1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
K u ř i m / B l a n s k o - Stejně jako ve většině předchozích utkání byl jedním z pilířů blanenské defenzivy. Zkušený obránce Josef Maška si zisku tří bodů na půdě posledního celku tabulky Kuřimi, podobně jako celý tým, váží.
Premiérové vítězství nad jaře. Jak utkání hodnotíš?

Určitě dobře, protože máme tři body. Pro nás to bylo těžké utkání, i když hrál první s posledním. Hodně nám pomohlo zranění domácího útočníka Kuldana, který v úvodu hrál hodně dobře. Myslím si, že jsme pak domácí přehráli, samozřejmě nám k tomu napomohlo vyloučení obránce Marinče.

V Ráječku jsi působil s brankářem Kučerou, v Blansku s útočníkem Jandou. Proběhlo před zápasem nějaké hecování?

S Honzou Jandou vůbec, pouze před zápasem jsme si podali ruce. S Kučisem jsem mluvil, ale spíš o jejich prvním utkání v Rajhradě.

S Honzou Jandou jsi během utkání podstoupil několik soubojů...

Je to hodně šikovný hráč. Dával jsem si na něho i na Bombicze pozor, protože oba patří k nejdůležitějším hráčům Kuřimi.

Opět vás můžou mrzet neproměněné šance...

Samozřejmě. Šancí jsme měli velké množství, podobně jako s Mutěnicemi. Nedáváme góly, ale zaplaťpánbůh jsme alespoň ty dva dali. A to ještě nepočítám, že jsme v prvním poločase za bezbrankového stavu neproměnili penaltu.

Věříš, že první vítězství bude hlavně pro mladší kluky psychickou vzpruhou do dalších bojů? Přeci jen došlo ke značné obměně kádru a stále se sehráváte.

Na Kuřim byla sestava postavená hlavně na jistotu směrem dozadu. Navíc jsme domácí napadali, čímž jsme vymazali Libora Němce, který nemohl tolik tvořit a nakopávat míče dopředu. Od trenéra to byl dobrý tah, který se vyplatil. Věřím, že vítězství pomůže celému týmu. V krajském přeboru není žádné utkání jednoduché a cenné je každé vítězství.

Po odložených třech kolech tým čeká v brzké době náročný program. Jak se ty jako zkušený hráč těšíš na anglické týdny?

Osobně se těším a problém s tím nemám. Určitě je to lepší, než pouze trénovat. Musíme to vydržet, je to pro všechny týmy stejné. Hlavně, aby se nám vyhýbala zranění, protože je to pak horší, co se týká regenerace.

Je v silách týmu se rvát o špici tabulky?

Pokud se nám bude dařit, tak týmu věřím. Po prvním zápase bylo hodně negativních ohlasů na naši hru. Proti Kuřimi jsme hráli podle mě dobře. Jednoduchý nebude žádný soupeř. Budeme hrát, jak říká trenér, zápas od zápasu a uvidíme, na co to bude na konci sezóny stačit.

Děkujeme za rozhovor.