1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
R á j e č k o / B l a n s k o - Fotbalisté FK Blansko zvládli poslední derby v letošním ročníku krajského přeboru, když na hřišti Ráječka zvítězili po brankách Jana Doležela a Petra Crháka 2:0. Dvě kola před koncem ztrácejí svěřenci trenéra Kuglera stále dva body na vedoucí Vracov.

27. kolo , 3. června 2012, SK Olympia Ráječko - FK Blansko

SK Olympia Ráječko

0:2

FK Blansko

Poločas: 0:0
Branky: 74. Doležel, 77. Crhák
Střely na branku: 3:7
Střely mimo: 6:8
Rohy: 2:6
Fauly: 20:10
Ofsajdy: 5:6
ŽK: nikdo - 40. Dupal
Diváků: 470
Rozhodčí: Nejezchleb - Kosička, Brach
Delegát: Rabušic

Sestavy

Kučera - Kopecký, Lajcman (78. Sígl), Bartoš, Koutný - Neděla (87. Žilka), Kupský, V. Sehnal, Štrajt (78. Tajnai) - M. Sehnal, J. Sehnal (C)
Náhradníci: Sígl, Plch, Žilka, Tajnai, Trubák
Trenér: Lubomír Zapletal

Bednář - Dupal, Maška, Bubeníček (C), Šíp - Jarůšek (85. J. Cupal), Janda, Zouhar, Šenk (80. Beneš) - Doležel (90. Majer), Crhák
Náhradníci: Majer, J. Cupal, Beneš, Juran
Trenér: Michal Kugler

Na letošní poslední derby blanenského okresu v nejvyšší krajské soutěži se v Ráječku i přes počáteční nepřízeň počasí sešla velmi slušná návštěva 470 diváků, která se těšila na zajímavé fotbalové představení. Domácí Ráječko se v jarní části prezentuje útočným fotbalem, k čemuž jistě přispěl i příchod bývalého hráče Blanska Martina Sehnala, který v dresu Olympie do dnešního utkání zaznamenal sedm branek.

Blansko se v boji o postup do divize přes zimu posílilo mimo jiné o zkušeného obránce Ráječka Josefa Mašku, jehož přehled a konstantně velmi spolehlivé výkony přispěli k tomu, že blanenští brankáři na jaře inkasovali pouze sedm branek. Důležité branky střílí v blanenském dresu zkušený útočník Petr Crhák (do dnešního utkání jich zaznamenal sedm) a nadějný mladík Jan Doležel, který na jaře vstřelil šest branek. Jeho služby musel trenér Michal Kugler v minulém utkání oželet, když ho do hry napustily příušnice. Pro zápas v Ráječku se stihl blanenský útočník dát zdravotně do pořádku, což se ukázalo jako jeden z rozhodujících faktorů utkání.

To začali aktivněji domácí, když nejprve v 5. min. kapitán J. Sehnal vyzkoušel pozornost brankáře Bednáře, který střelu z 20 m vyrazil na roh. V 8. min. se už už dostával do úniku M. Sehnal, kterého však dobře z pohledu Blanenských zakřižoval obránce Bubeníček.

V 11. min. si vydechl domácí brankář Kučera, když Dupalův trestný kop skončil těsně vedle pravé tyče. O tři minuty později rozehrál rychle standardku M. Sehnal, pozorný Bednář však byl u míče dříve než nabíhající J. Sehnal.

Od 22. min. převzali útočnou aktivitu hosté. Nejprve po kombinaci Jarůška s Doleželem centroval do vápna Dupal, ale Crhákova hlavička skončila vysoko nad. O necelou minutu později pak prošel individuálně do domácí šestnáctky Doležel, který po kontaktu s protihráčem upadl, rozhodčí nechal pokračovat ve hře, následnou prudkou střelu Crháka domácí obrana zblokovala. Ve 26. min. potáhl míč Dupal, předložil ho ve vápně Jandovi, který místo střely hledal patičkou některého ze svých spoluhráčů, což obrana Ráječka přečetla a míč odvrátila do bezpečí.

O minutu později již byla domácí obrana překonána, když Doležel ideálním centrem našel ve vápně Crháka, jehož hlavička skončila za zády Kučery, tato branka však nebyla pro ofsajd uznána. Do vedení tak mohli jít domácí, kteří ve 33. min. předvedli povedený signál při standardní situaci. J. Sehnal si narazil s Bartošem, poslal do vápna přesnou přihrávku na bratra V. Sehnala, po jehož pobídce přes hlavu zakončoval pohotově M. Sehnal, brankář Bednář však svůj tým podržel a míč vytáhl na roh.

Těsně před odchodem do kabin se nedomluvili Bubeníček s Bednářem, číhající M. Sehnal ještě míč posunul v akrobatické pozici Nedělovi, který ho však nedokázal nasměrovat do prázdné branky.

Po změně stran měl nejprve nadějnou pozici ke skórování Jarůšek, kterého našel přesným pasem Šíp, osamocený útočník Blanska však ve vápně hlavičkoval nepřesně. V 57. min. mělo Ráječko po faulu Šenka na J. Sehnala výhodu nadějného trestného kopu, obránce Koutný však tvrdou střelou trefil pouze svého bývalého spoluhráče v dresu Blanska Šípa. O minutu později pak vyzkoušel pevnost konstrukce hostující branky Kupský, jehož bomba z 23 m orazítkovala levou tyč. V 68. min. tečoval chytře míč po dlouhém autu M. Sehnala, mezi tři tyče však tento pokus nemířil. Podobně se vedlo v 73. min. záložníkovi Štrajtovi, který po podařené individuální akci J. Sehnala zamířil ve vápně nad.

O výsledku derby tak rozhodla až závěrečná čtvrthodina, v níž dominovali Blanenští. V 74. min. Dupal po narážečce s Jarůškem pronikl do vápna, našel zpětnou přihrávkou Jana Doležela, jehož pohotová střela se odrazila od pravé tyče do sítě - 0:1.

V 76. min. si brankář Kučera poradil s prudkou střelou obránce Šípa. Za další minutu vysunul Jarůšek na levé straně do úniku rychlonohého Šenka, jehož ideální přihrávku gólově zhodnotil Petr Crhák - 0:2.

V 82. min. Jarůšek našel ve vápně volného Crháka, ten posunul míč pod sebe na Doležela jehož střelu si málem do vlastní branky srazil Koutný. Tečku za derby pak napsal symbolicky střelec vítězné branky Jan Doležel, který po dlouhém výkopu Bednáře a sklepnutí Crháka zakončil pohotově vedle levé tyče.

V anketě Hráč utkání hlasujte pro tři nejlepší blanenské hráče.