1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Fotbalisté FK Blansko vstoupili do jarní části krajského přeboru porážkou. V domácím prostředí nestačili svěřenci Jiřího Hajského na celek FK Mutěnice, kterému podlehli jednoznačně 0:3. I přesto se Blansko udrželo v čele tabulky.

19. kolo , 14. dubna 2013, FK Blansko - FK Mutěnice

FK Blansko

0:3

FK Mutěnice

Poločas: 0:2
Branky: 21. a 60. Lamáček, 38. Koštuřík
ŽK: 20. Trtílek, 34. Maška - 57. Válek
Diváků: 350
Rozhodčí: Vodák - Petrucha, Pernica
Delegát: Brtníček

Sestavy

Juran - Gromský (77. Beneš), Maška, Bubeníček (C), Buchta (46. Hansl) - Jarůšek, Zouhar (77. Pokorný), Křivánek, Müller - Nečas, Trtílek
Náhradníci: Mokrý, Pokorný, Hansl, Beneš, Němec
Trenér: Mgr. Jiří Hajský

Horecký - Trávník, Chromeček, Němčický, Vydařilý - Holešinský (58. J. Čepil), Hromek (81. Kopčík), Lamáček, Válek (C) - Koštuřík, M. Čepil
Náhradníci: J. Čepil, Kopčík, Šupa
Trenér: Petr Zemánek

Fotbalisté FK Blansko v rámci úvodního jarního utkání, kterým se vinou předchozích tří odložených kol stal až duel 19. kola, střetlo s čtvrtým celkem tabulky FK Mutěnicemi. V jejich sestavě nechyběl nejlepší střelec krajského přeboru Dalibor Koštuřík, který v podzimních kláních skóroval dvanáctkrát.

Premiéru na lavičce Blanska si odbyl nový trenér Jiří Hajský, který během zimní přestávky nahradil na tomto postu svého spoluhráče z mistrovské Zbrojovky Brno Karla Jarůška. V základní sestavě domácího celku nastoupili tři nově příchozí hráči - Petr Gromský, David Müller a Filip Křivánek. Čtvrtá nová tvář, útočník Ladislav Hansl byl připraven na lavičce.

Před výkopem utkání uctili diváci minutou ticha památku dvou nedávno zesnulých pánů Miloše Hlaváčka a Josefa Šplíchala, jejichž minulost byla spjata a blanenským fotbalem.

První střelecké příležitosti začali diváci počítat po deseti minutách hry. Nejprve hlavičkoval po rohovém kopu domácího Müllera v nadějné pozici vedle branky Jarůšek. Na opačné straně se před Juranem ocitl volný M. Čepil, brankář Blanska byl pozorný. Ve 12. min. se o pěkný moment zasloužil domácí střelec Trtílek, jehož ukázková rybička po centru Jarůška se bohužel pro domácí barvy mezi tři tyče nevměstnala.

V následujících minutách převzali otěže hry Mutěničtí. Se sérií rohových kopů si domácí defenziva poradila. Velké varování vyslal v 19. min. kanonýr Koštuřík, centr Válka namířil hostující útočník z malého vápna těsně nad.

V 21. min. už Blanenští klopili hlavy. To dostal na levé straně hodně prostoru Vít Lamáček, který střelou k vzdálenější levé tyči překonal Jurana - 0:1.

Domácí inkasovaná branka vybudila k větší aktivitě. Brankář Horecký musel nadvakrát likvidovat štiplavou střelu Trtílka. Do vápna se chvíli poté prosadil povedeným průnikem Zouhar, jehož zpětná přihrávka adresáta nenašla. Následně neuspěl proti strážci mutěnické branky ani zakončující Gromský.

Ve 38. min. tak podruhé udeřili hosté. Holešinského přihrávka našla ve vápně Dalibora Koštuříka, který blafákem přelstil brankáře Jurana a pohodlně skóroval - 0:2.

Do druhého poločasu domácí lodivod zamíchal se sestavou. Dorostence Buchtu nahradil útočník Hansl, na místo levého obránce se posunul Müller. V úvodu druhého dějství vše nasvědčovalo tomu, že tyto změny přinesou kýžený efekt, v podobě snížení skóre. Již ve 47. min. Němčický na poslední chvíli uhasil nebezpečí po akci Trtílka. Následný rohový kop Bubeníčka jemně lízl hlavou Nečas, míč skončil mimo.

Ve 49. min. našel Müller na zadní tyči osamoceného Jarůška, volej domácího záložníka postrádal větší přesnost. Stejný hráč pálil obdobně i o pět minut později. V 56. min. zblokovala hostující obrana trestný kop Trtílka, míč se dostal ve vápně k Nečasovi, který však hradbu těl před sebou nepropálil.

Blansku se v koncovce nedařilo, to hosté s touto činností problémy neměli. V 60. min. se po protiútoku do rozhozené domácí obrany míč dostal k volnému Vítu Lamáčkovi, který střelou pod břevno zaznamenal svoji druhou branku v utkání - 0:3.

V 67. min. se mohli domácí dočkat snížení, nepovedenou střelu Trtílka však nedokázal sám před brankářem usměrnit do branky agilní Nečas. V 71. min. se smolař předchozího okamžiku převtělil do role nahrávače, zcela volný Jarůšek s další vyloženou šancí pohrdl a nastřelil pouze brankáře Horeckého.

Až do konce utkání se domácí pokoušeli stav zkorigovat, gólové parametry však již jejich střely či hlavičky neměly a tak si cenné tři body z Údolní odvezli hostující vinaři. Blansko zaznamenalo nejvyšší domácí porážku od 9. 4. 2011, kdy v utkání 20. kola divize D podlehlo Dostě Bystrc 0:4. Mutěnice jsou vůbec prvním celkem, který si z Blanska odvezl v letošní sezóně plný počet bodů.

Další výsledky 19. kola KP:
Boskovice - IE Znojmo 3:4 (2:0), Rajhrad - Kuřim 1:1 (0:0), Novosedly - Bosonohy 3:0 (1:0), Podivín - Moravský Krumlov 2:2 (2:0), Bzenec - Ivančice 3:3 (0:1), Kyjov - Rousínov 2:2 (1:1), Ráječko - Sparta Brno 2:4 (2:1)

V anketě Hráč utkání můžete hlasovat pro tři nejlepší blanenské hráče.

ONLINE přenos

http://www.onlajny.com/match/index/id/61537

Video z utkání

http://fotbal.tvcom.cz/Zapas/Soutez-Krajsky-prebor---Jihomoravsky-kraj/Pohlavi-Muzi/Sezona-2012-2013/20829-FK-Blansko-FK-Mutenice.htm