1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B r n o / B l a n s k o - Fotbalisté FK Blansko sehráli místo odloženého 17. kola přátelské utkání s divizní Dostou Bystrc, kterou vede bývalý trenér Blanska Michal Kugler. Na vedoucí branku Jana Trtílka reagoval brzy po změně stran jeho jmenovec ex-blanenský Doležel a utkání tak dospělo k výsledku 1:1.

přátelské utkání , 30. března 2013, FK Blansko - FC Dosta Bystrc-Kníničky

FK Blansko

1:1

FC Dosta Bystrc-Kníničky

Poločas: 1:0
Branky: 41.Trtílek - 49. Doležel

Sestavy

Juran - Gromský (80. Sedláček), Maška (43. Jarůšek), Bubeníček, Müller - Křivánek, Nečas, Zouhar (65. Mokrý), Pokorný (46. A. Vašák) - Hansl (58. Majer), Trtílek
Trenér: Jiří Hajský

Kukleta - Urbánek, Drbal, Jirásek, Šíp - Klusák, Kugler - Kubíček, Hajn, Lidmila - Doležel
střídali: M. Šplíchal, Fousek, Bárta
Trenér: Michal Kugler

Fotbalisté FK Blansko místo odloženého mistrovského zápasu 17. kola s brněnskou Spartou sehrálo přátelské utkání s dalším brněnským celkem, a sice s divizní Dostou Bystrc, kterou koučuje bývalý trenér Blanska Michal Kugler. V jejím dresu se představilo také trio hráčů s blanenskou minulostí - obránce Petr Šíp, záložník Michal Kugler mladší a útočník Jan Doležel.

Blanenský trenér Jiří Hajský do základní sestavy nasadil všechny čtyři nové tváře, které v zimní přestávce rozšířily blanenský kádr - obránce Petra Gromského a Davida Müllera, útočníka Ladislava Hansla a nově také univerzála Filipa Křivánka, který do Blanska míří na hostování z Bystrce.

Blansko zahájilo utkání aktivně, když po necelých dvou minutách musel brankář Kukleta zasahovat proti střele Hansla. V 5. min. Křivánek vysunul uličkou Hansla, který sice skóroval, ale těsný ofsajd rozhodčímu neunikl. V 11. min. předvedlo povedenou kombinaci trio Gromský, Křivánek a Zouhar, posledně jmenovaný nacentroval do vápna, kde pohotově zakončoval Hansl, Kukleta byl pozorný.

Ve 12. min. poprvé zazlobil na podzim ještě blanenský Jan Doležel, jeho střelu Juran vyrazil mimo tři tyče. Na druhé straně o tři minuty později napálil z trestného kopu pouze zeď Müller, následně síť rozvlnil Nečas, ale opět radost blanenským hráčům překazil praporek pomezního rozhodčího, signalizující ofsajd.

Ve 20. min. Blansko vytvořilo tlak v soupeřově vápně. Nejprve po Zouharově průniku zblokovala bystrcká obrana střelu Hansla, následně po vysunutí Gromského se prokličkoval před Kukletu Nečas, který si ho chytře obhodil, ale obránci Dosty dokázali vzniklé nebezpečí na poslední chvíli uhasit.

Bystrc v prvním poločase v útoku nebezpečná nebyla, výjimkou byla ve 29. min. hlavička Doležela, ta však Juranovy starosti nepřidělala. Blanenští byli za svoji aktivitu odměněni ve 41. min., když rychlý protiútok vyústil v uličku Pokorného na Jana Trtílka, který svoje sólo od poloviny hřiště zakončil neomylně - 1:0.

Po přestávce se častěji u míče objevovali hráči Bystrce, kteří však v zakončení nevolili dobrá řešení, nejvíce se tato činnost nedařila střídajícímu Bártovi. Výjimkou byla akce ze 49. min., to když se Bubeníčkovi nepodařilo z pozice posledního hráče odkopnout míč a unikající Jan Doležel si s nabídnutou příležitostí poradil dle svých představ - 1:1. Doležel byl proti svým bývalým spoluhráčům při chuti, jeho střelu v 73. min. však Juran vyrazil. Utkání nakonec spravedlivě dospělo do remízového konce.