1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B r n o / B l a n s k o - Fotbalisté FK Blansko zahájili zimní přípravu vítězně. Svěřenci nového trenéra Jiřího Hajského v kombinované sestavě zdolali na umělé trávě v areálu Boby centra v Brně Kuřim 2:1. V dresu soupeře se představili dva bývalí hráči Blanska - Libor Němec a Jan Janda.

přátelské utkání , 19. ledna 2013, FK Blansko - FC Kuřim

FK Blansko

2:1

FC Kuřim

Poločas: 1:1
Branky: 33. Majer, 62. Pokorný - 12. Kuldan

Do prvního přípravného utkání v roce 2013 nastoupili fotbalisté FK Blansko v kombinované sestavě. Kádr již opustil záložník Michal Šenk, který bude na jaře oblékat dres třetiligových Rosic. Ostatní absence zapříčinily nemoci či zranění. S některými hráči vedení klubu intenzivně jedná o pokračování spolupráce.

I přes obtížný terén si oba týmy dokázaly vytvořit několik střeleckých příležitostí. Jako první zahrozili v 8. min. Blanenští, když po uličce Zouhara minul v dobré pozici branku Matuška. Na druhé straně zachránila brankáře Jurana v 11. min. od inkasování levá tyč.

Ve 12. min. se již svěřenci Tomáše Kovandy střelecky prosadili, když únik na Jurana zakončil efektním i efektivním obloučkem František Kuldan - 0:1.

Blansku se podařilo srovnat stav ve 33. min., utěšenou střelou překonal brankáře Kučeru, který v minulosti hájil barvy Ráječka, Jiří Majer - 1:1.

Ve 35. min. mohla Kuřim opět vést. Po centru z pravé strany hlavičkoval na jaře ještě hráč Blanska Jan Janda, David Juran však vytasil skvělý zákrok a bývalému spoluhráči tuto šanci zmařil.

Po změně stran nejprve v 55. min. protáhl po uličce Bubeníčka Nečas tvrdou střelou brankáře Kučeru, aby jej v 62. min. Martin Pokorný překonal po pěkně zahraném trestném kopu - 2:1.

Kuřim dirigovaná z postu obránce zkušeným Liborem Němcem mohla několikrát skóre srovnat, k zoufalství však přiváděl zejména útočníka Jandu brankář Juran, který jej vychytal při čtyřech velmi slibných příležitostech.

„Utkání hodnotím kladně. V prvním poločase byl lepší soupeř, ve druhé půlce my. Celkově bylo utkání dobré, myslím si, že o ten jeden gól jsme byli lepší,“ poznamenal kapitán Blanska Radim Bubeníček.

Další přípravný zápas čeká fotbalisty FK Blansko v pátek 25. 1., kdy se od 17:30 střetnou na umělé trávě ve Svitavách-Lánech s nováčkem divize C TJ Svitavami.