1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Jak potvrdil místostarosta Blanska Jiří Crha i předseda FK Blansko poslanec Michal Babák, vše nasvědčuje tomu, že by se mohlo podařit ještě letos vybudovat umělý trávník na stadionu na Údolní ulici.
Nepůjde o standardně velké rozměry, ale pokud se vše podaří, mohla by již letošní zimní příprava všech oddílů, zejména mládežnických, probíhat za nesrovnatelně lepších podmínek.

„Fotbalový svaz vypsal ve spolupráci s ministerstvem školství dotační program Victor, který by umožnil přispět vybraným klubům k vybudování těchto podmínek. Podle mých informací by mělo takových hřišť být v republice asi deset,“ prozradil Michal Babák, který se problematikou již dlouho zabývá. Žádostí bude podle něho určitě více. S návrhem na možné řešení situace přišel na zasedání zastupitelstva a následně došlo k jednání se starostou a místostarostou. „Vedení radnice se na jeho základě rozhodlo blanenskou kopanou podpořit. Rozměrově se bude jednat o plochu 60 krát 42 metrů, což by pro tréninkový proces mělo stačit. Hřiště se standardními rozměry bychom rádi výhledově vybudovali na Sportovním ostrově Ludvíka Daňka,“ plánuje Crha.

Cena by se měla pohybovat kolem šesti miliónů korun, dotace ze strany města by představovala necelou polovinu. Na zbytku stávajícího tréninkového hřiště by vzniklo parkoviště, které v těchto prostorách chybí. „Příští rok by se opravila navíc příjezdová cesta,“ nastínil místostarosta, který celý záměr předloží v nejbližší době radě k posouzení a případnému schválení. Projekt pochopitelně počítá i s potřebným umělým osvětlením, které by bylo nutností. Jak Babák dodal, momentálně probíhají i společná jednání s blanenským patriotem Karlem Jarůškem, který přislíbil při jednání o přidělení prostředků do města pomoc.

„Beru to jako velkou možnou pomoc blanenskému sportu, věřím, že i za přispění dalších politiků se dobrá věc podaří,“ myslí si. Podle něho by bylo velkou chybou nastálou situaci s dotačním programem nevyužít. Podobný běžel nedávno v Polsku a pomocí něho se podařilo vybudovat až dva tisíce podobných fotbalových ploch. Momentálně probíhají intenzivní jednání s výborem FK o podmínkách využívání. „Vzhledem k tomu, že se v klubu v poslední době pracuje příkladně s mládeží, myslím, že naši pomoc bude pozitivně vnímat i nesportovní veřejnost. Do oblasti kultury, ať již se jednalo třeba o zámek či třeba Dělnický dům nebo kino se v poslední době investovaly nemalé prostředky, sport je podle mne teď také na řadě.

V plánu máme i další projekty,“ nastínil místostarosta Crha. Jak upřesnil, jednat se bude v prvé řadě o výměnu podlahy na hale v Údolní ulici, o její zateplení a v dalších letech o vybudování hlediště a sociálního zázemí. Na Sportovním ostrově Ludvíka Daňka by měla vyrůst i malá tenisová hala. Oba projekty by se mohly realizovat z velké části už v letošním roce.