1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Souboj divizního staršího dorostu FK Blansku s "B" týmem mužů FK Blansko hrajícím okresní přebor II.tř. vyzněl celkem jednoznačně ve prospěch dorostu.
Sestava dorostu:

Němec - Zavoral, Luner, Daněk, Vágner - Trávníček, Hepp, Gromský, Horáček - Trtílek, Kučera

Náhradníci : Malits, Buchta, Skoupý

Sestava "béčka":

Suchý - Klügl, Paděra, Kopecký, Rajtšlégr - Antal, Vašák, Nečas, Pokorný, Juránek - Freiwald

Náhradník: Kunc

První brankovou příležitost spálil už ve 3.minutě JURÁNEK, který se po přesné přihrávce od Nečase ocitl sám před Němcem, místo přesného zakončení vysoko přestřelil. V 10.min. zablokovala obrana dorostu střelecký pokus Nečase po pěkné kombinaci středem hřiště. Mírnou herní převahu "béčka" v první čtvrthodině ukončila akce z 18.min., kdy po faulu na Freiwalda zahrával "B" tým volný přímý kop tak "mizerně", že z toho byl brejk dorostenců a po trtílkově přihrávce z brankové čáry na bližší tyč s přehledem otevřel skóre zápasu KUČERA - 1:0.

Hra se pak vyrovnala, více brankových příležitostí však měli muži. Už ve 20.min. přihrával mezi obránce znovu dobře hrající Nečas Freiwaldovi, proti kterému ale skvěle vyběhl Němec a míč mu sebral v poslední chvíli z nohy. Ve 28.min. se náhodně po odvráceném rohovém kopu míč odrazil na penalut k Freiwaldovi, proti kterému znovu včas a dobře vyběhl Němec a zmenšil tak střelecký úhel, takže Freiwald sice míč dokázal poslat podél brankáře, bohužel ale také těsně mimo branku. Po dalším rohovém kopu ve 36.min. likvidoval opakovaně šance mužů Němec v brance dorostu.

Dorostenci byli blízko brance ve 33.min., kdy se za obranu dostával Skoupý a tentokrát to byl Suchý, kdo včas a dobře vyběhl.

Ve 44.minutě bylo sice vyrovnáno, když tvrdou Paděrovu střelu z dobrých 20 metrů Němec pouze vyrazil k nohám Pokorného a ten neměl problém vstřelit branku. Ta nemohla být ale uznána, pro ofsajd Pokorného v momentě Paděrovy střely.

Do druhého poločasu musel nahradit Paděru Kunc, ale zpočátku hra vypadala, že aktivnější muži se budou snažit vývoj utkání zvrátit. Už ve 47.min. po dlouhém Suchého odkopu propadl míč za dorostenecké stopery a Freiwald šel znovu sám na Němce a znovu neuspěl.

Z následného protiútoku se dostal Trtílek do pokutového území, zde si kličkou posadil na zem bránícího Kopeckého a když jej přeskakoval, upadl. Z přísně nařízené penalty HORÁČEK s přehledem zvýšil vedení dorostu na 2:0.

Konec všem snahám "béčka" o zkorigování výsledku přinesla 55.min., kdy po ztrátě míče na polovině soupeře přišel dlouhý nákop za obranu, ze kterým vyrazil rychlý Trtílek bráněný Nečasem. Situaci ale špatně vyhodnotil brankář Suchý, který vyběhl daleko před pokutové území, místo míče zasáhnul Trtílka, takže po přerušení hry po zásluze uviděl od rozhodčího červenou kartu. Rozhodčí ale nejprve ponechal výhodu, takže KUČERA dokázal míč dostihnout a zvýšil na 3:0.

Aby "béčko" dohrálo utkání s brankářem, tak se souhlasem obou týmů nechal rozhodčí Suchého dohrát, na vývoj utkání už to nemělo žádný vliv.

Další dvě branky mohli dorostenci přidat z brejků, ale Kučera netrefil odkrytou branku a přihrávku Trtílka na Skoupého v poslední chvíli zastavil Kopecký.

Branka mohla padnout také na druhé straně, ale nejprve v 70.minutě slabou Juránkovu střelu k tyči z malého vápna skvěle vyrazil Němec na roh a v 82.min. v další vyložené příležitosti Juránek namísto gólu napálil míč do tyče a po dlouhém odkopu a dalším brejku zvýšil na konečných 4:0 TRTÍLEK.

Hodnocení trenéra "béčka" Radka Sedláčka:

Trápí nás stále dost početná absence kvůli zranění a tak jsme do zápasu nastupovali opět v dost kombinované sestavě a navíc, když po dalším zranění musel odstoupit Paděra, tak se nám prakticky rozpadla celá defenziva.

Na druhou stranu dorostenci podali daleko bojovnější výkon, neomylně trestali naše chyby a zcela zaslouženě vyhráli.

My jsme si sice hlavně v první půli vytvořili několik vyložených šancí, které však zůstaly nevyužity a navíc - na šance se nehraje. Výsledek samotný mě nemrzí, ale strašně mě mrzí přístup a nasazení hráčů v dnešním utkání, kde většina z nich hrála daleko pod maximem svých možností.

Podle mých představ dnes zahrál pouze Nečas a Kopecký.

Naštěstí tato facka přišla ještě v přípravě a my máme ještě čas na sobě pracovat, abychom navázali na výsledky z podzimu.

Hodnocení trenéra staršího dorostu Jiřího Pokoje:

Turnaj hodnotím kladně, protože zápasy bylo to jediné, kdy jsme se během zimní přípravy dostali na hřiště. Většinou jsme trénovali na zimním stadionu nebo v tělocvičně.

Tak jako v loňském ZT jsme odehráli s kvalitními soupeři vyrovnané zápasy. Zbytečná porážka s Bořitovem, za stavu 2 - 0 jsme měli tři stoprocentní šance, které jsme neproměnili, pak dvě chyby v obraně potrestali zkušení hráči Bořitova dvěma brankami a třetí vstřelili 5 min. před koncem z metrového postavení mimo hru. Kunštát nám vstřelil dvě branky po rohovém kopu, Kuřim nám dala dokonce tři branky z rohových kopů a boskovičtí vyrovnali laciným gólem tři minuty před koncem.

Zápas s „B“ mužů byl prestižní, protože hrajeme a trénujeme na společném hřišti. Taktické pokyny, pokrýt tři klíčové hráče a rychlými brejky si vytvářet brankové příležitosti, se nám dařilo plnit, ale v některých situacích mohla být zvolená lepší finální přihrávka. „B“ mužstvo mělo tři příležitosti. Za stavu 3-0 po rohovém kopu nastřelil Juránek tyč, Nečasův průnik na poslední chvíli vyřešili obránci a Freiwalda vychytal brankář. Vstřelili jsme čtyři branky a minimálně tři stoprocentní neproměnili. Dá se říct, až na malý výpadek ve druhém poločase, kdy se nechali ukolébat tříbrankovým vedením, měli dorostenci větší hlad po vítězství a dohráli zápas s přehledem do vítězného konce.

Celkově tento zimní turnaj byl pro všechny hráče dobrá škola. Nastupovali proti mužstvům z krajských soutěží dospělých a v nichž v každém hrálo několik zkušených hráčů, a přesto jsme získali o jeden bod víc jak vloni. Ukázalo nám to herní chyby, na kterých, až bude hřiště a jestli do mistrovských utkání vůbec bude, musíme ještě zapracovat.