1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B r n o / B l a n s k o - Fotbalisté FK Blansko v prvním venkovním utkání nové sezóny výsledkově neuspěli. Na hřišti ex-divizní Sparty Brno prohráli 0:2, když se dvakrát během tří minut prosadil Martin Fuxa a po dvou kolech mají na svém kontě pouhý jeden bod.

2. kolo , 18. srpna 2012, FC Sparta Brno - FK Blansko

FC Sparta Brno

2:0

FK Blansko

Poločas: 2:0
Branky: 36. a 39. Fuxa
Střely na branku: 6:4
Střely mimo: 4:13
Rohy: 4:5
Fauly: 14:12
Ofsajdy: 5:1
ŽK: 88. Přichystal (Sparta)
Diváků: 120
Rozhodčí: M. Janíček - Krchňák, Putna
Delegát: Stejskal

Sestavy

Stehlík - Hon, Lerch (C), Demko, Beránek - Makiš, Ianosteac, Hajn (37. Doubravský), Navrátil (78. Zavadil) - Hlavinka (73. Přichystal), Fuxa
Náhradníci: Zavadil, Růžička, Doubravský, Přichystal, Ryšavý, Sehnal
Trenér: Rostislav Horáček

Juran - Bubeníček (C), Maška, Marák, Šíp - Šplíchal (78. Vašák), Zouhar - Doležel, Trtílek, Šenk (57. Jarůšek) - Pernica (65. Mokrý)
Náhradníci: Vašák, Mokrý, Zavoral, Jarůšek, Němec
Trenér: Michal Kugler

Blansko nastoupili i přes úmorné vedro proti domácí Spartě velmi aktivně. Ve 4. min. vysunul Pernica na levé straně rychlonohého Šenka, po jehož přesném centru pálil ve vápně z voleje nad Doležel. Ve 12. min. domácí obrana hasila nebezpečí po trestném kopu Zouhara před Marákem za cenu odkopu na roh.

V 19. min. domácí brankář Stehlík s námahou vytáhl míč na roh, když ho zpoza vápna prověřil lobem Šenk. Domácí se vymanili ze sevření Blanska až ve 22. min. když při rychlém brejku centroval zprava Fuxa a před nabíhajícím Makišem míč ztečoval mimo jeho dosah Maška.

Ve 29. min. vystihl Pernica nepřesnou rozehrávku domácích obránců, po jeho pobídce pálil Doležel pouze do boční sítě. Na druhé straně se před vápnem uvolnil Ianosteac, jeho střele však scházela větší přesnost i razance.

Ve 36. min. přišel první zlomový okamžik utkání. Důrazný Fuxa přetlačil v osobním souboji Mašku, který již hasil předchozí zaváhaní zadních řad Blanska, dostal se až před brankáře Jurana a po precizním blafáku poslal Spartu do vedení - 1:0.

O tři minuty později navíc Marákovu zpětnou hlavičku na Jurana vystihl pozorný Fuxa a přeloboval blanenského brankáře - 2:0.

Po změně stran se Blanenští pokoušeli prorazit obranný val soupeře, ale dařilo se jim to jen s velkými obtížemi. Sparta navíc využívala každou možnost k podniknutí rychlého protiútoku. V 55. min. musel Juran předvést své umění, když pokryl střelu Hlavinky.

V 70. min. Trtílkovu pohotovou střelu pokryl brankář Stehlík. V 81. min. pak po rohu Šípa vyřešila domácí obrana nebezpečí po hlavičce Mokrého. Za necelou minutu pak Jarůška našel v dobré pozici Doležela, ale tentokrát se skóre neměnilo.

V závěru Sparta mohla skóre navýšit, ale protiútoky Fuxy a Doubravského byly z pohledu domácích neúspěšné, což je však v konečném účtování mrzet nemuselo.

Svěřenci trenéra Rostislava Horáčka si ve druhém utkání připsali druhé vítězství. Blansko naopak po dvou kolech má na svém koutě pouze jeden bod.

Další výsledky 2. kola: IE Znojmo - Ráječko 3:2 (0:1), Boskovice - Kyjov 3:2 (1:2), Kuřim - Podivín 1:1 (1:0), Bosonohy - Bzenec 1:1 (1:1), Moravský Krumlov - Ivančice 1:1 (0:0), Rousínov - Rajhrad 1:1 (1:1), Mutěnice - Novosedly 6:1 (2:1)