarní domácí odvetě pak zvítězilo v poměru 3:0.

Jak si vedli v minulém kole?

11. kolo KP, neděle 16. 10. 2011
SK Olympia Ráječko - MKZ Rájec-Jestřebí 1:0 (0:0)
Branka: 82. Jarůšek
Diváků: 420
Ráječko: Kučera - Kopecký, Maška, Bartoš, Koutný - Sehnal V., Kupský, Badura (63. Jarůšek), Tenora - Starý (90. Štrajt), Sehnal J. (90. Žilka)
Trenér: Lubomír Zapletal

11. kolo KP, sobota 15. 10. 2011
FC Kuřim - FK APOS Blansko 1:3 (1:2)
Branky: 31. Plšek - 2. Šenk, 18. Sehnal, 71. Janíček
Diváků: 230
Blansko: Juran - Bubeníček (C) (29. Janíček), Martinec, Šplíchal, Beneš - Kugler, Hájek - Doležel, Zouhar, Šenk (32. Sedláček) – Sehnal
Trenér: Michal Kugler

ONLINE přenos

FK APOS Blansko - SK Olympia Ráječko od 14:30

Další program 12. kola:
sobota 22. 10. - 14:30: Boskovice - Bzenec, IE Znojmo - Ivančice, Novosedly - Kyjov, Podivín - Kuřim, Vracov - Rajhrad,
neděle 23. 10. - 14:30: Rájec-Jestřebí - Rousínov, M. Krumlov - Zbýšov