1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

5. kolo , 21. září 2013, FK Blansko - FC Svratka Brno

FK Blansko

3:0

FC Svratka Brno

Poločas: 2:0
Branky: Gansukh 2, Šmerda

Situace před utkáním s jedním z adeptů na vítězství v soutěži nevypadala vůbec dobře. Ze tří brankářů nebyl k dispozici ani jeden, navíc pro nemoc nebo zranění se omluvili další 3 hráči základní sestavy. Do brány se tak musel postavit Přikryl a z mladších žáků vypomoci Rek.

Naštěstí se ukázalo, že ve fotbale žádné zákonitosti neplatí. Hned ve 3. min. našel Ševčík centrem na penaltě Gansukha a ten prostřelil brankáře hostí - 1:0. Pak sice měli hosté řadu příležitostí, ale ty neproměnili. Kluci poctivě bránili a čekali na svoji příležitost. Ta přišla ve 20. min., když Ševčík našel zpětnou přihrávkou Šmerdu, který přeloboval brankáře - 2:0.

V samotném závěru poločasu mohlo být rozhodnuto, Hongor prošel pokutovým územím hostí a zpětnou nahrávkou hledal Šmerdy, který by dával do prázdné, bohužel jeho nahrávku hostující obránce stačil tečovat.

Druhý poločas začali hosté náporem, ale naštěstí opět svoje šance neproměnili. V 55. minutě Rek vysunul Gansukha, který si pohrál s obráncem a prostřelil brankáře - 3:0. Tím bylo utkání rozhodnuto. Hosté se sice snažili alespoň o zkorigování výsledku, ale marně.

Vynikají kolektivní výkon na hranici možností vedl k zasloužené výhře nad favoritem. Kluci si sáhli na dno svých sil, ale dokázali, že i v silně kombinované sestavě lze uhrát dobrý výsledek. Nic lehkého nás nečeká ani v dalším utkání, kdy zajíždíme do Veselí, momentálně druhého týmu krajského přeboru. Pokud ale kluci svůj výkon zopakují, nemusíme se o výsledek bát.